![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
![]() |
#18 |
Gość
|
Zbieg-u!
A jeżeli mam HASP bez płytki (z programem?) i naklejki (HardLock E-Y-E ALTXQ), to co mogę z nim zrobić? Ale bez jaj! Za wesołka to ja tutaj robię:-D |
![]() |
![]() |
#19 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.06.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
no ladnie znowu odgrzebujemy stare posty
![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Skoro temat wrocil, a ja akurat cos takiego robie
![]() Istnieja takie programy: -HASP Emulator Pro. -HASP Hardloch Emulator. Oba dzialaja wylacznie pod Windowsami NT/2K/XP. Dzialaja emulujac obecnosc klucza HASP w porcie LPT. Sa skuteczne przy programie Purple do edycji i montazu wideo, pod NT4. (sam program pod XP nie dziala) Dziala pod XP odbezpeczajac zabezpieczony kluczem sprzetowym folder. I jeszcze jedno: -nie wiem jak dziala z kluczami sprzetowymi pod USB (nie pozwolono mi sprawdzic - wlasciciel programu) -nie wiem jak emuluja klucze typu Macowego. Ps: wydaje sie, ze emulator, przeciwnie do klucza, musi byc zainstalowan wczesniej, niz program ktory zabezpiecza. No i jeszcze jedno: w Purple i tak konieczna jest obecnosc w slocie PCI karty FireWire. Programy sa spore po ok.2 mb kazdy. I dosc popularne w sieci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.12.2009
![]() |
Witam Wszystkich,
to mój pierwszy post na tym Forum więc proszę o wyrozumiałość. Otóż widzę, że temat emulowania (łamania czy też omijania) zabezpieczenia sprzętowego programów (HASP) został zarzucony więc ponawiam pytanie moich poprzedników odnośnie tego, czy istnieje jakiś skuteczny sposób na korzystanie z programu zabezpieczonego sprzętowo (HASP) bez posiadania takiego zabezpieczenia. Mnie konkretnie interesuje program prawniczy Lex Omega. Potrzebuję stałego dostępu do aktualnych przepisów, orzecznictwa i komentarzy i dlatego moje pytanie. Aktualnie Lex Omega zabezpieczany jest HASPEM wpinanym do USB. Oznaczenia na kluczu to "Pro WBGTW 321-61 6001954 Alladin.com" jest jeszcze numer seryjny którego nie mogę podać z oczywistych względów. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
Z Lexem to jest ciężka sprawa, bo są trzy wersje: Omega, Sigma i Gamma. Każda się od siebie różni. Podejrzewam też że w zależności od tego są odpowiednie wersje kluczy. Przykładowo: klucz od wersji Gamma nie będzie pasował do wersji Sigma. Co więcej, u mnie w firmie mamy wersję Gamma. Przy zamówieniu prenumaraty trzeba było określić, czy chce się mieć dostęp do prawodawstwa unijnego, bo wtedy też jest inna wersja klucza. Jak widać możliwości jest sporo: w obrębie danej wersji w zależności od żądanego obszaru dostępu można mieć kilka rodzajów kluczy. Trzeba byłoby mieć dostęp do klucza oferującego "full version" i próbować obejścia...
![]() Czarno to widzę. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|