Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   StarForce 3,czy da się przeskoczyć? (https://forum.cdrinfo.pl/f11/starforce-3-czy-da-sie-przeskoczyc-45128/)

Deus 18.09.2005 14:39

jak narazie to na sieci są tylko 2 działające, możliwe do wypalenia obrazy - ktoś się postarał, albo miał wielkie szczeście /jak mój znajomy - wypalił płytę, którą raz na kilka razy SF przyjmował/. Tak czy inaczej nie jest to rozwiązanie problemu, tym bardziej, że panowie z SF szykują już kolejne ulepszenia\udziwniwnia...

xxx3900 18.09.2005 16:26

Witam,

chcialbym sie dowiedziec na jakiej zasadzie dzialaja obrazy zrobione przez "TEAM MiRROR". W nfo. napisali ze nalezy wypalic A120% z profilem SECUROM NEW ale z WYLACZONYM RMPS (dlaczego przeciez to wlasnie w rmps sa zawarte informacje na temat sygnatury nosnika). Logicznie rzecz biorac nie ma prawa dzialac, jak narazie "TEAM MiRROR" udostepnila dwa obrazy 1."Trackmania Sunrise" 2.Pro Cycling Manager. Czy ktos testowal te obrazy ?? Jezeli by rzeczywiscie zadzialala metoda opisana przez "TM", to czy to oznacze ze StarForce w wersji 3.5- nie zabezpiecza tak jak powinien :)

pozdrawiam i dziekuje z gory za wyjasnienie.

Deus 18.09.2005 16:29

jeżeli te obrazy faktycznie działają - zostały poddane obróbce - standardowy obraz nie ma prawa działać... znajdze się ktoś kto łaskawie sprawdzi czy to naprawde chodzi ??

Diabolique 18.09.2005 17:25

podobno trackmania nie dziala wszystkim ktorzy ja wypalili, sa i odstepstwa. mam ten obraz ale niestety to ponad 800 mb ktore nie wejdzie na plytke 700 mb heh. czy to normalne ze nie da sie podejrzec zawartosci mdf'a pod napedem wirtualnym?
Deus, jakie masz zdanie na temat DT4 i emulacji SF?

Deus 18.09.2005 23:35

Cytat:

Napisany przez Diabolique
Deus, jakie masz zdanie na temat DT4 i emulacji SF?

Zależy co rozumiesz poprzez DT4 - coś nie mogę załapać o co chodzi ;)
a co do widoczności danych z tych obrazów na wirtualu to wygląda na to, że moje przypuszczenia się potwierdziły - obrazy są zdrowo zmodyfikowane i stąd ten efekt /chciałbym tylko wiedzieć na czym te modyfikacje polegają a przy moim dostępie do netu to raczej nie ściągnę/. Te obrazy to nie rozwiązanie - nadal na rynku nie ma tak idealnych płyt i napędów o takiej precyzji aby odwzorować w 100% oryginalną płytę. Istnieje szansa zrobienia działającej kopii na CloneCD z profilem Normal CD, ale już przędzej trafię w totka/zważywszy, że nie gram/ niż komuś się to powiedzie... Zawsze kopia w porównaniu do oryginału ma jakieś odchylenia - stąd nawet przy specjalnie spreparowanych obrazach mogą być problemy... jedynym pewnym wyjściem jest 'zreverse'ować' /czy jak to ktoś określił 'zreinżynierować'/ serce zabezpieczenia - drivery. W starej dokumentacji autorzy piszą, że owszem da się złamać ale wymagałoby to głębokiej ingerencji w system zabezpieczeń - ktoś kiedyś tego dokona.

Diabolique 19.09.2005 02:04

Cytat:

Napisany przez Deus
Zależy co rozumiesz poprzez DT4 - coś nie mogę załapać o co chodzi ;)

Daemon Tools 4. No kurde niesiesz ponure wiesci, przeciez ktos musi to zlamać bo jesli wiekszosc softu zacznie wychodzic z SF to bedzie kaszana. Jedynym wyjsciem narazie jest chyba tylko USB, ale czy aby dziala w 100% :|

Bizoniasty 19.09.2005 11:55

Scaigam z emula tego PCM wypuszczonego przez Mirrorów. Zobacze iel w tym wszystkim jest prawdy

Deus 19.09.2005 12:12

DT4... virtual to virtual - są określone reguły wiec nie spodziewałbym się rewelacji...chociaż kto wie... może pojawi się wreszcie opcja instalacji virtuala jako napęd podpięty do usb ;) /z technicznego punktu widzenia to jest możliwe, pytanie tylko czy SF by się na to nabrał/

ynsiwy 19.09.2005 14:26

Co do Pro.Cycling.Manager.SFClone.READNFO-MiRROR to czytajcie:

Functioning copies of this CD, however, can only be created on certain burners and with certain types/brands of CDs. A DVD-reader (NOT a burner) is also required to play the game, because if you put even a good copy of the CD in a burner SF3 will realise it's a burned CD and not a store bought original.

pablocoo 19.09.2005 14:54

Cytat:

Napisany przez Deus
... może pojawi się wreszcie opcja instalacji virtuala jako napęd podpięty do usb ;)

Ma miec jako IDE

Deus 19.09.2005 15:47

jestem lekko do tyłu, jeśli chodzi o najnowszy soft... IDE brzmi świetnie, ale obawiam się, że jeżeli SF jeszcze nie wykrywa wirtualnych IDE to w najbliższym czasie zostanie to dodane... pożyjemy - zobaczymy.

qwerty01 23.09.2005 11:02

Czy ktoś może napisać jak obejść zabezpieczenie w TrackMania Sunrise i Cross Racing Championship 2005 ? Chciałbym w nie pograc. Wypalałem tak jak jest napisane w NFO (niestety 8x bo to najwolniejszy tryb w mojej palarce).

Deus 23.09.2005 15:34

minimalna pędkość zależy od płyty i nagrywarki, ale 4x to tylko wartość umowna... chciałoby się popiracić co? te obrazy nie są na 100% pewne i poprawnie dają się odtworzyć tylko w czytnikach DVD /nie nagrywarkach/. A propos... twój post nie dotyczył robienia kopii zapasowej, ale piracenia - a to nie zgodne z regulaminem ;)

Deus 10.10.2005 17:09

witam...

miałbym taką jedną sprawę... a mianowicie prosiłbym Was o przesłanie mi na maila paru drobiazgów a mianowicie:
-exec gry zabezpieczonej SF
-plik protect.dll
-ew. mini image /chociaż nie konieczne, a przy nowszym SF wręcz zbędne/
no właśnie nowszym - potrzebuję zrobić porównanie SF 3.3 z nowszym /najlepiej jak najnowszym/, gdyby nie sprawiło to komuś zbytniego kłopotu to byłbym bardzo wdzięczny...
mail: deus_kontakt@o2.pl

pozdrawiam
Deus

p.s. nie oznacza to, że jestem bliski rozpracowania tego 'sprzętu', ale...

Diabolique 10.10.2005 21:06

Deus, masz juz te bonusy? bo ja moge cos podrzucić jesli to nadal aktualne.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:14.