![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Audio/Stacjonarne nagrywarki i nośniki CD-R Audio Wszelkie dyskusje poświęcone audio - zgrywanie, kompresja, sprzęt |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A jaki problem sprawdzić samemu na cdrw? Wczytaj flaca albo obraz flac (jeśli masz z cue to wczytujesz cue) i nagraj. Podejrzewam że pójdzie bez problemu, sam już nie pamiętam bo bawiłem się pewnie ponad 10 lat temu. Od tamtego czasu wyszło wiele nowszych wersji, które pewnie wniosły opcje których wcześniej nie było.
Instrukcja/opis programu jest i tak długa i zauważ że napisana dawno temu (nie mojego autorstwa zresztą). Dla początkującego może wydawać się niejasna, ale jak poćwiczysz trochę sam, to wiele rzeczy ci się rozjaśni. I nie marnuj płytek i pieniędzy - zabawy rób na cdrw. Jak już opanujesz obsługę, to zajmiesz się kompatybilnością nośników z twoimi czytnikami. Trochę cierpliwości ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
![]() |
Cały czas wywala jakieś błędy :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
![]() |
Teraz coś takiego...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
![]() |
Cytat:
PS. Chciałem w prosty sposób nagrać WAVy w Windows media Player i tez coś nie tak. Natomiast kilka płyt zRIPowałem bez problemu. Ostatnio zmieniany przez PatrykWawa : 06.11.2022 o godz. 08:46 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
XV1100
A choćby windołsową nagrywajką. Z innych np. nero.
Coś kojarzę, że gdzieś pytałeś o zakup adaptera USB do nagrywarki. Paru ludzi tu na forum korzysta z nich, pewnie podpowiedzą ci jakie niespodzianki mogą cię spotkać. Zgłoś się do czary2mary albo do seku. Moim zdaniem zewnętrzny slim i adaptery to dość ryzykowne kombinacje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
![]() |
Cytat:
Nie wiem już co robię źle... :/ Tu kolejny ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
XV1100
Wygląda mi to na za słabe zasilanie. Nagrywarka potrzebuje więcej prądu przy nagrywaniu niż przy odtwarzaniu.
Ona nie ma gniazda do zasilacza zewnętrznego? Nie widzę dokładnie na obrazkach w necie. Podłącz ją do innego gniazda USB, najlepiej po 3.0 lub wyższy. Jeśli podłączasz pod 2.0 w kompie czy laptopie to na pewno prąd 0,5A nie wystarczy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Wywala się już na samym starcie - albo napęd już umiera albo coś namieszane z kontrolerami lub magistrala SPTI
Spróbuj coś stworzyć i nagrać w Imgburn Zapisz log i wlej tutaj ImgBurn Tworzenie i nagrywanie płyt Audio CD |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
![]() |
Cytat:
Napęd - LiteOn External eBAU108 ma ze 2 miesiące, kilka razy użyty. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
![]() |
Cytat:
![]() Wrzuciłem logi tam, gdzie wskazałeś. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
![]() |
Na takich płytach gra mi ten stary CD normalnie. Ja te płyty jednak dostałem "w spadku" i nie wiem jak były wypalane ale raczej z oryginałów i już ładnych paręnaście lat temu. Na czym też nie wiem ale grają. Czy wypalanie z .cue wymaga jakichś specjalnych ustawień, zabiegów? Czy może olać to.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Wydaje mi się że masz bardzo wybredny odtwarzacz .. i on robi problemy - stare wydania działają rozumiem....
Ten Verbatim CD-R 97m17s06f, Moser Baer India) lubiły padać te od MBI - stare wydanie ....sprawdź odczyt płyty na tym LiteOn Zapis bezproblemowy - szybki x24 ... Sprawdź odczyt w NeroSpeedDisc - tak ma wyglądać https://www.cdrinfo.pl/download/580151727 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
![]() |
Tak wygląda.
Włożyłem płytę do DVD Pioneera DV-410 i poszło ale to urządzenie chyba wszystko łyka. Przy okazji - DVD jest transportem do niezłego DAC i PFM - "Jet Lag" 1977 Jet Lag (Mini LP PT-SHM K2HD Victor Japan 2014 brzmi obłędnie ![]() Czemu w tych innych programach nie chce się "palić"... Czy jakość dźwięku płyty z tego Imgburn może się czymś różnić brzmieniem (np. na niekorzyść) od np. takiego EAC czy innych popularnych programów? Przypomnę, ze będę tylko nagrywał, bez ripowania. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
audio, cd, flac, nagrywania, plików |
|
|