![]() |
@Berion
Jest na to wyjście - nawet proste :idea: Kupić Apple, w tedy będziesz mógł korzystać z iTunes i będzie twoim głównym centrum rozrywki :) Prawda - że to proste rozwiązanie ;) Dodatkowo w gratisie będziesz miał produkt premium i będziesz w grupie zwolenników Apple -> same plusy |
Być może tak jest na OS X, ale na Windows to crapware bo nie dość że zajmuje kilkaset MB (WTF?) to jest zbędnym do takiej czynności klientem, a playerem audio/video też kiepskim (za mało obsługuje). No więc po co mi to?
|
Dla ciebie crapware - dla mnie glowny odtwarzacz mediow. Dla mnie to oczywiste ze wszystko odtwarzam z iTunes, wiec sklep wewnatrz jest dodatkowym udogodnieniem.
|
Same zalety, ale jest jedna kolosalna wada. Klient iTunes. Nie chcę żadnych crapware w komputerze. Autentykacja powinna by wyłącznie po stronie sklepu, a dostęp przez przeglądarkę. To w zasadzie jedyna wada, jaką dostrzegam w ich usłudze.
|
No toz mowie - wpisujesz tytul piosenki i ja znajduje. Uzywales kiedys iTunes ;-)?
|
Nie chodzi mi o to. Chodzi o to, że masz jak w programach p2p: szukasz piosenek jakiegoś zespołu, wyświetlają się w oknie wyszukiwania, klikasz dwa razy (jak na skrót na pulpicie) i się pobiera. Chodzi o taką prostotę. Ze nic nie zaznaczasz, nie wybierasz tylko klikasz i jest.
Bo nie ma w tych serwisach funkcji wyszukiwania jednej piosenki. Nie każdy kolekcjonuje albumy tylko potrzebuje jednej, dwóch czy trzech piosenek żeby sobie posłuchać w dobrej jakości na komputerze. PS Jakość mi wisi, bo MP3 320 zajmuje ok. 10 MB co przy obecnych rozmiarach dysków nic nie znaczy. Co innego filmy. |
iTunes nie spelni Twoich wymagan. Muzyka jest w AAC 256 kbps ktory jakosciowo jest lepszy niz MP3 320 kbps, podaje sie nie numer konta a karty kredytowej i nie da rady kupic dwoma kliknieciami - robi sie to jednym.
|
M@X zgadzamy się, jak już muzyka ma być legalna to poproszę program podobny do p2p, gdzie podaje sie numer konta, przegląda sie zasoby wykonawców i dwoma kliknięciami kupuje się i pobiera plik mp3 w pożądanej jakości. Tak prostego w obsłudze jak torrent, z wyszukiwarką, określeniem miejsca do pobieranych plików. Czyli modyfikacja BitTorrent z wyszukiwarką i płatnymi treściami.
|
To odpada. Widać, nie chcą moich pieniędzy...
|
Wymaga klijenta itunes w PC, konto mozna doladowac jak telefon prepay , transer nie mozliwy po za inne urzadzenie apple chyba ze masz jailbrake ;)
|
Nie żadna walka z systemem (chyba że z systemem DRM - bojkotuję portfelem, jam jeden ;]), tylko wygoda i poszanowanie własnej osoby. Otóż wygoda dlatego że aby przenieść na inne urządzenie czy przekonwertować muzykę do innego formatu nie jestem od nikogo i niczego zależny. Poszanowanie z kolei dlatego, że skoro wydaję te pieniądze to chcę wydać na coś porządnego, a nie szajs (nie znoszę bylejakości i tymczasowości). Po za tym kupionych w ten sposób kopii nie przekaże nikomu w spadku. To nie może być tak, że płacę za powietrze - skoro mam płacić to muszę mieć pełną swobodę co do rozporządzania zakupionym dobrem. Bez żadnych wyjątków!
Ok, M@X, mówisz że iTunes nie ma już DRM. To się tyczy wszystkich utworów, czy starsze mają gdzieś zaszyty? Czy iTunes wymaga klienta iTunes w komputerze czy można kupować z poziomu przeglądarki (kliku klik > ściągają mi z karty > ja ściągam na HDD)? |
Wszystko zalezy od podejscia - nie neguje ;-)...
|
Cytat:
|
Niestety, z wielkiej "czworki" zaden mi nie odpowiada. Zadnych streamingow. Twardy, kupiony plik. Bez koniecznosci kupna albumu - muzyka powinna byc "na sztuki".
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:25. |