![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Audio/Stacjonarne nagrywarki i nośniki CD-R Audio Wszelkie dyskusje poświęcone audio - zgrywanie, kompresja, sprzęt |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2004
![]() |
Problem z nagraniem x4 i x10
Posiadam zewnętrzne nagrywarki DVR-215 - DVR-216 BKL podłączone adapterem z własnym zasilaniem do laptopa Lenovo Y510
Zrobiłem na próbę kopię swojej płyty CD (żeby móc ją odtworzyć np. w aucie lub stacjonarnym CD) programem Easy CD-DA Extractor czyli najpierw konwersja do .wav (standard) a potem próba wypalenia. Ustawiłem prędkość nagrywarki x10 bo przyjęło się, że mniej błędów zapisu itp. i po kilku utworach wyskakuje błąd zapisu. Dzieje się to na obu nagrywarkach. Czasami udaje się płytę wypalić i chyba ma to miejsce kiedy jest mało utworów. Zmarnowałem już kilka płyt a są to złote Maxell XL-II 80 i JVC PRO Taiyo Yuden więc raczej jedne z najlepszych obecnie dostępnych. W trakcie całego procesu powyłączałem niepotrzebne programy działające w tle ale problem nie znika. Co ciekawe zapis z prędkością x16 jak na razie na kilku płytach przebiega bezproblemowo. No ale jednak niedosyt niemożności nagrania z prędkością x10 lub x4 pozostaje. Gdzieś obiło mi się o uszy, że nie wszystkie napędy tolerują niektóre nośniki więc może w tym przypadku nagrywarki tych płyt nie polubiły Co może być przyczyną wyskakiwania błędu zapisu? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
Tagi |
nagraniem, problem, x10, x4 |
|