Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   StarForce 3,czy da się przeskoczyć? (https://forum.cdrinfo.pl/f11/starforce-3-czy-da-sie-przeskoczyc-45128/)

Deus 24.06.2005 15:42

wyobraź sobie, że jest sposób na skopiowanie SF...
//fakt, w poprzednim poście była literówka, ale czego nie rozumiesz - aktualnie wszystkie zabezpieczenia tworzą 'byli' crackerzy - tylko oni tak naprawdę wiedzą jak łamie się zabezpieczenia i jak temu przeciwdziałać.

a ta pomoc to testowanie mojego programu do robienia microimage'y zawierających tablicę plików i inne wpisy potrzebne dla nowszych wersji sf ale bez samych plików - ale widzę, że to nie ma sensu....

downloads 24.06.2005 16:04

To chyba ty czegos nie rozumiesz- cytowałem nie literówke tylko ton "gdyby nie ja". Zejdź na ziemię- nikt nie zacznie Cie podziwiać za to, że od pierwszego posta sie wywyższasz i rozstawiasz wszystkich po kątach ("koniec dyskusji" itp).
A to:
Cytat:

wyobraź sobie, że jest sposób na skopiowanie SF...
co ma znaczyć? Skopiować sie nie da- obejść owszem ale kopia tego bym nie nazwał. Co do mini-image, to po pierwsze zrobienie ich jest łatwe, po drugie juz chyba gdzies widziałem taki programik a po trzecie, nowych SF nie da sie uruchomić z napedu wirtualnego, wiec zabawa bez sensu.

andy 24.06.2005 16:10

Hej!
Tak sobie przeczytałem wcześniejsze posty i nie wiem czemu tu robicie małe wojenki;)
@Deus widze że masz dużą wiedzę na temat SF jak i samych zabezpieczeń. Chyba zostałeś źle zrozumiany, bo po twoich postach nie widać jakiegoś cwaniactwa ani innego typu upśledzenia.
@downloads wyluzuj troche. Deus chce pomóc wiec....daj mu szanse;):piwo:

Cytat:

a ta pomoc to testowanie mojego programu do robienia microimage'y zawierających tablicę plików i inne wpisy potrzebne dla nowszych wersji sf ale bez samych plików - ale widzę, że to nie ma sensu....
@Deus ma sens. Napewno ktoś byłby chętny w testowaniu go jeżeli miało by to pomóc obejść SF. Spróbuj...

Pozdrawiam:piwo:

eurosyjonista 03.07.2005 22:00

debugger

Patent z Ring0 jest spoko, jezeli uzywa sie debuggera w windowsie. Jezeli odpalic debuggera na zewnatrz wirtualnej maszyny (vide vmware) to wtedy mamy dostep (dosyc surowy) do wszystkiego co sie dzieje i Ring0 jest wirtualnym Ring0 :-) Caly trik polega, ze musi sie komus naprawde chciec, ale sie da.

loki7777 04.07.2005 10:36

Polecam trw2000 :)

Deus 04.07.2005 12:15

TRW2000 - jasne, jeśli tylko jeszcze gdzieś na sieci ten lipny zabytek jest... łatwiej pracuje się nad SF na NT, a tam TRW nie działa... od siebie polecam jedyny słuszny kernel-mode debugger czyli SoftICE.

loki7777 04.07.2005 15:52

Fakt faktem trw pod nt nie dziala:( A co do soft ice to jakos nie moglem sie do niego przekonac Olly debuger juz jest lepszy

M@X 04.07.2005 16:17

Widze ze tu same crackersy - zbierzcie sie a moze cos wykombinujecie... Eurosyjonista ma moim zdaniem sporo racji - moze dobrym punktem wyjscia byloby zainstalowanie gry se SF3 na "wirtualnym komputerze" typu VirtualPC czy WMware?

wolf 05.07.2005 11:10

a tak na marginesie na forum programu Deamon Toos wyczytałem że nowa wersja w/w programu ma wsparcie dla SF3 sam jestem tego ciekaw i nie mogę doczekać się nowej wersji tego programu

Dniowiec 05.07.2005 15:04

No ładnie się temat rozrósł ^^ :cool: i jak macie jakieś sposoby na tego wrednego SF :>

Deus 05.07.2005 22:03

od piątku /prawdopodobnie/ rusza taka drobna akcja :) a sterowniki SF można uaktualniać - zawsze 'ktoś' mógłby złamać najnowszą wersję i upublicznić - wszystkie gierki mogłyby chodzić na zmodyfikowanych driverach.

Theo16 06.07.2005 18:31

pojawił sie nowy Alcohol mysilicie ze da rade zlamac starforce 3 w splinter cell chaos teory?

downloads 06.07.2005 18:55

Cytat:

Napisany przez Theo16
pojawił sie nowy Alcohol mysilicie ze da rade zlamac starforce 3 w splinter cell chaos teory?

Przepuściłes chyba wiekszość dyskusji- nie da rady, tym bardziej, że to tylko nowy build a nie wersja- tylko poprawia błędy.

M@X 06.07.2005 22:01

Cytat:

Napisany przez Theo16

Dam Ci dobra rade - zainstaluj Metal Gear Solid. Nie ma w nim StarForce, a gra ma fabule o niebo lepsza, a sam bohater nie jest tak plastikowy jak Fisher ;-D

Berion 06.07.2005 22:23

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Dam Ci dobra rade - zainstaluj Metal Gear Solid. Nie ma w nim StarForce, a gra ma fabule o niebo lepsza, a sam bohater nie jest tak plastikowy jak Fisher ;-D

Kwestia gustu... Nie każdego bawią vamipry biegające po sufitach czy lewitujący kolesie w masce PEGAZ :) a to tylko czubek góry lodowej... ... A co do fabuły: Kojima przegina: Jack The Ripper, The Boss pierwszą kobietą w kosmosie... ehhh... ... ...

M@X, nie mogłem się powstrzymać... musiałem to napisać :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:59.