Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Alternatywne przeglądarki internetowe - newsy, problemy, porady... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/alternatywne-przegladarki-internetowe-newsy-problemy-porady-39686/)

DarkSlide97 05.05.2014 06:54

Czy Wy też w najnowszym Firefoxie nie macie krzyżyków do zamykania kart?

joujoujou 05.05.2014 09:16

Nie mieliśmy, ale są na to sposoby.

ed hunter 05.05.2014 09:48

Nawet nie zauważyłem, zawsze zamykam środkowym mychy. :blink:

A, ja mam jeszcze 28 i mam, takie małe. ;)

revolver0 05.05.2014 12:36

Mam krzyżyki xD.

ed hunter 05.05.2014 15:11

Mam już 29, zainstalowała się (rzadko robię restart, hibernuję), krzyżyki są bez kombinowania.

Reetou 05.05.2014 16:20

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1282455)
[...]
I całe szczęście że zanim to zrobiłem, to utworzyłem kopię zapasową całego profilu.

[...]

I jest jak powinno być. :spoko:

Nie na długo niestety wystarcza ta radość... Do tej pory korzystam ze "starej" opery 12.73, bo jest to jedyna przeglądarka, która odpowiadała mi funkcjonalnie. Niestety od pewnego czasu nie jest już wspierana, a nowa opera na webkicie ma funkcjonalność zbliżoną do współczesnych chromów i nowych firefoxów, czyli z mojego punktu widzenia żadną... Technologie webowe się rozwijają i niestety pewne strony webowe zaczynają się źle renderować w starej wersji opery, więc ostatnio zrobiłem próbę, by korzystając z tysięcy dodatków do chroma/firefoxa choć zbliżyć się do mojej ulubionej przeglądarki. I co? Wielkie g...o...

Więc niestety po pewnym czasie będziesz zmuszony do zmian, czy się to podoba, czy nie, tak jak ja teraz...

joujoujou 05.05.2014 16:44

Tylko że do tego czasu być może ktoś już zdąży napisać skutecznie działające (w kierunku modyfikacji UI) rozszerzenia. :idea:

Jarson 05.05.2014 16:47

Ilość załączników: 1
Zmienia się wszystko i zdecydowanie nie zawsze można powiedzieć, że na lepsze ;)

Reetou, zauważyłem nawet, że zmieniło się nawet przeznaczenie sieci, w której dziś internauci zamiast zdrowych (przynajmniej zgodnie z zapewnieniami dostawców treści), jędrnych (przynajmniej po retuszu w PS) i młodych (przynajmniej według podpisów) pań wolą fejsa :/

Aby nie być gołosłownym - to jest dzisiejsza treść kryjąca się za drugim linkiem z Twojego podpisu:

Załącznik 65842

Berion 05.05.2014 18:28

Ilość załączników: 1
Zastanawiające skąd ten null i query. Zaś co do reszty to współczuję wpisującym. ;p

- - -

Reetou, a czego Ci brakuje? W lisie chyba jedynie brak porządnych odpowiedników Speed Diala, Opery Turbo i sensownego paska bocznego. Niby są na to dodatki, ale kiepskie.

- - -

Ja też już po przesiadce. Nie podoba mi się scalenie dwóch gwiazdek w jedną, zabranie przycisków Odśwież i Zatrzymaj na pasek adresowy, nie podoba mi się też zespawanie go z przyciskiem Wstecz. A tak to nawet są plusy. ;d

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1399307580

Reetou 05.05.2014 22:54

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1282516)
Aby nie być gołosłownym - to jest dzisiejsza treść kryjąca się za drugim linkiem z Twojego podpisu:

No popatrz, nawet podpis trzeba zmienić ;)

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1282518)
Reetou, a czego Ci brakuje? W lisie chyba jedynie brak porządnych odpowiedników Speed Diala, Opery Turbo i sensownego paska bocznego. Niby są na to dodatki, ale kiepskie.

Porządnie działających gestów myszy, porządnego speed diala i sensownego paska bocznego z obsługą notatek :haha:

loki7777 05.05.2014 23:31

Rowniez jade na 12 bo nowa opera mi nie pasuje, FF tak samo, IE rowniez, Chrome tym bardziej;)
@Reetou skad masz opere 12.73 - nigdy nie slyszalem i goolge tez nie zna?

Berion 05.05.2014 23:37

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1282548)
Porządnie działających gestów myszy, porządnego speed diala i sensownego paska bocznego z obsługą notatek :haha:

To nie ma i nie będzie. ;p

Nie wiem jak w przypadku gestów bo nie używam, ale rolę speed diala pełni Super Start, to nie to ale "ujdzie w tłoku", do notatek kojarzę jakiś Foxreminder ale nie działa tak jakbyś chciał.

joujoujou 05.05.2014 23:58

Marzy mi się przeglądarka która będzie miała zupełnie oddzielone od siebie GUI i resztę (czyli to co odpowiada za połączenie, wczytanie strony, ew. wysłanie danych i tak dalej). Ciekawe czy dożyję. :mruga:

Berion 06.05.2014 12:44

Nie wiem czy taka modułowość jest możliwa, ale jeśli tak to co chcesz w ten sposób osiągnąć? I tak takie pluginy muszą być aktualizowane i dostosowywane aby były zgodne z rdzeniem programu, taką samą funkcję spełniają obecnie dodatki.

BTW: To nawet zapowiada się ciekawie: http://otter-browser.org/

joujoujou 06.05.2014 13:05

Chcę osiągnąć dokładnie to czego dziś nie mogę - niezależność GUI od (nazwijmy go w uproszczeniu) silnika przeglądarki.

Nie pasuje mi maniacka skłonność developerów do gruntownej przebudowy wyglądu przeglądarki wraz z kolejnymi numerkami. Mam swoje przyzwyczajenia, z którymi mi wygodnie i nie mam najmniejszego zamiaru tych przyzwyczajeń zmieniać. :nie!:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:01.