![]() |
Ja wywalilem - jest szybciej.
:taktak: |
Ilość załączników: 1
klikasz ikonkę AdHuntera, prawy dolny róg
wybierasz "edytuj reguły blokowania" tam wklejasz filtry z adblocka, restart Maxtona i hula bez reklam :spoko: |
Cofam to co napisalem o operze - jest gorzej, duzo gorzej.
Plugin wrapper wiesza sie jak cholera - nie moge otworzyc sobie 15 stron zeby sie gowno nie zawiesilo(jedna stacja TV i reszta "normalne" strony) - powoli brakuje mi sil - wrocilem do 11.62 32bit. Zeby nie bylo I5, 8gb ramu i W7 64bit, dysk 750gb 7200rpm wiec opera nie ma prawa mulic - niech i zre 2giga ramu ale niech sie nie wiesza. Jak sie nie poprawi to przerzuce sie na seamonkey albo cos innego - nawet na chrome:) Zaraz sprawdze czy ta sie zawiesi, ale nigdy sie nie wieszal:) |
Maxthona popróbuj :spoko:
|
Ale to jest chyba nakladka na IE - chyba ze 3 juz jest samodzielna?
Opera 11 chodzi perfekcyjnie - wyczyscilem pamiec podreczna i zaladowalem sesje - 20 stron i ta telewizja online - zero zwiech i problemow. |
Cytat:
U mnie jest tak - w tej chwili mam otwarte 4 okna firefoxa, w tym jedno zawiera 51 kart, pozostałe od 1 do 4 kart. Zużycie RAMu (łączne) 53%, w tym lisek bierze około 580 mega, czyli nieco mniej niż 1/4 używanego. Obciążenie rdzeni nie większe niż 10% w porywach. :P |
Czy ktos wie jak zmusic adblocka do dzialania z opera 12, bo niby z 11 nie jest kompatybilny?
|
Czy zna ktoś sposób na synchronizację profilu, a bardziej samych ustawień FF pomiędzy 2-3 komputerami?
@loki7777, pod Operą 12.11 adblock plus instaluje się bez problemu :) |
Cytat:
To kopiowanie profilu (albo trzymany w jednym miejscu, jeżeli to sieć lokalna). |
Xmarks, nie synchronizuje niestety ustawień FF i jego wtyczek, a nad drugą opcją właśnie myślę czy by nie wykorzystać do tego routera + pendrive, tylko nie wiem jak to się będzie zachowywać ;)
Szkoda po prostu, że ff nie synchronizuje pliku prefs.js w podobny sposób jak xmarks zakładki. |
Brak obrazów, zdjęć, grafiki
Witam!
Mam problem z wyświetlaniem zdjęć i grafiki na stronach www. Zdjęcia wyświetlają się w na stronie sklepu x-kom. W pokoju obok na laptopie śmiga wszystko pięknie ;) U mnie problem występuje na FF, Operze i IE. Aktualizowałem Javę, cclenerem wyczyściłem wszystko. Próbowałem na czystym profilu. Nic :( Jakieś sugestie? |
Witam. Po aktualizacji do nowej wersji ff 17.1 zdecydowanie dłużej myśli przy wyszukiwaniu czy otwieraniu stron ,też tak macie czy to tylko u mnie?
Nowy interfejs YT też w/g mnie jest gorszy i również muli szkoda ze nie można wrócić do starego :| |
Instaluję właśnie Firefox w wersji 18.x (preview), przenaczonej dla Windows 8, Metro UI w wersji pełnoekranowej.
Się zainstaluje, sie zobaczy. Jak kogoś interesuje to podziele sie uwagami. |
Się dziel.
|
Cytat:
Rzekoma aplikacja pełnoekranowa to jaikś żart - program nie jest oczywiście dedykowana pod Win 8 aplikacja pełnoekranową, a tylko działa "w tybie pełnoekranowym" (jak go właczysz ręcznie). A jak już właczysz, to spróbuj go wyłączyć - poszukiwanie tej funkcji z (powszechnice używnym) klawiszem F daje mnóstwo zabawy. na koniec dowiedziałem się, że należy użyć F11. Jest tego więcej. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:04. |