Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Alternatywne przeglądarki internetowe - newsy, problemy, porady... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/alternatywne-przegladarki-internetowe-newsy-problemy-porady-39686/)

revolver0 06.09.2013 15:59

Stary menadżer pobierania i tak nie pokazuje prawidłowo pobieranych plików jak używa się trybu prywatnego albo w ogóle ma się zaznaczone by nie trzymał historii :(

Pierwszy 06.09.2013 18:13

może http://keepvid.com/ ?
masz tam przycisk keepvid bookmarklet - przeciągasz do na pasek zakładek, kiedy oglądasz video klikasz w niego i przekierowuje Cię do pobierania (wybór rozszerzenia i rozdzielczości)

demek 11.10.2013 16:53

Czy moze mi ktos powiedziec czy ma podobny problem z foxem po ostatniej aktualizacji? Po niedlugim czasie uzywania foxik dostaje lagow, po najechaniu na link kliknac mozna po 2-3 sekundach. Dostaje laga.
No i zuzycie procesora, 20% w gore. Nawet podczas pisania tego posta go przytyka, ja pisze i nic sie nie dzieje a pozniej uzupelnia po 2-3 wyrazy...

Czy jest jakis dodatek lub program, ktory mi powie,ktora otwarta strona daje tak po dupie? Zakladek mam otwarte 7-12, oczywiscie adblock jest wiec to nie flash.

- Deckard - 11.10.2013 18:12

ja bym jednak flasha obstawiał, mnie też ostatnimi czasy zamulało okrutnie, po ostatniej aktualizacji flasha jest luz

Berion 11.10.2013 18:39

U mnie na v24.0 nic takiego się nie dzieje.

Zobacz w about:support. Tam jest tylko RAM, ale może ta anomalia pójdzie w parze z prockiem. ;p

demek 11.10.2013 19:16

No wlasnie z nowa wersja skonczyl sie problem z dobijaniem z ramem do maxa....teraz proc szaleje. Flash jest najnowszy.

Remix 12.10.2013 18:49

Witam!

To mój pierwszy post po bardzo długiej przerwie :-)
Wiecie co ja ostatnio odkryłem... (może w tym temacie już to było :-))
Waterfox - 64 bitowa wersja Firefoxa :-)
Działa bardzo dobrze, po instalacji przejmuje wszystkie ustawienia FF, łącznie z zainstalowana skórką - w moim przypadku FD Deep Dark.
Co zrobić, aby mieć polską wersję?
1. Zainstalować polski pakiet językowy dla FF
2. W pasku adresu wpisać about:config
3. Wyszukać frazę general.useragent.locale
4. Zmienić wartość z us-US na pl-PL

Berion 12.10.2013 19:45

Ostatnio się bawiłem i dwie rzeczy zwróciły moją uwagę:
- obleśna ikonka ;d
- nie bugują się zakładki z FX Chrome, ze skórą z OS X

PS: Brakuje Ci jeszcze słownika PL.

Remix 12.10.2013 20:30

Nie, dograłem go od razu :-)

Jarson 15.11.2013 13:05

To w zasadzie powinno być w temacie "Co cię w życiu ...". Co to za genialny pomysł, żeby w nowym Firefoxie przycisk do otwarcia nowej karty umieszczać po lewej stronie? Lepszego pomysłu mieć już po prostu nie mogli. Mało tego, jeśli otworzone jest na tyle dużo kart, że włącza się przewijanie (co rzadko, ale mi się zdarza), to przycisk wówczas juz intuicyjnie wędruje w prawo...

Zetoxa 15.11.2013 13:07

przesiadłem sie na Maxthona i dobrze mi tak :spoko:

andrzejj9 15.11.2013 19:33

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1266039)
To w zasadzie powinno być w temacie "Co cię w życiu ...". Co to za genialny pomysł, żeby w nowym Firefoxie przycisk do otwarcia nowej karty umieszczać po lewej stronie? Lepszego pomysłu mieć już po prostu nie mogli. Mało tego, jeśli otworzone jest na tyle dużo kart, że włącza się przewijanie (co rzadko, ale mi się zdarza), to przycisk wówczas juz intuicyjnie wędruje w prawo...

Znaczy, że nie można go po prostu umieścić gdzie się chce..??

Może.. jakaś wtyczka, żeby była możliwość ;)

joujoujou 15.11.2013 19:49

A po co przycisk do tego w ogóle?

Ctrl + T i karta otwarta. :tak!:

Albo 2xklik na którejkolwiek karcie. :idea:

Jarson 16.11.2013 02:01

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1266072)
Znaczy, że nie można go po prostu umieścić gdzie się chce..??

Może.. jakaś wtyczka, żeby była możliwość ;)

No właśnie nie można...

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1266079)
A po co przycisk do tego w ogóle?

Ctrl + T i karta otwarta. :tak!:

Albo 2xklik na którejkolwiek karcie. :idea:

Niby masz rację i często tak robię, ale w wielu sytuacjach jednak klikam w ten plus - przede wszystkim jak mam potem otworzyć jedną ze stron do których mam zrobione skróty, a więc i tak muszę użyć myszki. To po prostu wieloletnie przyzwyczajenie, szereg czynności wykonywanych po sobie automatycznie.

joujoujou 16.11.2013 08:54

Przecież ze skrótu też się odpali odnośnik w nowej karcie - z Ctrl'em właśnie. :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:43.