![]() |
Walka z systemem dla zasady, mgit. Berionu, w Twoim wieku to juz nawet nie wypada ;-)...
|
Eee tam nadmiar czasu maja , polecam 3 dzieci odchodzi chec walki ma sie ochote tylko isc spac razem z kurami :P
|
on jest jak Clint Eastwood... a Clint jest jak dobre cygaro, czym starszy tym większy respekt.
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Co do DDR mi on nie przeszkadza - nie korzystam z kupowania muzyki, mam opłacony abonament na Spotify i nie potrzebuję kupować płyt i bawić się z DDR ;) Jeśli jest walka z systemem to w którym miejscu? |
Biedron nie uznaje niczego z DRM. Dla zasady. Ja uznaje bo szanuje prace tworcow/artystow i ich rozumiem. Teraz muzyka w iTunes jest bez DRM, ale nic do niej nie mialem gdy go miala i pozwalala przerzucic sie na 5 urzadzen. W obrebie normalnej rodziny to az nadto, nawet gdyby wszyscy sluchali tego samego (a wszyscy dobrze wiemy ze rozne pokolenia preferuja rozna muzyke).
|
Nie pracę twórców/artystów, bo oni z tego najmniej dostają.
|
Jednemu odpowiada kupowanie albumów na iTunes a drugiemu nie...
Ja wolę zapłacić 20 zł i mieć dostęp do różnej muzy, a nie tylko do tego albumu, który kupiłem. A jak chce się posłuchać w samochodzie, co za problem, kabel jack-jack i po problemie. Pakiety internetowe są na tyle duże, ze wystarczą - jest jeszcze tryb offline tam gdzie neta brak. |
@ed iTunes ma mase "wirtualnych wytworni" - mozesz sie wydac bez prowizji.
@mgit - serwisy streamingowe nie oferuja sporej wiekszosci muzyki ktorej slucham. |
No jasne, że mogę, ale to by było bardziej śmiertelne niż ebola!
|
Cytat:
|
Niestety, z wielkiej "czworki" zaden mi nie odpowiada. Zadnych streamingow. Twardy, kupiony plik. Bez koniecznosci kupna albumu - muzyka powinna byc "na sztuki".
|
Cytat:
|
Wszystko zalezy od podejscia - nie neguje ;-)...
|
Nie żadna walka z systemem (chyba że z systemem DRM - bojkotuję portfelem, jam jeden ;]), tylko wygoda i poszanowanie własnej osoby. Otóż wygoda dlatego że aby przenieść na inne urządzenie czy przekonwertować muzykę do innego formatu nie jestem od nikogo i niczego zależny. Poszanowanie z kolei dlatego, że skoro wydaję te pieniądze to chcę wydać na coś porządnego, a nie szajs (nie znoszę bylejakości i tymczasowości). Po za tym kupionych w ten sposób kopii nie przekaże nikomu w spadku. To nie może być tak, że płacę za powietrze - skoro mam płacić to muszę mieć pełną swobodę co do rozporządzania zakupionym dobrem. Bez żadnych wyjątków!
Ok, M@X, mówisz że iTunes nie ma już DRM. To się tyczy wszystkich utworów, czy starsze mają gdzieś zaszyty? Czy iTunes wymaga klienta iTunes w komputerze czy można kupować z poziomu przeglądarki (kliku klik > ściągają mi z karty > ja ściągam na HDD)? |
Wymaga klijenta itunes w PC, konto mozna doladowac jak telefon prepay , transer nie mozliwy po za inne urzadzenie apple chyba ze masz jailbrake ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:59. |