![]() |
Pomysłów brak, oprócz świeżej instalacji opery w nowym katalogu. Mam na 3 kompach opery od stabilnej 9 do bet 10-tki i jeszcze nigdy nie widziałem takiego problemu. Więc albo coś w systemie się dzieje, albo instalka opery się wykrzaczyła (dziwne), albo coś z dyskiem (? kiedyś coś wspominałeś o problemach z dyskiem, czy mi się pomyliło?)
|
Dysk to na notebooku, tam wszystko jest w porządku. Z takich problemem też się nigdy nie spotkałem i nie bardzo wiem, skąd się to wzięło. Nową wersję zainstalowałem dopiero, jak to miało miejsce, mając nadzieję, że rozwiąże to problem. Nie rozwiązało..
Do poprzedniego postu dopisałem jeszcze najnowsze obserwacje. Myślę, że to jest problemem, chociaż nie wiem, skąd ta zmiana ustawień. W każdym razie już wiem, czego szukać. |
Cytat:
|
Cytat:
opera:config (w miejscu wpisania adresu) potem wyszukaj to co cie interesuje, wystarczy wpisac directory). Lub spojrz tutaj http://my.opera.com/polski/forums/topic.dml?id=62585 |
@andrzejj9
ścieżki możesz podejrzeć wpisując w pasek adresu opera:about zmienić pewnie w opera:config ale dużo tam tego trzeba przekopać (osobiście jeśli zmieniam to ręcznie w pliku operadef6.ini w katalogu opery) imo dobrym i chyba najprostszym wyjściem jest rezygnacja z ustawienia użytkowania opery przez wielu użytkowników, czyli w pliku operadef6.ini zmienić linię multi user=1 na multi user=0 wtedy "cała opera" ląduje w jednym katalogu operadef6.ini - opera v9 operaprefs_default.ini - opera v10 edit: zmiany oczywiście na wyłączonej operze |
Dzięki za rady, teraz siedzę już na notebooku, ale pobawię się tym jutro :)
|
Cytat:
|
Słuchajcie i czytajcie.
Ja mam taki problem. Po chwili korzystania z przeglądarki zaczyna mi się strasznie mulić. Pożera dużo ramu i zużycie procesora skacze do 100%. W tym czasie praktycznie nic nie można zrobić na komputerze. Taka sytuacja trwa różnie od 10 do 15 minut i pojawia się średnio co 20-30 minut przy zwykłym przeglądaniu www, a praktycznie od razu przy włączeniu jakiegokolwiek filmiku. I UWAGA: DZIEJE SIĘ TAK Z KAŻDĄ PRZEGLĄDARKĄ! Tzn. konkretnie próbowałem FF starego i nowego, Operę 9, IE 8 Skanowałem w poszukiwaniu jakiegoś wirusa i nic. Kaspersky, NOD i Avast nic nie znaleźli. Przeskanowałem komputer też programami typ Ad-aware. Intel Core 2 Duo 1,66 2 GB RAM Jakieś pomysły? |
Flash player? :hmm:
|
Cytat:
Format :C || |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Przy pisaniu stron internetowych dostosowanie czasem kodu do IE jest masakryczne. |
Cytat:
strona http://www.rlslog.net/. Opera ucina komentarze, przez co wydawalo mi sie, ze jest tylko 1 link do pliku. w rzeczywistosci bylo ich kilkadziesiąt. ale to juz zakrawa pod temat do Opery, a nie W7. Wiem, ze jak coś zle sie wyswietla w Operze to napewno pojdzie gladko w IE. Dlatego nie jestem jego przeciwnikiem. I nie podoba mi sie, ze teraz mam zaplacic poltora kafla za W7. Tylko dlatego, ze jestem europejczykiem lol (( |
Nie wiem, o czym mówisz. Z allegro korzystam, efektu nie zaobserwowałem, ten http://www.rlslog.net - zerknąłem na 2 przykładowe - wszystko OK.
Konkrety z linkami poproszę. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:49. |