Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Google wyszukiwarką torrentów (https://forum.cdrinfo.pl/f113/google-wyszukiwarka-torrentow-93800/)

M@X 08.10.2014 22:52

Walka z systemem dla zasady, mgit. Berionu, w Twoim wieku to juz nawet nie wypada ;-)...

misiozol 08.10.2014 22:56

Eee tam nadmiar czasu maja , polecam 3 dzieci odchodzi chec walki ma sie ochote tylko isc spac razem z kurami :P

Patrix 08.10.2014 22:58

on jest jak Clint Eastwood... a Clint jest jak dobre cygaro, czym starszy tym większy respekt.

mgit 08.10.2014 23:18

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1295175)
Walka z systemem dla zasady, mgit. Berionu, w Twoim wieku to juz nawet nie wypada ;-)...

A kto tu walczy z systemem, gra jest całkiem legalna i za free :czytaj:

Co do DDR mi on nie przeszkadza - nie korzystam z kupowania muzyki, mam opłacony abonament na Spotify i nie potrzebuję kupować płyt i bawić się z DDR ;)

Jeśli jest walka z systemem to w którym miejscu?

M@X 08.10.2014 23:27

Biedron nie uznaje niczego z DRM. Dla zasady. Ja uznaje bo szanuje prace tworcow/artystow i ich rozumiem. Teraz muzyka w iTunes jest bez DRM, ale nic do niej nie mialem gdy go miala i pozwalala przerzucic sie na 5 urzadzen. W obrebie normalnej rodziny to az nadto, nawet gdyby wszyscy sluchali tego samego (a wszyscy dobrze wiemy ze rozne pokolenia preferuja rozna muzyke).

ed hunter 08.10.2014 23:31

Nie pracę twórców/artystów, bo oni z tego najmniej dostają.

mgit 08.10.2014 23:32

Jednemu odpowiada kupowanie albumów na iTunes a drugiemu nie...

Ja wolę zapłacić 20 zł i mieć dostęp do różnej muzy, a nie tylko do tego albumu, który kupiłem. A jak chce się posłuchać w samochodzie, co za problem, kabel jack-jack i po problemie. Pakiety internetowe są na tyle duże, ze wystarczą - jest jeszcze tryb offline tam gdzie neta brak.

M@X 08.10.2014 23:32

@ed iTunes ma mase "wirtualnych wytworni" - mozesz sie wydac bez prowizji.

@mgit - serwisy streamingowe nie oferuja sporej wiekszosci muzyki ktorej slucham.

ed hunter 08.10.2014 23:33

No jasne, że mogę, ale to by było bardziej śmiertelne niż ebola!

mgit 08.10.2014 23:46

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1295199)
@mgit - serwisy streamingowe nie oferuja sporej wiekszosci muzyki ktorej slucham.

No cóż, żaden serwis nie jest idealny...

M@X 09.10.2014 00:02

Niestety, z wielkiej "czworki" zaden mi nie odpowiada. Zadnych streamingow. Twardy, kupiony plik. Bez koniecznosci kupna albumu - muzyka powinna byc "na sztuki".

ed hunter 09.10.2014 00:08

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1295216)
muzyka powinna byc "na sztuki".

A kobiety na stosunki. ||

M@X 09.10.2014 00:12

Wszystko zalezy od podejscia - nie neguje ;-)...

Berion 09.10.2014 11:19

Nie żadna walka z systemem (chyba że z systemem DRM - bojkotuję portfelem, jam jeden ;]), tylko wygoda i poszanowanie własnej osoby. Otóż wygoda dlatego że aby przenieść na inne urządzenie czy przekonwertować muzykę do innego formatu nie jestem od nikogo i niczego zależny. Poszanowanie z kolei dlatego, że skoro wydaję te pieniądze to chcę wydać na coś porządnego, a nie szajs (nie znoszę bylejakości i tymczasowości). Po za tym kupionych w ten sposób kopii nie przekaże nikomu w spadku. To nie może być tak, że płacę za powietrze - skoro mam płacić to muszę mieć pełną swobodę co do rozporządzania zakupionym dobrem. Bez żadnych wyjątków!

Ok, M@X, mówisz że iTunes nie ma już DRM. To się tyczy wszystkich utworów, czy starsze mają gdzieś zaszyty? Czy iTunes wymaga klienta iTunes w komputerze czy można kupować z poziomu przeglądarki (kliku klik > ściągają mi z karty > ja ściągam na HDD)?

misiozol 09.10.2014 14:10

Wymaga klijenta itunes w PC, konto mozna doladowac jak telefon prepay , transer nie mozliwy po za inne urzadzenie apple chyba ze masz jailbrake ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:59.