Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Alternatywne przeglądarki internetowe - newsy, problemy, porady... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/alternatywne-przegladarki-internetowe-newsy-problemy-porady-39686/)

ed hunter 10.01.2013 22:43

Jak chcesz widzieć, to widzisz.

Berion 11.01.2013 15:22

Akurat w tym przypadku jestem zmuszony bronić M@X'a. ;) Nie widziałem nigdy ekranu o większej gęstości niż mam, ale skoro u mnie jest 72 PPI i widzę piksele (najlepiej na szarym tle) to domyślam się, że przy dwa razy większej (a koszmarek marketingowy pod nazwą Retina ma jak kojarzę ponad 200) różnica będzie spora.

andrzejj9 12.01.2013 14:31

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1237523)
Tak... Na pewno pracowales na Retinie, wiec wiesz najlepiej ;-).

Na Retine w MacBooku jeszcze nie moge sobie pozwolic, ale bawilem sie nia w iSpocie i powiem jedno - z tej drogi sie nie wraca. Tak samo nie wyobrazam sobie powrotudo nie-retiny w iPhone i iPad. Dlatego nie mam jeszcze iPada mini...

Pamiętam jak się o to 'kłóciłem' ze sprzedawcą w iPunkcie. Mówiłem mu (pytałem o Ipoda), że Retina nie jest mi kompletnie do szczęścia potrzebna, na co on oburzony powiedział, że zaraz zobaczę różnicę. Wyciągnął dwa telefony - jeden z retiną, drugi bez, pokazał kilka obrazków, jakąś stronę i... nie był pewien, który jest który...

Cóż.. nie przekonał mnie ;)

Berion 24.02.2013 23:05

FX 19.0 od dwóch dni, a ja już znalazłem kilka uciążliwych błędów.

1. Ściągając coś via Download Flash & Video, domyślny download manager pojawia się na chwilę i znika, ale tak naprawdę pobieranie cały czas trwa.
2. Ściągając jakiś plik nie można wyłączyć okna Firefox'a bo chce anulować pobieranie, majacząc coś o trybie prywatnym.
3. Wprowadzony czytnik PDF przy sporych dokumentach jest strasznie woooolny.

Yossi 28.02.2013 13:44

Lubię raczej i dość często używam Firefoxa (pod Win 8). Jedno, co mnie denerwuje, to ciągłe aktualizacje, np. co drugi dzień.
Włączam browser bo muszę na szybko coś sprawdzić, a tu - aktualizacja. Tak, że szlag mnie trafia. Naprawdę nie mogliby zrobić jakiejś zbiorczej aktualizacji raz na miesiąc?
Mogę oczywiście wyłączyć aktualizacje, ale czy to ma sens?

- Deckard - 28.02.2013 15:40

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1243245)
Lubię raczej i dość często używam Firefoxa (pod Win 8). Jedno, co mnie denerwuje, to ciągłe aktualizacje, np. co drugi dzień.
Włączam browser bo muszę na szybko coś sprawdzić, a tu - aktualizacja. Tak, że szlag mnie trafia. Naprawdę nie mogliby zrobić jakiejś zbiorczej aktualizacji raz na miesiąc?

aktualizacja co drugi dzień rzadko się zdarza . ale jeśli częste aktualizacje Ci
denerwują to wyłącz i sprawdzaj manualnie raz na tydzień

chyba że korzystasz z kanału aktualizacji betatesterów czy jak to się zwie
wtedy nie wiem co ile wychodzą łaty

Wawelski 01.03.2013 17:29

Czy pod współczesną Operę jest odpowiednik firefoxowego ScrapBook? Znalazłem OBook, ale to tylko pod archiwalne wersje Opery :(

Berion 02.03.2013 18:59

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1243245)

Firefox wychodzi raz na miesiąc, a tylko czasami po tygodniu jest nowa wersja z poprawkami. Masz albo kanał aurora/nightly albo żyjesz w równoległym świecie. ;]

FX niestety instaluje tą swoją usługę w tle, ubezwłasnowolniając użytkownika, robiąc aktualizację samemu, w tle. Odinstaluj i/albo wyłącz sprawdzanie aktualizacji w tle. Ja mam wyłączone i sens jest taki, żebyś to Ty decydował kiedy chcesz aktualizować i do jakiej wersji, a nie maszyna/program.

Opcje w programach są po to aby tam wchodzić i ustawiać pod siebie. ;p

- Deckard - 07.04.2013 11:01

W nowym super hiper ff 20 gdy w jednej zakładce odtwarzam filmik z YT i innych tym podobnych serwisów

a robię coś w innym zewnętrznym programie np dvdfab, edytor tekstu itp

to podczas zamknięcia tegoż programu traci się dźwięk z yt :blink: filmik staje i amba fatima

przeładuje stronę, czy zapodam kolejny filmik i działa ...

who knows what the fack?

Zetoxa 13.04.2013 10:27

bardzo mi się podoba tzw. Tryb czytania w Maxthonie,
dużo mniej męczy oczy, że ja tego wcześniej nie znałem, :ysz:
podobno w innych przeglądarkach to też występuje,
polecam, do czytania dużych tekstów bardzo oszczędza oczy :spoko:

Berion 13.04.2013 12:58

@Decard
Zobacz czy masz tak samo na yt via wtyczka flasha i yt via html5. Na szczęście ja nie miałem nigdy takich problemów. ;)

@Zetoxa
Mówisz o tym podwójnym oknie na panoramach? W Lisie tego nie ma albo ja nie wiem jak włączyć (albo nie znam plugina, który by takie czary robił).

andy 13.04.2013 13:06

@Zetoxa coś takiego ?
https://addons.mozilla.org/en-us/fir...n/readability/

Zetoxa 13.04.2013 23:00

tak, to ten dodatek, ale w Maxthonie jest jakiś ładniejszy,
tło kartki jest takie jakby koloru papieru, czcionka wyraźnie czarna,
na pewno pogrubiona, dużo przyjemniej się czyta, niż zwykły tekst z ekranu.
Trochę to przypomina czytnik e-booków, oczywiście tylko trochę :taktak:

Berion 14.04.2013 21:26

Myślałem że masz na myśli taki tryb przeglądania stron, który dzieli stronę na dwie części i niezależnie od siebie każda scrolluje i wyświetla w dwóch obok siebie blokach.

loki7777 15.05.2013 12:13

Moze mi ktos napisac jak w FF zrobic otwieranie zakladek w tle bez automatycznego przelaczania sie na nie prze skrocie ctrl+LPM?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:06.