Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.12.2005, 15:44   #16
nixe_84
Bywalec

Data rejestracji: 07.12.2005
nixe_84 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czy jest możliwe że gra mi nie chodzi bo jest błędnie zrobiony obraz płytki? bo robiłam wszystko co było możliwe i nie działa wogóle nawet odłączanie zasilania z napędów nie pomogło:/
nixe_84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.12.2005, 15:54   #17
loki7777
Guru

Data rejestracji: 05.11.2004
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Tak
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.12.2005, 02:37   #18
Burt
Precz z internetem

Data rejestracji: 20.10.2005
Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez nixe_84
czy jest możliwe że gra mi nie chodzi bo jest błędnie zrobiony obraz płytki? bo robiłam wszystko co było możliwe i nie działa wogóle nawet odłączanie zasilania z napędów nie pomogło:/
Napisz dokładnie co się dzieje?W którym momencie gra się wywala?Jakie pojawiają się (ewentualne) komunikaty?Bo to ważne żeby ci pomóc.
Burt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.12.2005, 12:23   #19
nixe_84
Bywalec

Burt już wcześniej pisałam co jets grane, z obrazu normalnie bez problemów instaluje mi się gierka TS:TTB i wszystko ładnie puki jej nie uruchamiam bo wtedy starforce mi sprawdza cd o koniec: "prosze włozyć orginalny TS:TTB do napędu i ponowić..." i robiłam wszystko i sfn sie bawiłam wyłączałam co sie dało, i zasilanie odłączałam od napędów i nic dalej kicha :/
Stary 22.12.2005, 21:55   #20
galagerextra
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.12.2005
galagerextra w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam ten sam problem, a za bardzo nie wiem jak sie z tym uporac ;/
Napiszcie jak to zrobic krok po kroku, i ewentualnie zamiesccie linki, gdzie mozna zaciagnac potrzebne programiki... bo ja walcze z ta gra juz od 6ciu godzin i jest kiepsko
dzieki !!
galagerextra jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.12.2005, 22:06   #21
nixe_84
Bywalec

Cytat:
Napisany przez galagerextra
Napiszcie jak to zrobic krok po kroku, i ewentualnie zamiesccie linki, gdzie mozna zaciagnac potrzebne programiki...

tu jest wszystko czego ci potrzeba

http://m0002.gamecopyworld.com/games...ffering%202%20[ENGLISH]%20No-CD/Fixed%20Image

http://cdmediaworld.com/hardware/cdrom/cd_utils.shtml
Stary 27.12.2005, 12:11   #22
pablocoo
Darkly dreaming...

Data rejestracji: 10.08.2004
pablocoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
I jak @nixe_84, udalo Ci sie wkoncu odpalic?
Ostatnio mialem okazje odpalac osobiscie, zainstalowalem, odpalilem, nawet klucza nie chcial...
DT4 z wszystkimi emulacjami wlaczonymi, napedy recznie odlaczone, sterowniki SF od PoP3 (nowsze sa, nie musial tamtych isntalowac) i gra dziala... moze pogram troche...
pablocoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.12.2005, 00:38   #23
pawel12345
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.03.2005
pawel12345 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
te programiki mi jakoś nie bardzo działają
ciągle tylko: "wystąpił błąd włóż płytę ... do innego napędu i naciśnij ponów"
i kicha
a przez to disable ATA system musiałem naprawiać (na szczęście nic poważnego)
potrzebuję sposobu na włączene gry bez odpinania napędów i bez SP2 (mam SP1 a SP2 nie mam zamiaru mieć)
ponoć jest grua crackerska MIRROR krtóra znalazła sposób na nagranie tej płytki w alcoholu, ale nie wiem czy to działa a cracka żadnego nie znalazłem
HELP ME!
ja chcę grać!
pawel12345 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2005, 20:09   #24
nixe_84
Bywalec

niestety mi nadal nie działa nawet po ręcznym odłączeniu napędów
Stary 01.01.2006, 13:24   #25
pawel12345
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.03.2005
pawel12345 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
właśnie po ręcznym mi też nie działa i dlatego tutaj napisałem. POMÓŻCIE NAM!
pawel12345 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2006, 18:41   #26
Putrid666
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.01.2006
Putrid666 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Siemanko
Wszystko czego trzeba to nowy daemon 4.00 i odłączenie cdromów. Odłączasz cdromy, instalujesz grę normalnie z obrazów przez nowego Daemona. Wcześniej w emulation w daemonie trzeba (chyba) zaznaczyć safedisc i securom. W tracie instalacji daemon może się spluć, że któraś płyta coś tam ale dajesz ignoruj i idzie dalej. Po zainstalowaniu montujesz cd1 i grasz. Wszystko...
aaa, mam wersję z torrenta 3 płytową- The Suffering - Ties that Bind [3CDs][English][www.pctorrent.com]. I u mnie to wszystko działa bez problemu, bez stosowania mini obrazów, czy innych cudów...
Poza tym może to jest istotne, trzeba włączyć emulacje(wszystkie) w daemonie i grać z mds-a z cd1
Putrid666 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2006, 19:02   #27
lukasss
Bywalec

Data rejestracji: 13.03.2005
lukasss zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Putrid666
Siemanko
Wszystko czego trzeba to nowy daemon 4.00 i odłączenie cdromów. Odłączasz cdromy, instalujesz grę normalnie z obrazów przez nowego Daemona. Wcześniej w emulation w daemonie trzeba (chyba) zaznaczyć safedisc i securom. W tracie instalacji daemon może się spluć, że któraś płyta coś tam ale dajesz ignoruj i idzie dalej. Po zainstalowaniu montujesz cd1 i grasz. Wszystko...
aaa, mam wersję z torrenta 3 płytową- The Suffering - Ties that Bind [3CDs][English][www.pctorrent.com]. I u mnie to wszystko działa bez problemu, bez stosowania mini obrazów, czy innych cudów...
Poza tym może to jest istotne, trzeba włączyć emulacje(wszystkie) w daemonie i grać z mds-a z cd1

Taaaa, i co ty ciekawego nie powiesz ? Sztuka jest by te wszystkie gry zabezpieczone SF w koncu dzialaly bez odpinania, cudowania i kombinowania z napedami, oraz softem. Ale tego sie chyba nie doczekamy, dla mnie osobiscie to za duzo roboty, bawic sie z tym wszystkim.

Sposob ktory podales, to staroc i nic nowego nie odkryles
lukasss jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2006, 19:57   #28
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 25.02.2004
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez lukasss
Taaaa, i co ty ciekawego nie powiesz ? Sztuka jest by te wszystkie gry zabezpieczone SF w koncu dzialaly bez odpinania, cudowania i kombinowania z napedami, oraz softem. Ale tego sie chyba nie doczekamy, dla mnie osobiscie to za duzo roboty, bawic sie z tym wszystkim.

Sposob ktory podales, to staroc i nic nowego nie odkryles
Kolega chciał dobrze tylko nie do końca wyszło
Co do emulacji Daemona to żadnych nie potrzeba włączać do StarForce.

@lukasss
doczekamy się bo już przetestowana jest metoda wypalania najnowszego SF na CD Artykuł prawie gotowy ale oprócz metod kopiowania chciałem dodać coś z teorii na czym polega to zabezpieczenie, cierpliwości... :cool:

Ghost_mode jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2006, 22:02   #29
Putrid666
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.01.2006
Putrid666 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
widziałem posty, że niektóre osoby nie potrafiły w ogóle tej gry uruchomić i napisałem co wiem, może komuś się przyda, co do emulacji to chyba faktycznie nie trzeba ale podobno na różnych konfiguracjach sprzętowych różnie się odpala, vide nowy Prince of Persia, a tak nawiasem mówiąc koleś(lukasss) jeżeli odpięcie wtyczek z zasilania od cdromów jest dla ciebie zabawą i knifem typu "za dużo roboty" to kupuj oryginały i nie bedziesz sie martwił o starforce'a
Putrid666 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2006, 22:08   #30
lukasss
Bywalec

Data rejestracji: 13.03.2005
lukasss zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Putrid666
koleś(lukasss) jeżeli odpięcie wtyczek z zasilania od cdromów jest dla ciebie zabawą i knifem typu "za dużo roboty" to kupuj oryginały i nie bedziesz sie martwił o starforce'a

No pewnie ze kupuje, sorry ale wole wydac kilka zlotych niz gimnastykowac sie z tym debinym zabezpieczeniem
lukasss jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: