Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

High Definition Dyskusje poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji materiału HD (Blu-ray, HD DVD)



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 08.02.2009, 11:13   #31
HALL9000
Bywalec
 
Data rejestracji: 12.01.2009
Posty: 41
HALL9000 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mogę

Do poprawnego działania BD-Re potrzebne są dodatkowe programy, jest to
opisane w pliku txt. Poza tym , same opcje programu należałoby sprawdzić,
aby nie rozplątywał strumienia i gubił informacje, bo to powoduje problemy
przy tak skomplikowanej kompilacji .
HALL9000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.02.2009, 22:08   #32
psychofan9
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.02.2009
Posty: 1
psychofan9 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
mam zainstalowane avisynth257,ffdshow,matroskasplitter i niestety jak robie backup to mi wyskakuje error RunTSMuxer() 00013 12 .
wie może ktoś co mam nie tak ?
psychofan9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2009, 10:14   #33
HALL9000
Bywalec
 
Data rejestracji: 12.01.2009
Posty: 41
HALL9000 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pobierz najnowszą wersję programu - dużo poprawiono .
HALL9000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.11.2009, 21:19   #34
polsat
Bywalec
 
Data rejestracji: 01.01.2005
Posty: 57
polsat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czy moglby ktos tu napisac do czego sluza poszczegolne opcje w tym programie po za wcisnieciem backup
polsat jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.11.2009, 10:14   #35
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Posty: 10,530
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Wszystko jest w readme i changelogu. Lacznie z ukrytymi funkcjami.
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2009, 01:31   #36
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.
 
Avatar użytkownika AleX69
 
Data rejestracji: 25.02.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 4,678
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
odgrzewam ...

rozkiminil 'ktoś' ustawienie innego audio/subtitle w blu-ray niż default?

dla zrozumienia - u protoplasty - francuskie audio ... zmieniamy na inny jezyk 'np.: english' - tak na start samego 'movie' <- tylko czym i jak?
macie jakiś patent? bdedit, rebuilder, tsmuxer (+nakladki) ..>?
na razie doszedłem do tego ze można to zrobić tsmuxerem <- przesuwając ścieżkę na '1-sza' pozycje za video ale ten gubi chapter'y (ostawiając swoje zdefiniowane co 5")

btw ... no to jeszcze jedno jak zmusić tsmuxer'a do ustawienia oryginalnych marker'ow na chapter'ach?
__________________
AleX69 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2009, 09:13   #37
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.
 
Avatar użytkownika AleX69
 
Data rejestracji: 25.02.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 4,678
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
chaptery juz znalazlem ... wystarczy zaladowac do tsmuxer'a playlist'e (mpls)

pozostaje tylko problem ustwaienia 'na sile' audio/subtitle
__________________
AleX69 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2009, 21:06   #38
zdenka
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.12.2009
Posty: 1
zdenka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam wszystkich!
Mam problem i potrzebuje pomocy, ale troche mi wstyd, bo tu same tęgie glowy, a ja mam klopot z taką "pierdołką", a mianowicie:
jestem posiadaczką kamerki sony HDR-XR106 na ktorej nagrałam materiał w jakości HD, a następnie za pomocą programu z dołączonego do kamery CD - zrzuciałam materiał na komputer w wyniku czego otrzymałam pliki (3 do jednego filmu) z rozszerzeniem - "MOFF, MODD, M2TS".
Teraz potrzebuję zmienić format tych plikow, tak, by móc je nagrac na płytkę DVD!
Problem w tym, że jak sie nie trudno domysleć - NIE JESTEM ZBYT LOTNA W TYM TEMACIE, dlatego tez ROZPACZLIWIE POTRZEBUJĘ WASZEJ POMOCY!
Jeśli ktoś z Was, ma na tyle cierpliwości by moc mi to krok po kroku opisać, dać namiar na dobry program (w ktorym sie nie zamotam) - b,ede WDZIĘCZNA!
Dodam tylko, że bardzo mi zależy na WYSOKIEJ jakości "produktu finalnego"!!!
pozdrawiam, zdenka.
zdenka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2009, 21:54   #39
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Posty: 10,530
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Dodajesz plik M2TS w programie TSMUXERGUI i jako efekt finalny wybeirasz AVCHD Disc/Blu Ray Disc. Nie stracisz na jakosci w zaden sposob, bo program wykona tylko muxing materialy - zmieni jedynie typ struktury na taki, by mozna go bylo od razu wypalic na DVD. Oczywiscie tak przygotowany dysk odtworzysz wylacznie na odtwarzaczach BluRay!
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.12.2009, 21:26   #40
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.
 
Avatar użytkownika AleX69
 
Data rejestracji: 25.02.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 4,678
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
mniej wiecej obczailem sa dwa proste rozwiazania ...

jedno uzyc softu niejakiego rotty'ego 'Correct BD' ktory ustawia subtitle/audio dla materialu BD
http://forum.doom9.org/showthread.php?t=146412

drugie posluzyc sie nakladka na tsmuxer'a 'Clown BD'
http://www.clownbd.com/
__________________
AleX69 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.04.2010, 09:46   #41
DEFFCON
Bywalec
 
Avatar użytkownika DEFFCON
 
Data rejestracji: 10.09.2002
Posty: 54
DEFFCON w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.

Czy tym softem BD-Rebuilder moge robic kopie do formatu 25Gb i nagrywac na plytke ?
Jaki soft polecacie ewentualnie do robienia kopii do wielkosci 25Gb aby nie tracic za duzo na jakosci ?
Pokazaly sie juz plyty 50GB ale cena na obecna chwile jest dosc wysoka.
DEFFCON jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.05.2010, 11:21   #42
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Posty: 10,530
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
DVDRebulider bedzie OK. Szybicej poradzi sobie DVDFab 7 - uaktywnij DXVA do dekodowania i CUDA do kodowania, jesli masz karte nVidii:-)!
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.05.2011, 14:30   #43
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Program BD-RB używam tylko do kompresji blu ray 50 do 25. Czy opcja w General Encoding Options: IVTC sources with 3:2 pulldown ma być zaznaczona na stałe czy tylko przy niektórych filmach a jeśli tak to w jakich, pytam bo w najnowszej wersji BD-RB ta opcja zaznaczona jest domyślnie i nie wiem czy zaznaczona nieodpowiednio nie pogorszy obrazu.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
BD-Rebuilder-capture_05122011_151726.jpg  
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.05.2011, 14:12   #44
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Z tego co pamiętam, to nie pogorszy (dotyczy ona nielicznych filmów).
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.05.2011, 16:17   #45
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Misiek4 Podgląd Wiadomości
Z tego co pamiętam, to nie pogorszy (dotyczy ona nielicznych filmów).
Tak myślę że chyba tych filmów z przeplotem "I", ale o tej opcji na forum doom9.org jest dyskusja na kilka stron jest pełno jakiś wykresów ale tak naprawdę nikt nie pisze czy ta opcja ma być zaznaczona czy nie, twórca programu pisze że jak ktoś nie rozumie co oznacza ta opcja niech jej nie używa dziwna odpowiedź typu idioci niech spadają.
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
bluray, x264

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Jak nagrać to na płyte BD tak by odtwrzać na BD stacjonarnym? Axl2000 High Definition 2 24.05.2009 09:21
Kopia BD Franek Dolas High Definition 22 30.03.2009 14:23
DVD Rebuilder 1.09.3 + CCE 2.70.02.10 kshycho DVD-Video 5 18.06.2006 13:44
Problem z DVD ReBuilder Czołgista DVD-Video 53 20.12.2004 10:38
Rebuilder 0.66a, CCE SP 2.67.00.23, DvdReMake 1.4.6 - błąd przy opcji Rebuild Kertoip DVD-Video 7 23.11.2004 13:59


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.