![]() |
Masowa aktualizacja ff do 4.0 :)
Na moim dziesięcioletnim komputerze zauważalne przyspieszenie. M.in. do Allegro używałem osobno Opery, bo szybciej ładuje listingi z panelu, ale teraz widzę, że równie dobrze jest na ff. To dalej nie kupię nowego komputera :D Może ten już do śmierci będę miał, fajnie byłoby. Chociaż zamierzam przesiąść się z Photoshopa CS2 na Gimpa, a ten jak wstępnie zauważyłem ma zdaje się większe wymagania sprzętowe i na moim P4 delikatnie przycina przy niektórych operacjach. |
P4 to prawie nówka.
A FF mimo, że 4 to dalej przeglądarka próbująca dogonić pozostałe... I nie wychodzi. |
ff taki najbardziej uniwersalny wydaje mi się, stąd używam. Pozostałe też dobre.
ff nikogo nie "goni". To produkt fundacji mającej za zadanie uporządkować rynek. |
Cytat:
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
Ilość załączników: 1
|
Wszyscy się tasują, zmieniają przeglądarki jak wiatr zawieje,
a ja używam Opery od v9.0 jakoś, czyli od 2006 roku bodaj. |
Ja Firefox na laptopie, Safari na Mini :-)!
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
Ja opery od czasu jak byla z reklamami - czyli od bardzo dawna:) Co nie oznacza ze jak znajde cos lepszego, szybszego i mniej pamieciozernego to sie nie przesiade na to:)
|
Ilość załączników: 2
Mi się w Operze podoba aktywny lewy brzeg ekranu
- po jego kliknięciu pojawia się lista zakładek w kolumnie na ~1/5 szerokości okna. Mogę tam w liście opcji na górze wybrać co chcę wyświetlać; zakładki, pobieranie i historia :) Załącznik 57017 Załącznik 57018 |
Cytat:
Załącznik 57020 Alternatywne wyświetlanie listy kart ;-) Załącznik 57021 |
Za bardzo nie rozumiem tej alternatywy, lista to lista
- to co u mnie jest uważam za najwygodniejsze :) A takie zabaweczki też mam... :] Załącznik 57022 |
Cytat:
|
Cytat:
Napisałem to co mi się podoba w tym co używam i po co zmieniać program z tego powodu ? PS Jak otwierasz i zamykasz listę ? Nie widzę tam aktywnej krawędzi, a komu by się chciało klikać w [x] ... |
W Firefoksie standardowo włączanie/wyłączanie panelu bocznego wykonuje się za pomocą skrótów klawiaturowych albo z menu (Widok > ...) - do tego tylko pojedyncze panele (albo z zakładkami, albo z historią, albo ...).
Funkcjonalność podobną do panelu bocznego Opery oferuje rozszerzenie All-in-One Sidebar. |
Placio74, dzięki - dobrze znać :] Ale Opery nie zdradzam. :)
|
bo nie ma po co :mruga:
nowe ie9 mi się podoba ale nowej kochanki (chrome) po zdradzie zony (ff3) raczej nie porzucę tak szybko |
oho, to już IE9 w TV nawet reklamują :]
|
Właśnie testuje OpereMini 6 na swojej Avilce i muszę powiedzieć, że mi się podoba. Tryb "mobilny" dla stron działa nawet znośnie ;)
http://www.cdrinfo.pl/news/opera-min...acji+danych%29 |
IE9 jakos mi nie przypadl do gustu :/ pozostalem przy 8, taka ze mnie konserwa ;-P
|
@vattax przeglądarka powinna być zawsze aktualna, choćby ze względów bezpieczeństwa.
|
Sugestia: może by my stworzyli listę najlepszych rozszerzeń, podzielonych na kategorie, do poszczególnych przeglądarek?
|
napewno adblock
|
Banan,
to stwórz przydatne kategorie, sparametryzuj - to najtrudniejszy problem takiego zadania. |
Prywatność: zarządzanie cookies, blokowanie wysyłania danych do modułów szpiegujących, zarządzanie protokołami szyfrowanymi i skryptami, łączenie z proxy na żądanie.
Moje propozycje: - Better Privacy - cookies od flashów - Ghostery - blokada wysyłania do google analtics i podobnych - Quick Java - wybór skryptów/wtyczek uruchamianych na stronie - HTTPS Everywhere - wymuszanie, jeżeli możliwe, połączeń szyfrowanych Blokowanie reklam: tu jest jasne. - AdBlock Plus - filtr reklam - Flashblock - decydowanie, które elementy flash uruchamiać Zarządzanie multimediami: umożliwianie pobierania ze stron danych strumieniowych, menadżery pobierań, omijanie czasu oczekiwania na pobranie ze stron typu rapidshare, lekkie wtyczki do QT czy RM - QuickTime Lite - RealMedia Alternative Komunikacja i społecznościowe portale: zarządzanie pocztą, skracanie linków, ułatwienia w korzystaniu chociażby z FB. Tyle na wstępie żem wymyślił. |
Nie lepiej po prostu przejsc na strone Mozilli? Tam podzial na kategorie juz jest zrobiony.
|
Cytat:
|
A czyż w tym celu nie powstały (przynajmniej jeśli chodzi o Firefoksa) kolekcje...?
|
Ghosterów nie znalazłem w żadnej z kolekcji, HTTPS Everywhere też nie, podobnie jak QT Lite.
Pijaniutki jestem, może dlatego. |
Cytat:
HTTPS Everywhere nie ma na addons.mozilla.org - tak więc nie może być dodany do kolekcji. QT Lite nie jest rozszerzeniem - ponownie, nie może być dodany do kolekcji. Natomiast co do Ghostery przyjrzyj się dobrze na addons.mozilla.org. http://img845.imageshack.us/img845/1...ekcjach.th.jpg |
Dlatego się przyznałem.
Wartałoby jednak zrobić to com zaproponował. QT Lite jest wtyczką, owszem. Dla wygody i potomnych. |
Kiedyś już o tym było, ale odświeżę, żeby się upewnić.
Przy kopiowaniu Opery, jakie pliki przegrać, żeby mieć wszystko zachowane. Pamiętam, że były jakieś cztery ważne, mi w sumie wystarczyły dwa, widzę jeszcze trzeci, ale nie pamiętam, jaki ewentualnie jest czwarty: - bookmarks.adr - zakładki - speeddial - linki szybkiego wybierania (ale jak widzę bez tapety) - operaprefs - tego nie kopiowałem, ale zakładam, że wszystkie ustawienia tu będą I... no właśnie, jest coś jeszcze? Z dodatków ewentualnie można skopiować katalog "Sessions" i to mi wygląda na wszystko. Jest coś jeszcze? I przy okazji - czy w Operze zapisuje się gdzieś wygląd programu - rozmieszczenie pasków, przycisków itp.? |
Ja kopiuję cały folder, jeśli w opcjach masz zaznaczone, że Operę używa kilka osób to profil będziesz mieć w profilu systemowym. Ja tak nie mam.
Co do plików: Cytat:
PS Dlaczego Opera podkrada pluginy z folderu Firefoxa ? Mam też firefoxa na kompie, po kliknięciu w "pomoc/o operze" widzę tam w "Ścieżka dostępu do wtyczek" katalog do pluginów Firefoxa... po przestawieniu tego w "opera:config" ustawienie się resetuje. Co jest kurdę... |
Cytat:
- cały katalog mail, bo korzystam też z poczty na operze; - cały katalog sessions, bo mam kilka różnych sesji zapisanych; - cały katalog skin, bo nie chce mi się później szukać ulubionych skórek; - plik bookmarks.adr - zakładki, na wszelki wypadek, bo są synchronizowane; - plik contacts.adr - wiadomo; - notes.adr - bo mam sporo notatek, choć też są synchronizowane; - operaprefs.ini - dla hecy; - speeddial.ini - też jest synchronizowany i jest z tapetą; - urlfilter.ini - bo mam własną kolekcję filtrów, póki co niezawodną; - wand.dat - hasła, hasła, hasła - no jak bym to zgubił, to bym się nigdzie nie mógł dostać :) Z innych rzeczy nie korzystam, to i nie kopiuję... |
Boże, ale wy się bujacie z tymi plikami operowymi,
w FF kopiujemy cały katalog profilowy i mamy wszystko identycznie na każdym dowolnym komputerze :spoko: |
w Operze też kopiujemy cały katalog profilowy
i mamy wszystko identycznie na każdym dowolnym komputerze :spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
Tapety w speeddial mi nie zapamiętał. Ale może w ustawieniach pamiętana jest tylko ścieżka, ewentualnie sama tapeta jest zapisywana gdzieś w katalogu użytkownika. Kopiowanie folderu w całości jest najprostsze, ale zawsze mam opory przed takim rozwiązaniem. Zakładam - zwykle słusznie - że poza potrzebnymi plikami, prrzenoszę też kupę śmieci, która nie jest do niczego potrzebna. I tak się to zbiera przed lata.. Wolę czyściutką instalację ;) Jeszcze jedno odnośnie Opery. Czy jest możliwość zapamiętania powiększenia ekranu? Dla wszystkich stron zawsze, bez konieczności ręcznej zmiany przy każdym otwarciu programu? |
|
Rewelacyjna reklama mobilnego liska! :)
|
Ale jak to Mac może wspierać Androida?!
|
Cytat:
|
straszne...
Wydawało mi się, że należę do młodego pokolenia, ale chyba się starzeję, bo wizja takiego uzależnienia od wszelkiego rodzaju urządzeń komputerowych zaczyna mnie po prostu przerażać.. A rekordy popularności bije podobno aplikacja do robienia listy zakupów.. Jak rozumiem kartka i ołówek to już prehistoria, a sugerowanie zapamiętania kilku rzeczy to wręcz zniewaga...? Stary się robię... |
Etam, notatnik w telefonie zupełnie wystarcza. Po kit do tego jakieś appsy dodatkowe.
|
No mi czasami brakuje tylko pełnej klawiatury i mój następny telefon na pewno będzie taką miał (chętniej fizyczną nie dotykową). Bo pisanie na tej numerycznej to dla mnie udręka..
|
Ja tam sobie wpinam fona pod kompa i wklejam plik *.txt ;p
|
Listonic! :taktak: :spoko:
Na wszelki wypadek uściśle - klawiatura nie jest mi potrzebna do robienia listy zakupów (mam jeszcze pamięć :> ) tylko do ewentualnego zapisywania czegoś na mieście, kiedy nie mam nic do pisania. Ostatnio np. wyjątkowo pokręcony symbol jakiejś podkładki pod notebooka, którą chciałem potem sprawdzić na necie.
btw. czy ktoś nie miał oglądać Matrixa? :> |
A nie łatwiej zrobić zdjęcie zamiast zapisywać? :>
|
Cytat:
|
Jak pisze Patrix - aparat średniej jakości (no.. biorąc pod uwagę, co teraz jest w niektórych komórkach to wręccz bardzo złej). Na komputerze bym odczytał, ale na samej komórce raczej nie, a podłączać tylko po to, żeby przeczytać, to mi się niezbyt chce. Coś za coś.
Zresztą i tak powoli się przymierzam do wymiany. Kusi mnie jeden model Blackberry, ale trochę drogie są. Może na początek wezmę sobie tego Samsunga w pełną klawiaturą, albo tą nową Motorolę (na dwie karty). Są niedrogie, a wydają się całkiem przyzwoite. Cudów od telefonu nie potrzebuję (właściwie tylko: rozmowy + wygodny Internet + pełna klawiatura + ewentualnie jakiś sensowny aparat + dobra bateria). |
Jaki model motoroli?
|
Cytat:
|
Nie pamiętam modelu.. Ale jeden z ostatnich, z pełną klawiaturą i na dwie karty sim. Jest tylko jeden taki (mogę ewentualnie jutro sprawdzić, bo mam test w jednej gazecie).
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Albo jesteś w markecie i widzisz np. torbę na laptopa renomowanej marki po obniżonej cenie. Robisz zdjęcie kodu kreskowego i klikasz znajdź....Program sprawdza inne sklepy w pobliżu czy akurat nie ma taniej takiej torby. Ba chcesz kupić jakiś produkt i robisz zdjęcie a program pokazuje lokalizacje gdzie go możesz dostać! :) Aplikacja do tankowania, pokazuje okoliczne stacje benzynowe i ceny paliwa podświetlając najtańsze. Jak dla mnie to straszne ułatwienie życia. Dalej. Aplikacja która pokazuje ci repertuar kin, w momencie jak jakieś mijasz, aplikacja która pokazuje Ci najbliższe restaurację z cenami i listą potraw ;) Ostatnio czytałem o fajnym projekcie - eZnaczek. Chcesz wysłać list/paczkę, nie kupujesz znaczka tylko wysyłasz sms'a na odpowiedni numer i dostajesz zwrotny kod który zapisujesz na liście. SMS kosztuje tyle ile znaczek, po takim kodzie możesz śledzić paczkę itp itd. Wygoda! :-) Cytat:
Jakiś czas temu pisałem o programie Cabulous. Mając zainstalowany program masz pokazane wszystkie taksówki w mieście, które go mają. Taksówki widzisz w czasie rzeczywistym, możesz napisać do kierowcy i jak odpowiadać Ci będzie cena wybrać go a on zobaczy twoją pozycję(wcześniej jest ukryta) i podjedzie do Ciebie! Wracając do mobilnego liska to fajna sprawa z tym pobieraniem zakładek z wersji stacjonarnej. |
Cytat:
NIE STAŁO SIĘ ?!?!? W Polsce jest zarejestrowanych więcej telefonów niż jest mieszańców, na świecie tendencje są podobne, telefon mają już nie tylko osoby w średnim wieku, ale także starsze - także naprawdę stare, które ze wszystkimi innymi nowinkami technicznymi są na bakier, i zupełnie młode - nie przesadząc przedszkolaki i pewnie jeszcze młodsze. Telefon ma praktycznie każdy! Nie ważne, czy go potrzebuje, czy nie, czy dałoby się bez niego obejść. Ma, bo trzeba. A coraz więcej osób ma więcej niż jeden.. A jak widać z rozmowy wcześniej, w coraz mniejszej ilości przypadków służy on do tego, co często było argumentem za tym, że faktycznie jest potrzebny - możliwości kontaktu z rodziną itp. Dzwonienie to już tylko jedna z funkcji, często mniej ważna.. Trudno mi wskazać jakąkolwiek inną rzecz, która tak uzależniła od siebie ludzi, jak telefony komórkowe.. Cytat:
Jeszcze lepiej.. pracę wykonuję z domu, ceny porównuję przez wyszukiwarki, zamawiam online i przywożą mi do domu.. Zaraz.. tylko ktoś jeszcze musi otworzyć drzwi i odebrać towar.. Trzeba szybko rozwiązać ten problem.. A potem.. czemu nie własny avatar. Na razie technologie na to nie pozwalają, ale jak będziemy tak szybko i ładnie zmierzać w tym kierunku, to czemu nie. Surrogaci czekają... Cytat:
Technologie mogą naprawdę pomagać w życiu i opisana sytuacja jest jedną, która brzmi całkiem rozsądnie. Jest w końcu wygodnie, nowocześnie.. Mnie tylko zastanawia czy naprawdę czegoś takiego chcemy - możliwości porównania wszystkiego, ze wszystkim. Posiadania praktycznie kompletu informacji i - oczywiście - pełnego uzależnienia przy tym od urządzeń elektronicznych.. Cytat:
Jeszcze nie..? Nic straconego.. Apple w końcu musi jakoś zapewnić sobie funkcjonowanie po wydaniu Ipone'a 100 czy Ipoda/pada/pida/puda/pxxx 50.. Cytat:
To mnie bardzo niepokoi... |
@andrzejj9 nokia 5510 ma pełną klawiaturę, mp3, bateria długo trzyma. Tylko dual-sim jest nieobecny.
|
A mi tam starcza zwyczajny telefon, który tylko dzwoni, no może jeszcze SMSy wysyła/odbiera. Wszystkie te aplikacje, które wymieniłeś Andy są zupełnie zbędne - mi. I trudno mi zrozumieć osoby, którym są niezbędne. Jak gdzieś mam dojechać to sprawdzam rozkład jazdy w domu, jeśli wypadnie coś nieoczekiwanego to potrafię czytać te wywieszone na przystankach. :P A co do "najlepszych"? Skąd wiesz, że takie są? Skąd wiesz, że ta aplikacja pokazuje Ci najlepsze? I skąd wiesz, że wszystkie, najtańsze? Itd. itd. itd.
Nie rozumiem całego tego pierd*ca na punkcie smartfonów i tabletów. Tym bardziej, że obserwując po np. dzieciach swoich braci/sióstr, bez nich się nie potrafią obejść. Nie potrafią same wyszukiwać sobie potrzebnych informacji, ani myśleć kreatywnie. Wszystko to do tej pory robią za nie aplikacje i inne 'fejsbuki' (następne g*o ;]). |
Ciekawe co zrobisz gdy znajdziesz sie o drugiej w nocy na przystanku na koncu swiata na ktorym oczywiscie chuligani zniszczyli tablice z rozkladam. Moj rozklad jazdy, lacznie z przesiadkami planuje na biezaco siedzac w autobusie czy pociagu. I tu nie chodzi o brak kreatywnosci, bo te okazuje w innych dziedzinach zycia i pracy. Skoro moge uproscic czynnosci codzienne to to robie przerzucajac je na apki co daje mi wiecej czasu dla siebie.
Napisałem, że *mi* zbędne. Nie włóczę się nocami po mieście, także ten problem mnie nie dotyczy (ale przykład akurat dobry). ;]
|
@Max A co zrobisz jak telefon ci ukradna albo nie bedzie zasiegu - w koncu to drugi koniec swiata - czarna dziura zabita deskami:)
Dawniej ludzie zyli bez tego, rozklad mozna bylo sprawdzic w regionalnej gazecie, necie i tak jak Berion napisal, robilo sie to przed wyjazdem a nie w jego czasie, bo moze sie okazac ze linia jest remontowana i nie da sie gdzies dojechac - jak bedziesz sprawdzal na biezaco podczas jazdy a nie wczesniej. Nie jestem technofobem, ale nie mozna sie wszystkim we wszystkim wyreczac bo w koncu w lozku tez nas cos wyreczy bo po co sie meczyc, jak cos moze zrobic to za nas;) PS. Smartfona mam, psp rowniez i laptopa tez:) |
Chodzi o to, żeby technologia w rozsądnym zakresie wspierała nasze codzienne funkcjonowanie. Ale nie zastępowała myślenie, czy najprostsze czynności, które można wykonać bez jej udziału. W ten sposób uzależniamy się od niej. Zupełnie niepotrzebnie i.. głupio, bo na tej zależności można się bardzo nieprzyjemnie przejechać..
@ Banana Coctail Akurat dual sim mi potrzebny nie jest. Co do modelu.. wiesz, gdyby nie wielkośc, to mi generalnie i taka by wystarczała. Ale nie popadam też w drugą skrajność. Telefon nie musi być wiekowy, nie musi być ten hiper nowoczesny. Ma spełniać moje oczekiwania, a czy jest to Iphone 20, Experia 1000, czy Galaxy 2 i 3/4 to mnie mniej interesuje. |
Cytat:
Co do "Ma bo trzeba" jest troche prawdą bo dzisiaj jak nie masz telefonu to żyje Ci się bardzo ciężko. Jednak więcej mamy z tego plusów niż minusów. Cytat:
Tak samo jest z komórkami, dzisiaj komórka to już nie tylko telefon ale przenośne centrum operacyjne :) To jest tylko plus bo w każdej chwili można mieć np. dostęp do serwisu aukcyjnego w którym coś licytujemy, możemy wykonać przelew będąc w autobusie/samochodzie/pociągu czy idąc ulicą! Rozumiem sentyment do tego co było jednak narzekanie, że coś idzie do przodu to idiotyzm. Cytat:
Cytat:
http://leclercdrive.lublin.pl/ -> świetna sprawa. Po co marnować czas w sklepie skoro można z np. telefonu komórkowego zamówić produkty i zostaną dostarczone ? Technologie ułatwiają życie! Cytat:
Cytat:
------ Żeby nie było OFF tak zupełnie to poniżej infografika przeglądarek: http://img863.imageshack.us/i/historyofwebbrowsers.jpg/ |
Cytat:
Tu nie było na temat tego, czy nowoczesność telefonu jest dobra czy zła sama w sobie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Wyśta stali się produktami kapitalizmu.
|
Telefonów jest więcej niż ludzi z kilku przyczyn:
- osobny telefon służbowy, osobny prywatny. To dla mnie najrozsądniejsze rozwiązanie (ale ja za często zmieniam pracę, żeby podawać znajomym służbowy telefon - ale też nie mam problemu, który odbierać/wyłączać w weekend ;) ) - wciskanie numerów - operatorzy kablówek, GSM itp. przy każdej okazji wciskają SIMkę. Czasami supermarkety. Czasami za przedłużenie umowy "tu gratis starter prepaid" (i ktoś te parę złotych wykorzysta - ale karta aktywowana). Czyli dużo martwych dusz. - niektórzy mają różne telefony do odbierania "od rodziny" - bo to robi różnicę w wielu sieciach. Do dzwonienia zazwyczaj już się nie opłaca mieć różnych kart (gdyby tylko o wychodzące chodziło) przy ofercie Play. |
Jest jakiś plugin do FF, który by kasował ciąg znaków? No w****ia mnie maksymalnie to "Wiadomość wysłana z XXX przy użyciu ZZZ". :|
|
|
Jak w prosty sposób zapisać film na dysk z YT nie używając rozszerzeń.
http://hubertgajewski.com/2011/04/09...-na-swoj-dysk/ |
A kiedyś wystarczyło sobie przejrzeć cache...
Ja polecam jednak plugin. Wygodniejsze, a konkretnie "Easy Youtube Video Downloader". Dodaje on pod filmikiem panel download z którego wybiera się plik (można wybrać jakość, jeśli autor filmu wrzucił w wyższej niż 480p) do zapisania na dysku. - - - I dzięki Andy za cynk. W wolnej chwili obadam. |
Opera 10.10 RC już jest.
andrzejj9 znowu się wqurvi... |
Od dwoch lat;)
11.10rc od dwoch dni(wczoraj juz RC3);) http://snapshot.opera.com/windows/49...0_2085_int.exe |
|
Cytat:
Na razie jestem na tyle niezadowolony z działania różnych programów pod Win 7, że z chęcią przyjmuję atualizacje (mając nadzieję, że rozwiązą chociaż część problemów).. Tak więc.. instaluję :) ----- EDIT Żeby nie było tak przyjemnie - pierwszy błąd (zakładam, że to błąd). Na stronie szybkiego wybierania miniaturki stron nie zawsze wyświetlają się jako miniaturki. Czasami (właściwie jak na razie w większości) pojawia się tu tylko fragment strony w normalnej wielkości, co wygląda.. dziwnie. W załączeniu screen. W poprzedniej wersji wszystko wyglądało jak pierwsze dwie strony (CDRinfo i Onet). A samo skalowanie.. w sumie bajer, ale prosta możliwość dodatkowej edycji zawsze może się przydać. |
Cytat:
Opisano to przy wydaniu wersji 11.10 2033: Your thumbnails, now prettier! |
Cytat:
|
Cytat:
|
a w FF cisza i spokój :P
|
Tak.
Jak zawsze... |
Jędruś, a dlaczemu zamalowałeś na czarno, na swoim obrazku,
stronki z Czerwonej Tubki, nie ma się czego wstydzić :spoko: |
Takich to bym nie zamalowywał. Tam są naprawdę tajne rzeczy :>
|
Cytat:
Nie wiem jak, ale po uruchomieniu dzisiaj FF nie mogę po wpisaniu adresu strony do niej przejść. Nie działa "enter" w pasku adresu, nie działa też menu kontekstowe "wklej i idź", "idź"... Winowajca to TabMixPlus. Próbowałem na domyślnych ustawieniach, zrobiłem downgrade do starszej wersji i dalej kupa. Wyłączenie rozszerzenia pomaga jednak nie rozwiązuje to problemu. Jakieś sugestie? P.S. Cache, historia itd. były czyszczone. Poniżej lista rozszerzeń: Cytat:
|
Heh..
U mnie działa z TabMixPlusem. Musisz miec cos nie tak gdzie indziej. Albo... Gryzą sie w jakis sposób rozszerzenia. |
działa, to nie TabMix k***a
|
Po wyłączeniu TabMixPlus'a wszystko jest ok więc to jednak wina TabMixPlusa. Dziwne, że to tak z nienacka się stało, wczoraj było wszystko ok.
|
Cytat:
Częściowo (na razie) się da ustawić z powrotem na miniaturkę (przynajmniej dla większości stron) - zmiana opcji częstotliwości odświeżania, odświeżenie, ustawienie odświeżania na nigdy. BTW... powstało też rozszerzenie ForceSpeedDialLogos. |
|
|
u mnie podobnie :taktak:
Załącznik 57178 |
Właśnie mi się Opera zaktualizowała - nie powiem - spierdzielili sprawe !
W poprzedniej wersji strona szybkiego wybierania mieściła mi się na ekranie, teraz muszę scrollować, mimo że mam zoom 0% ! Da się to poprawić, aby było po staremu ? :P Te idiotyczne miniatury już pominę... ja chce miniatury stron serwisów a nie jakieś durne loga. |
W końcu nie jestem jedyny, który narzeka na nowe wersje ;)
Ja chyba wrócę do starej. Tradycyjnie nie widzę zmian na lepsze, a widzę na gorsze. Chyba jednak Rychu miał rację... |
Po prostu to jest brzydkie... :/
|
Dobrze ze nie uzywam speed diala:) Poza tym ok:)
|
Wróciłem do 11.01, wyłączyłem AU i nie włączę go póki tego nie naprawią.
Najlepiej niech dadzą userowi wybór czy chce tą pijacką nowość, czy normalny stary piękny speed dial. |
Myślę, że szybko to zmienią albo uzupełnią dodatkową opcją. Bo to naprawdę źle wygląda i w ogóle nie wiem, czemu wcześniej tego nie wyłapali. Chyba, że tylko my używamy stron, które z tym niezbyt dobrze działają..
|
Cytat:
W FF można... ;p http://img25.imageshack.us/img25/7082/screen000l.png |
U nas można łatwiej, szybciej i przyjemniej :>
.... tylko teraz brzydziej.. :( ------ I jeszcze jedna rzecz się a najnowszej Operze zmieniła i.. też mi się nie podoba. Polecenie na forum "Odznacz wszystkie posty jako przeczytane", które znajduje się z prawej strony ekranu teraz po wybraniu 'zawija' się w dwie linijki, przez co cały tekst niżej się przesuwa. Niby drobiazg, ale niepotrzebny, a przez to czasaim trudno w linka trafić (bo po wjechaniu na niego myszą lekko się przesuwa - na ekranie FullHD w notebooku robi to różnicę). |
|
Cytat:
Dla malkontentów - wyszła stabilna wersja, w której poprawiono kadrowanie logo w speeddial. Wygląda to lepiej i właściwie musiałem edytować tylko logo PCLabu, które nie wiedzieć czemu kadruje się na jakiejś reklamie. |
Jak się bronić przed Świadkami Jabłkowy?
Pobieramy do Lisa Grassmonkey, instalujemy ten skrypt i edytujemy jego treść w "C:\Users\<ludzik>\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox \Profiles\<Twój profil>.default\gm_scripts\replace_text_on_webpage s\replace_text_on_webpages.user.js".
Kod:
// Syntax: 'Search word' : 'Replace word', Dzięki Andy za cynk do softu. |
Pewnie i na forum dalo by sie taki skrypt dodac zeby tego typu rzeczy sie nie wyswietlaly. Minus tego jest taki ze ta wiadomosc mozna delikatnie zmienic i nie zadziala juz skrypt.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:23. |