![]() |
a co, Diabolique znasz się na reverse engineering'u? Pomocy będę potrzebował potem - aktualnie pracuję nad driverami w wersji 3.3 - jeżeli się powiedzie będę potrzebował 'dostawy' driverów z kilku innych wersji /prodrv0x i prohlp0x - gdzie x to numer konkretnej wersji sterownika/. W starej dokumentacji do sf była informacja w stylu: 'złamanie zabezpieczenia jest możliwe, ale wymagałoby głębokiej ingerencji w system zabezpieczenia' czy coś w tym sensie - a najgłębsza ingerencja to przepisać na nowo /bezpośredniu w asm/ i dodanie 'czegoś' od siebie... ale wolę raczej być pesymistą - albo zawiodę albo zanim skończę z 3.3 wyjdzie 5.5 ;)
|
Cytat:
|
pojawił sie w końcu zwykły cukierek do gry Soldiers - Ludzie Honoru wer 1.28
1. instalcja gry 2. instalacja patcha 1.28 3. uzycie cukierka 8 ) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Hm... przeczytałem wszystkie posty, ale nie dowiedziałem się dlaczego odpina się napędy? możecie mi naświetlić tę sprawę ;)
|
z prostej przyczyny - SF ignoruje SCSI w obecności napędów IDE. Dla przypomnienia - dotychczas wszystkie virtuale pracowały na SCSI.
|
Cytat:
|
akualnie nie jest możliwe zrobienie kopii 1:1 a co za tym idzie odpalenie gry\programu z backup'a... /jest niby metoda związana z przejściówką z USB=>IDE, ale... nie wiem, nie sprawdzałem/. Obrazy natomiast w napędach wirtualnych działać będą bez problemu - wypalanie nie pozwala na 100% odtworzenie struktury płyty /w teorii... w praktyce cuda się trafiają /.
|
Cytat:
|
poprawka - SF jest w zainstalowanym oprogramowaniu i w jądrze systemu ;) A tak dokładniej to:
-exec zainstalowanej gry przy odpaleniu skacze do pliku protect.dll czyli serca zabezpieczenia w trybie użytkownika a ten z kolei robi kilka ciekawych rzeczy: *wyświetka okienka ;) *prosi o serial i weryfikuje jego poprawność /pod względem budowy/ *wywołuje sterowniki -a teraz czas na sterowniki - podstawowe to prodrv0x i prohlp 0x /gdzie x to nr. konkretnej wersji drivera/a one natomiat zajmują się: *spadzaniem czy przypadkiem 'zły cracker' nie ma w systemie swoich narzędzi - debuggera *sprawdzeniem obecności napędów /chodzi o to o czym pisałem 2 posty temu/ *sprawdzanie poprawności struktury płyty względem seriala *jeśli dotychczas wsio jest OK odbudowują exec'a ;) Taki się to m\w przedstawia... aha... przy pierwszym odpaleniu programu wyskaktuje zwykle pytanie o instalację sterowników - tak to nasz kochany SF 'infekuje' jądro systemu :D |
@Deus dziękuję :piwo: ;)
|
http://www.nforce.nl/nfos/shownfoblack.php?nfoid=94942
nawet nowe sf jest do obejscia co widac powyzej |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:50. |