![]() |
Jak chcesz widzieć, to widzisz.
|
Akurat w tym przypadku jestem zmuszony bronić M@X'a. ;) Nie widziałem nigdy ekranu o większej gęstości niż mam, ale skoro u mnie jest 72 PPI i widzę piksele (najlepiej na szarym tle) to domyślam się, że przy dwa razy większej (a koszmarek marketingowy pod nazwą Retina ma jak kojarzę ponad 200) różnica będzie spora.
|
Cytat:
Cóż.. nie przekonał mnie ;) |
FX 19.0 od dwóch dni, a ja już znalazłem kilka uciążliwych błędów.
1. Ściągając coś via Download Flash & Video, domyślny download manager pojawia się na chwilę i znika, ale tak naprawdę pobieranie cały czas trwa. 2. Ściągając jakiś plik nie można wyłączyć okna Firefox'a bo chce anulować pobieranie, majacząc coś o trybie prywatnym. 3. Wprowadzony czytnik PDF przy sporych dokumentach jest strasznie woooolny. |
Lubię raczej i dość często używam Firefoxa (pod Win 8). Jedno, co mnie denerwuje, to ciągłe aktualizacje, np. co drugi dzień.
Włączam browser bo muszę na szybko coś sprawdzić, a tu - aktualizacja. Tak, że szlag mnie trafia. Naprawdę nie mogliby zrobić jakiejś zbiorczej aktualizacji raz na miesiąc? Mogę oczywiście wyłączyć aktualizacje, ale czy to ma sens? |
Cytat:
denerwują to wyłącz i sprawdzaj manualnie raz na tydzień chyba że korzystasz z kanału aktualizacji betatesterów czy jak to się zwie wtedy nie wiem co ile wychodzą łaty |
Czy pod współczesną Operę jest odpowiednik firefoxowego ScrapBook? Znalazłem OBook, ale to tylko pod archiwalne wersje Opery :(
|
Cytat:
FX niestety instaluje tą swoją usługę w tle, ubezwłasnowolniając użytkownika, robiąc aktualizację samemu, w tle. Odinstaluj i/albo wyłącz sprawdzanie aktualizacji w tle. Ja mam wyłączone i sens jest taki, żebyś to Ty decydował kiedy chcesz aktualizować i do jakiej wersji, a nie maszyna/program. Opcje w programach są po to aby tam wchodzić i ustawiać pod siebie. ;p |
W nowym super hiper ff 20 gdy w jednej zakładce odtwarzam filmik z YT i innych tym podobnych serwisów
a robię coś w innym zewnętrznym programie np dvdfab, edytor tekstu itp to podczas zamknięcia tegoż programu traci się dźwięk z yt :blink: filmik staje i amba fatima przeładuje stronę, czy zapodam kolejny filmik i działa ... who knows what the fack? |
bardzo mi się podoba tzw. Tryb czytania w Maxthonie,
dużo mniej męczy oczy, że ja tego wcześniej nie znałem, :ysz: podobno w innych przeglądarkach to też występuje, polecam, do czytania dużych tekstów bardzo oszczędza oczy :spoko: |
@Decard
Zobacz czy masz tak samo na yt via wtyczka flasha i yt via html5. Na szczęście ja nie miałem nigdy takich problemów. ;) @Zetoxa Mówisz o tym podwójnym oknie na panoramach? W Lisie tego nie ma albo ja nie wiem jak włączyć (albo nie znam plugina, który by takie czary robił). |
@Zetoxa coś takiego ?
https://addons.mozilla.org/en-us/fir...n/readability/ |
tak, to ten dodatek, ale w Maxthonie jest jakiś ładniejszy,
tło kartki jest takie jakby koloru papieru, czcionka wyraźnie czarna, na pewno pogrubiona, dużo przyjemniej się czyta, niż zwykły tekst z ekranu. Trochę to przypomina czytnik e-booków, oczywiście tylko trochę :taktak: |
Myślałem że masz na myśli taki tryb przeglądania stron, który dzieli stronę na dwie części i niezależnie od siebie każda scrolluje i wyświetla w dwóch obok siebie blokach.
|
Moze mi ktos napisac jak w FF zrobic otwieranie zakladek w tle bez automatycznego przelaczania sie na nie prze skrocie ctrl+LPM?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:06. |