Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Google wyszukiwarką torrentów (https://forum.cdrinfo.pl/f113/google-wyszukiwarka-torrentow-93800/)

Berion 15.10.2014 12:14

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1296182)
Tak jak pisalem - DRM nie ma. Gdy dam inspektora na pliku pokazuje mi go jako "kupiony plik AAC" i widac w nim moje Apple ID.

Czyli jest DRM. :P DRM to kontrola treści, może być różnie implementowany i różnie egzekwowany, ale jeśli masz takie info z pliku to znaczy, że DRM jest w nim obecny.

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97
2. Te piosenki są jakoś zabezpieczone tzn. można je dać do zwykłej MP3 i odtworzy je?

Po co chcesz konwertować z jednego stratnego formatu na drugi? Kompletnie bez sensu. Jeśli pytasz czy MP3 jako urządzenie (co za ***** wymyślił aby nazywać urządzenia jak format pliku!?) to raczej nie. Chińszczyzna odtwarza trzy formaty na krzyż. Coś porządniejszego na pewno, ACC jest w miarę popularny.

M@X 15.10.2014 07:29

Wystepuja promocje na dyskografie, ale rzadko. Byla duza promocja jak udalo sie wreszzcie wprowadzic The Beatles do iTunes.

Tak jak pisalem - DRM nie ma. Gdy dam inspektora na pliku pokazuje mi go jako "kupiony plik AAC" i widac w nim moje Apple ID.

W wiekszosci przypadkow kosztowaloby 3125 x 0,79***8364;, ale nie mozna tego tak liczyc. Jezeli np. Album kosztuje 6***8364;, ma 12 piosenek i kupisz jedna z nich za 0,79***8364; to pojawi sie opcja "Complete my album" w kwocie 5,21***8364;. Calosc odbywa sie proporcjonalnie, wiec jesli kupimy jeszcze 7 utworow z albumu w tej cenie, to jego kompletacja bedzie bezplatna i reszte utworow mozemy pobrac nieodplatnie. Promocji jest duzo - za dwuplytowe the best of Milesa Davisa dalem 5 euro, trzyplytowy Queen - 7 euro. Zlozylem tez preorder na nowy album Dr Misio (gdy skladamy preorder cena jest nizsza, a w dniu premiery album automatycznie sie pobiera).

DarkSlide97 15.10.2014 06:22

M@X spoko to nie wiedziałem że tak jest :) Mam jeszcze parę pytań:

1. Da się kupować całe dyskografie?
2. Te piosenki są jakoś zabezpieczone tzn. można je dać do zwykłej MP3 i odtworzy je?
3. I najważniejsze: ile by kosztowało zakupienie 3125 plików mp3?

Raczej nie będę korzystał z tego ciągle ale sprawdzę, a nuż mi się spodoba.

mgit 15.10.2014 00:23

Cytat:

Napisany przez chris996 (Post 1296172)
Dzięki mgit za wskazówki, ale wróćmy do meritum.
Zresztą i tak nie mogę nic kupić. iTunes wyrzuca jakieś błędy.
Najwyraźniej nie jest windows friendly. Cóż, może na macu będzie lepiej.

Oczywiście, będziesz mieć MAC'a i wszystko będzie cacy :taktak:

MAX potwierdzi - u niego zero problemów z iTunes

chris996 15.10.2014 00:14

Dzięki mgit za wskazówki, ale wróćmy do meritum.
Zresztą i tak nie mogę nic kupić. iTunes wyrzuca jakieś błędy.
Najwyraźniej nie jest windows friendly. Cóż, może na macu będzie lepiej.

mgit 12.10.2014 20:31

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1295753)
Proszę... Ty serio?
Nikt inny nie wie lepiej niż ja sam, co jest mi potrzebne.

O nie prawda:
1. Apple wie zawsze lepiej
2. Nawet Microsoft wprowadzając kafelki wiedział lepiej, nikt nie wiedział, że są mu potrzebne jakieś kafelki zamiast menu start dopiero jak je wprowadzili ludzie się dowiedzieli że ich potrzebują bo już menu start nie mieli
3. Puki nie wprowadzono kolorowych wyświetlaczy w telefonach, ludzie też nie wiedzieli że ich potrzebują.

Tym samym wcale nie wiesz co dla ciebie dobre - wie to producent :taktak:

Patrix 12.10.2014 17:41

Patent jak znajdować frajerów chyba ;) Czuję, że źle bym się czuł z tym kompem, wszystko bym łamał.

revolver0 12.10.2014 17:38

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1295753)
Proszę... Ty serio?

Apple ma patent na to co użytkownikowi jest potrzebne a co nie...

Patrix 12.10.2014 17:34

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1295742)
udostępnia tylko to - co użytkownikowi jest potrzebne.

Proszę... Ty serio?

mgit 12.10.2014 16:30

iTunes udostępnia tylko to - co użytkownikowi jest potrzebne. Jeśli czegoś tam nie ma, to znaczy, że jest nie potrzebne i nie powinno tam być.

chris996 12.10.2014 16:05

Czy iTunes udostępnia też teledyski? Chciałbym zrobić sobie składankę na płycie DVD.

mgit 12.10.2014 11:43

Na MAC'u można bez problemu zainstalować Windows'a

No cóż nie będziesz miał normalnego iTunes

Berion 12.10.2014 10:20

Jeśli idzie o wygląd to mnie się Jabłka podobają niemal wszystkie (choć akurat w iMacu to gigantyczne pole pod ekranem irytuje).

Super, miałbym na nim normalne iTunes i praktycznie żadnych innych użytecznych programów. Apple jest nie dla mnie. Zresztą nie wiem, pewnie coś by się znalazło, ale Windowsa mi nie zastąpi bo nie ma softu, którego używam do pracy, Linuksa też nie (prywatność, wygląd), więc po co mi trzeci OS który tani to nie jest?

mgit 11.10.2014 23:57

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1295630)
A dlaczego miałbym być wtedy w grupie zwolenników?

Bo taki jest wymóg i naturalna kolej rzeczy w ekosystemie Apple.

Jak już będziesz mieć wszystko od Apple to nie wypada nie być ich zwolennikiem.
Takie niepisane zasady :haha:

A tak na serio np. iMAC wygląda całkiem fajnie <- o ile zintegrowane komputery innych firm wyglądają komicznie albo po prostu brzydko to iMAC wygląda świetnie (kiedyś był problem z wyświetlaczem - żółk bo za blisko był zasilacz ale na pewno do tej pory to naprawili). I miałbyś na nim normalne iTunes :)

Berion 11.10.2014 23:41

A dlaczego miałbym być wtedy w grupie zwolenników?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:29.