![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Organista za 2300
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Firewall i antywirus - razem czy osobno?
Postanowiłem zabezpieczyć kompa komercyjnymi programami i tu jest mój dylemat: co będzie lepsze firewall i antyvir w jednym czy osobno. W grę wchodzą Agnitum Outpost i Eset Nod. Outpost ma dobrego walla a słabego vira, a Nod odwrotnie. Oddzielnie byłoby skuteczniej, ale 2 w 1 taniej. Co sugerujecie? Ponieważ nie piszę u siebie wszystkie odpowiedzi za które wszystkim
![]() Ostatnio zmieniany przez echoo : 23.03.2009 o godz. 18:18 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Platne progi = po co placic za cos co inni daja za free ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
ja od paru lat używam Eset Smart Security i nigdy mnie nie zawiódł. Warto dać te 8-9zł miesięcznie - to przecież tylko 3 piwa, nic nadzwyczajnego.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Polecam za free CIS firmy Comodo
![]() 3 in 1 ![]() Jak osobno to każdy z tych 3 programów od innej firmy ![]() KIS jest za 1,-zł na 2 lata w Plusie ![]()
![]() |
#5 | |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
W sklepie mają 2x drożej. Nawet przy kupnie pakietu 3 lata na 3 kompy wychodzi ponad dychę miesięcznie. Też właśnie ostatnio przerzuciłem się na Comodo.
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
a to taka wielka wada dla ciebie ze Eset ma prostego firewalla?
mnie osobiscie nie "bawia" takie rozbudowane programy, bo ich mozliwosci po prostu wykorzystuje, tak wiec Eset smart security dla mnie jest tym czym powinien byc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Organista za 2300
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Zawsze może się zdarzyć, że ktoś rozrzuci po sieci 10.000 kopii jakiegoś rootkita, keylogera czy innego świństwa i ja się na jednego załapię, a ponieważ dokonuję dość często płatności w necie chciałbym czuć się w miarę bezpiecznie i o to głównie mi chodzi.
Ostatnio zmieniany przez echoo : 24.03.2009 o godz. 00:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
miałem na myśli przedłużenie które jest za 99 PLN na http://www.allegro.pl/item582173601_...ok_1_stan.html
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie warto uzywac w domu płatnego softu, bo darmowe są też dobre. Zwłaszcza antywirusy. Typowy użytkownik złapie coś raz na pół roku, przy czym prawdopodobieństwo że darmowy antywir tego nie wykryje jest znikome. Wszystkie nowe zagrożenia są dobrze opisane i wszystkie firmy produkujące AV bardzo szybko dodają je do baz. Wystarczy wejść na byle strone o zagrożeniach żeby zobaczyć co teraz szaleje w sieci. Są też serwisy które przyjmują zgłoszenia od użytkowników i rozsyłają próbki do wszystkich producentów AV.
Tak naprawde płatne wersję są głównie dla firm. Płaci sie głównie za wsparcie techniczne, ważna jest też faktura VAT w razie jakiejś kontroli. Co do firewalla, to wcale nie trzeba nic nadzwyczajnego, zazwyczaj wystarczy nawet windowsowy (ten z Visty, w XP jest prostszy). Dodatkowo firewall jest w każdym obecnie produkowanym routerze. Windowsowy jest bardzo skuteczny - Shieldsup przechodzi perfekcyjnie. Testowałem Comodo firewall, ale jak dla mnie był zbyt upierdliwy - więcej czasu odpowiadałem mu na pytania niż używałem kompa. Ale to było rok temu, być może teraz jest lepiej. Dobry jest PCTools firewall, na bazie znakomitego komercyjnego Look n' Stop. PCTools mają też antywirusa (jak z jego jakością - nie wiem). edit: jeżeli chodzi o darmowy AV z możliwościami analizy pakietów sieciowych, to jest Avast. Ma filtrowanie www, p2p i email. Wykrywa też chyba rootkity. Dodatkowo AVG rozdaje darmowe narzędzie do ochrony przed rootkitami. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 24.03.2009 o godz. 07:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Nagrywarka DVD LG 4020B - czy warto? | Salvad0r | Napędy optyczne DVD | 60 | 01.05.2003 11:13 |
Wirus czy jaki h... a moze ktos robi sobie jaja??? | ZbigNieff | Off topic | 13 | 04.03.2003 04:10 |
Cool Edit czy WaveLab (remastering) | warzelnik | Napędy optyczne CD | 1 | 30.11.2002 18:13 |
Przeróbka GeForce 4 Titanium 4200 na 4600 - czy to jest na 100% możliwe? | ZiP | Off topic | 8 | 04.09.2002 14:43 |
Do lge.pl zapytania, czy ktoś już do nich pisał ? | SoBal | Napędy optyczne CD | 8 | 03.05.2002 08:25 |