Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.02.2005, 15:22   #1
Lwiczek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.09.2002
Lwiczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
AQQ!!
AQQ ma udziwnion interfejs Polecam Konnekta... chociaz jak ktos nie moze sie do K przekonac to w drgim podejsciu polecam AQQ
Lwiczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2005, 14:15   #2
siwy_mw
dzien sadu juz blisko

Data rejestracji: 05.11.2002
siwy_mw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a jest jakas wtyczka do Thunderbirda zeby minimalizowac do zasobnika a nie na pasek

edit: znalazlem tray

Ostatnio zmieniany przez siwy_mw : 05.02.2005 o godz. 14:29
siwy_mw jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2005, 00:41   #3
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Witam jak w Thunderbirdzie wlacze dodawanie podpisu to gdy chce stworzyc nowa wiadmoosc to nad podpisem dodawane sa takie kreski "--". Czy ktos moze wie jak zrobic zeby byly nizej albo wogole wylaczyc dodawanie ich??
Stary 06.02.2005, 00:48   #4
Lwiczek
Stały bywalec ;)

@andrzejj9
uzyje kolokwializmu, ale o tej porze nic lepszego mi do glowy nie przychodzi A wiec jest tam 'naciapciane' tak ze ciezko sie zorientowac... Preferuje umiarkowane stonowanie konnekta... jest piękny, ale nie tak upstrzony jak karnwał w rio ;]
Stary 06.02.2005, 09:02   #5
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Lwiczek
@andrzejj9
uzyje kolokwializmu, ale o tej porze nic lepszego mi do glowy nie przychodzi A wiec jest tam 'naciapciane' tak ze ciezko sie zorientowac... Preferuje umiarkowane stonowanie konnekta... jest piękny, ale nie tak upstrzony jak karnwał w rio ;]
A nie no, wiesz.. jeżeli jest "naciapciane" to nie mogę się nie zgodzić..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2005, 10:34   #6
Lwiczek
Stały bywalec ;)

Heh... wiedzialem ze odwiedzanie forum o takiej porze to nie byl dobry pomysl ;] A teraz do rzeczy:
W konnekcie mam prosta liste kontaktow z opisami wtapiajacymi sie w tlo z boku nazwy kontaktu i wszystko jesz przejrzyste i czytelne. Podobnie okno rozmowy. Uzywam styli css i wyglada przeslicznie - jest wyroznione kto mowi i czy nie jest to 'wiadomosc systemowa'. Toolbar tez jest ergonomiczny bo miesci sie w jednej linii i zawiera wszystko co potrzeba...
W przypadku AQQ lista kontaktow jest niebotycznych rozmiarow, bo oczywiscie trzeba na niej umiejsci avatarka, wszytkie informacje o kontakcie [ktore w Konnekcie mam w tipie ] no i jest to niepraktyczne, bo zeby zobaczyc wszystkie statusy lub zagadac do konkretnej osoby musze przesuwac liste... wiem, moge sobie zrobic grupy jak w konnekcie, ale tu musialbym ich miec duzo wiecej z powodu ktory podalem wczesniej... No i jeszcze okno rozmowy w AQQ - nie jest rozwiazane zbyt ergonomicznie... ma sie wrazenie, ze autorzy chcieli umiescic tam wszytko rozrzucajac elementy bez ladu i skaldu [MOJA OPINIA!]. No i na koniec - skorki... jestem bardzo negatywnie nastawiony do tego co mamy w AQQ, bo duzo bardziej odpowiada mi model z K gdzie program dostosowywuje sie do wystroju systemu [a ma VisualStyle'a do Win ktory mi bardzo odpowiada] a nie tak jak w AQQ musze szukac przycisku do zamykania okna [skorka domyslna ]. Pozatym Konnekt jest bardziej rozbudowany, mimo ze nie ma natywnej obslugi icq cociazby... [ale jest jabber, wiec problemu wiekszego nie mia].
Tak jak juz pisalem - mnie AQQ nie przypadlo do gustu [ale z kolei mam ten gust lokko dziwny ], jednakze jezeli komus polecam konnekta a ten mu sie nie spodoba to potem automatem polecam AQQ [byleby odciagnac delikwenta od GyGy ].
Stary 06.02.2005, 10:53   #7
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@Lwiczek chyba pomyliles Topic. Bo ten jest o klientach pocztowych a nie o komunikatorach
Stary 06.02.2005, 12:19   #8
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Lwiczek
Heh... wiedzialem ze odwiedzanie forum o takiej porze to nie byl dobry pomysl ;] A teraz do rzeczy:
W konnekcie mam prosta liste kontaktow z opisami wtapiajacymi sie w tlo z boku nazwy kontaktu i wszystko jesz przejrzyste i czytelne. Podobnie okno rozmowy. Uzywam styli css i wyglada przeslicznie - jest wyroznione kto mowi i czy nie jest to 'wiadomosc systemowa'. Toolbar tez jest ergonomiczny bo miesci sie w jednej linii i zawiera wszystko co potrzeba...
W przypadku AQQ lista kontaktow jest niebotycznych rozmiarow, bo oczywiscie trzeba na niej umiejsci avatarka, wszytkie informacje o kontakcie [ktore w Konnekcie mam w tipie ] no i jest to niepraktyczne, bo zeby zobaczyc wszystkie statusy lub zagadac do konkretnej osoby musze przesuwac liste... wiem, moge sobie zrobic grupy jak w konnekcie, ale tu musialbym ich miec duzo wiecej z powodu ktory podalem wczesniej... No i jeszcze okno rozmowy w AQQ - nie jest rozwiazane zbyt ergonomicznie... ma sie wrazenie, ze autorzy chcieli umiescic tam wszytko rozrzucajac elementy bez ladu i skaldu [MOJA OPINIA!]. No i na koniec - skorki... jestem bardzo negatywnie nastawiony do tego co mamy w AQQ, bo duzo bardziej odpowiada mi model z K gdzie program dostosowywuje sie do wystroju systemu [a ma VisualStyle'a do Win ktory mi bardzo odpowiada] a nie tak jak w AQQ musze szukac przycisku do zamykania okna [skorka domyslna ]. Pozatym Konnekt jest bardziej rozbudowany, mimo ze nie ma natywnej obslugi icq cociazby... [ale jest jabber, wiec problemu wiekszego nie mia].
Tak jak juz pisalem - mnie AQQ nie przypadlo do gustu [ale z kolei mam ten gust lokko dziwny ], jednakze jezeli komus polecam konnekta a ten mu sie nie spodoba to potem automatem polecam AQQ [byleby odciagnac delikwenta od GyGy ].
Rzeczywiście nie ten topic, ale odpowiem tutaj. Nie chcę powiedzieć, że nie masz racji, bo rzeczywiście niektóre z tych uwag sam miałem na początku. Jednak większość z nich (jeśli nie wszystkie) można odpowiednio ustawić w opcjach. A i skórki do AQQ zdarzają się naprawdę ładne

Konnekta może w najbliższym czasie wypróbuję, bo mimo, że jestem z AQQ raczej zadowolony, to nie używam go jeszcze tyle, żeby całkowicie się do niego przyzwyczaić. Może rzeczywiście jest coś innego, lepszego.

Stary 07.02.2005, 17:41   #9
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
wiecie może, jak w the bat ustwić kodowanie wiadomości na utf-8?

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.02.2005, 18:31   #10
cyki
Bojownik Ruchu Oporu

Data rejestracji: 09.11.2003
cyki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
wiecie może, jak w the bat ustwić kodowanie wiadomości na utf-8?
Niestety to se ne da Autorzy mieli to w planach jeszcze na wersję 2.x ale do teraz im się nie udało. A szkoda.
cyki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.02.2005, 12:25   #11
Lwiczek
Stały bywalec ;)

@_@ndy
Wiem, wiem... ale taki watek sie wywiazał i co zrobic ;] Btw. moze admini mogą wyciąć te kilka wiadomości i przenieść do stosownego tematu?

@andrzejj9
Z tego co zauwazyłem, AQQ nie jest az tak bogady w opcje jak Konnekt... i to mnie najbardziej boli... Z drugiej strony taka miranda też nie przypadła mi do gustu ... chyba dlatego, że ma znów za dużo opcji ;]
Stary 08.02.2005, 18:48   #12
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Lwiczek
@andrzejj9
Z tego co zauwazyłem, AQQ nie jest az tak bogady w opcje jak Konnekt... i to mnie najbardziej boli... Z drugiej strony taka miranda też nie przypadła mi do gustu ... chyba dlatego, że ma znów za dużo opcji ;]
Do Mirandy też miałem już jedno (właściwie dwa) nieudane podejście. Konnekta powiedziałem, że spróbuję i zrobię to. Tylko jeszcze potrzebuję trochę czasu na pokończenie spraw związanych z uczelnią. Na razie AQQ

Stary 12.02.2005, 13:38   #13
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
używam teraz skype razem z aqq i jest mi dobrze.

wracając do tematu - w the bat! jest fajna wtyczka BayesIt!
troche trudna w konfiguracji (na stronie producenta the bat jest opis co i jak) ale za to bezbłędnie łapie mi spam.

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2005, 19:38   #14
o0MorGotH0o
Bywalec

Data rejestracji: 05.01.2005
o0MorGotH0o w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam problem z the bat!
Podczas wysyłania załącznika (konto na o2) serwer daje error "end data with <i tu jakieś znaczniki><jakiśznacznik> raz jest ten bląd raz akurat nie pamiętam co to były za znaczniki
Stary 13.02.2005, 19:43   #15
o0MorGotH0o
Bywalec

Data rejestracji: 05.01.2005
o0MorGotH0o w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam problem z the bat!
Podczas wysyłania załącznika (z o2 na o2) serwer daje error "data with <CR><LF>.<CR><LF> "raz jest ten bląd raz nie.

Twoje uprawnienia: