Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.11.2018, 19:06   #16
Forumator
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 920
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
A czy ten laptop w ogóle obsłuży więcej niż 4 GB RAMu:
http://www.miniputer.com/Acer/Aspire_5710.html.

Chyba nie.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.11.2018, 22:28   #17
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@Jolek Sterowniki wbudowane w jądro generyczne, więc nie trzeba instalować zabytku. To nie jest laptop do gier, liczenia białek ani transkodowania filmów, więc własnościowe są zbędne (i tak będzie żarł prądu).
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.11.2018, 19:00   #18
Forumator
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 920
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Ale to co jest wbudowane to zazwyczaj tylko "podstawa".
Na tym pewnie nawet filmów z tytuba nie da się oglądać, więc lepiej wrzucić 7.

Jakby była jakaś NVIDIA to bym polecił linuxa, ale że jest stara karta ATI\AMD, to nie zrobię tego.

Nie żebym jakoś narzekał na linuxa, sam mam wszędzie mięte (od XFCE dla starego laptopa po Cinnamon dla PC) ale z sprzętowym "wspomaganiem zielonych".
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.11.2018, 20:12   #19
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Można robić na tym więcej niż na jakimkolwiek Windows tuż po instalacji. To jest normalny system. Od dystrybucji zależy co tam jest dodatkowo zainstalowane (Ubuntupodobne są z reguły wszystko mające, a gdyby mnie nie trzymały Photoshop, Unity i 7-Zip to dawno bym ten badziew porzucił). Sterowniki własnościowe to rzadkość (używają je tylko osoby które potrzebują maksimum wydajności lub te z laptopami, które mają szczęście i producent wydał tam coś co dobrze zarządza energią).

Czy będzie działać dobrze czy nie nie, sprawdza się na LiveCDVDUSB.
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.12.2018, 22:06   #20
Godzina 5-ta minut 30-ści
 
Avatar użytkownika madmax2
 
Data rejestracji: 06.10.2002
Posty: 1,065
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
No miałem okazję popracować na rzeczonym kompie. Po raz pierwszy od dawna i chyba
drugi raz od reinstalacji.
W sumie da się żyć oprócz jednej zagwozdki.
Otóż główny problem to karta WiFi., a dokładnie notoryczne zrywanie połączenia z routerem Huawei B 315 S.
Routre stoi 1, 5 metra od kompa, sygnał ok, a po otwarciu przegladarki wystarczy przejrzeć kilka stron i zaraz na ikonie połączenia pojawia się wykrzyknik o ograniczonej łączności.
Proba ponownego połączenia, albo połączenia z inną siecią nic nie daje. Komp stoi i tylko kółko kręci się w nieskończoność. Pomaga restart, ale po chwili to samo. Tak zresztą jest na każdej sieci. Sterowniki karty WiFi od producenta, potem domyślne od Windows. Nic to nie daje.
Usunięcie kary z poziomu menedżera urządzeń też nie daje rezultatu.
Nie mam pomysłu co dalej.


Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka
__________________
Pozdrawiam.
Lepiej powiedzieć:
"To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz"
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"

Ostatnio zmieniany przez madmax2 : 02.12.2018 o godz. 22:09
madmax2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.12.2018, 23:54   #21
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 33,149
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jaka to karta?
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2018, 10:08   #22
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,039
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Zapodaj inne stery jak nie zadziala to karta kaputt mialem to samo u siebie w HP pomogla podmiana karty .
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2018, 20:28   #23
Godzina 5-ta minut 30-ści
 
Avatar użytkownika madmax2
 
Data rejestracji: 06.10.2002
Posty: 1,065
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Karta to Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG #2.
Generalnie, jak wywali neta to komp się totalni muli. Nie można nic zrobić.
Dopóki net chodzi to wszystko jest ok, a potem jak wyżej.
Stery dawałem od Windowsa i ze strony Acera. Rezultat ten sam.
__________________
Pozdrawiam.
Lepiej powiedzieć:
"To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz"
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2018, 21:03   #24
XV1100
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika grzeniu
 
Data rejestracji: 19.02.2002
Posty: 25,876
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wymień tę kartę, na necie są po parę zeta. Moim zdaniem karta złom.
Albo wywal ją, a załóż na USB jakieś maleństwo i będziesz miał "n".
__________________
Pozdr./Grzeniu
grzeniu jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2018, 22:53   #25
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 33,149
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Stare sterowniki od intela BEZ instalacji Intel Pro Set Wireless. Jeśli to nie pomoże, wymiana sprzętu.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2018, 23:05   #26
XV1100
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika grzeniu
 
Data rejestracji: 19.02.2002
Posty: 25,876
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Sieciówki tak padają, że nie wiadomo co im odbija. Jest okazja, to wymienić na taką z 'enką' - albo wewnętrzną, ale trzeba dokombinować trzeci kabelek antenowy, albo zewn. na USB (jeśli ma się wolne gniazdko). Na "G" masz transfer praktycznie 16-17 mbit, a na "N" już w okolicach 100 mbit. Pytanie jakie łącze ma kolega i czy ma to dla niego znaczenie.
Wewnętrzna to jak pisałem, używka kilka zeta na aledrogo, na USB nie wiem....może z 3 dychy nówka w sklepie.
__________________
Pozdr./Grzeniu
grzeniu jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2018, 12:41   #27
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 33,149
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Są i dwukabelkowe, ale o połowę krótsze od 3945abg, więc trzeba sprawdzić czy kabelki sięgną. Choćby Centrino N6205 - ale tutaj to już szczególnie trzeba uważać jakie sterowniki się instaluje żeby uniknąć rozłączania.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2018, 01:04   #28
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A sprawdzałeś czy nie ma tłoku? Wybierz jakiś najmniej obciążony kanał. Śmieciokarty potrafią się wieszać z tego powodu (przeczy to logice na chłopski rozum, no ale...).
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.05.2019, 19:11   #29
Godzina 5-ta minut 30-ści
 
Avatar użytkownika madmax2
 
Data rejestracji: 06.10.2002
Posty: 1,065
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
To jeszcze odświeżę tamt. Karta wifi wymieniona. Problem pozostał. Dalej wywala neta, szczególnie przy ściąganiu danych, albo oglądaniu Netflixa czy HBO.
Tłoku w sieci nie ma. Kanał zmieniony na 7. Co ciekawe na starym HDD problemu nie było. Powstał po wymianie dysku na SSD i reinstacji systemu. Znajomy mówi, że to przez większy pobór prądu przez SSD i WiFi się nie wyrabia.
Help

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka
__________________
Pozdrawiam.
Lepiej powiedzieć:
"To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz"
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.05.2019, 23:47   #30
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,117
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
To chyba sie myli bo ssd zuzywa mniej pradu niz hdd. Zaklóca ci ssd karte wifi, nie sadze aby dzielily ten sam port w jakis sposob i to bylo problemem. Jakby to byl dysk na usb to rozwiazanie by sie znalazlo a tak to trzeba by go jakos fizycznie odizolowac od karty wifi.
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
[Sprzedam] 2 x 2 GB SODIMM DDR 3 1333 MHz M@X Kupię/Sprzedam/Zamienię 1 14.03.2012 09:16
[Sprzedam] Kingston HyperX SO-DIMM 2x2GB DDR2 667 MHz CL4 prometeusz Kupię/Sprzedam/Zamienię 1 09.10.2010 10:36
T60 jakie kosci prometeusz Komputery 17 12.10.2009 13:27
ddr 400 mhz emer74 Off topic 4 27.10.2005 11:22
socket 370, intel BX i PIII 133 MHz Ormianin Off topic 14 25.09.2005 04:14


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO