Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.09.2003, 20:20   #46
anka725
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika anka725
 
Data rejestracji: 06.08.2002
Lokalizacja: Legnica
Posty: 114
anka725 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
maicroftbb napisa***322;(a)
Narazie macie chyba CDI, cena niższa niż "nasze" SDI i transfer minimalnie szybszy.
Tak i to wlasnie mam, ale juz mi nie wystarcza kiedys po przesiadce z modemu bylo super.. ale teraz kiedy film ciagnie przez ok 20 godzin nie ja chce czegos wiecej.. Pozdrawiam, Anka.

PS. no i jak sie mialo doczynienia np. z kablowka (25 kB/s) to moje 15 kB/s juz nie starcza..
__________________
Pozdrawiam, Anka.

LITE-ON LTR-52327S QS0E
NEC ND-3500AG Liggy 2.18
anka725 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.09.2003, 22:54   #47
pepperman
Guru
 
Data rejestracji: 10.08.2002
Posty: 1,642
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
...niby cicho - ale na kacu to muchom rozdawalbym filcowe kapcie...
troche OT... ale niezly tekst :cool:
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2003, 07:37   #48
Ormianin
Komandor
 
Avatar użytkownika Ormianin
 
Data rejestracji: 29.07.2002
Lokalizacja: Oława
Posty: 6,348
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
http://www.proline.pl/index.php?id=n...a_na_duze_kary

przeczytajcie to a mit tej promocji upadnie!

pozdrawiam
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2003, 07:42   #49
maicroftbb
Bywalec
 
Data rejestracji: 03.01.2003
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Posty: 25
maicroftbb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Ormianin napisa***322;(a)
http://www.proline.pl/index.php?id=n...a_na_duze_kary

przeczytajcie to a mit tej promocji upadnie!

pozdrawiam
Tak, zgadzam się z tym jest to wyraźnie napisane, ale poza obręb lokalu, czyli jeśli tak jak ja mam w domu 3 komputery mogę sobie spokojnie je połączyć w sieć i udostępnić połączenie. Druga sprawa w jaki sposób TPSA ma zamiar sledzić użytkowników którzy dzielą swoje połączenie - przyjdą do mieszkania. No chyba raczej nie, bo ja ich i tak nie wpuszczę

Pozdrawiam
maicroftbb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2003, 07:54   #50
Ormianin
Komandor
 
Avatar użytkownika Ormianin
 
Data rejestracji: 29.07.2002
Lokalizacja: Oława
Posty: 6,348
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
maicroftbb napisa***322;(a)
Tak, zgadzam się z tym jest to wyraźnie napisane, ale poza obręb lokalu, czyli jeśli tak jak ja mam w domu 3 komputery mogę sobie spokojnie je połączyć w sieć i udostępnić połączenie. Druga sprawa w jaki sposób TPSA ma zamiar sledzić użytkowników którzy dzielą swoje połączenie - przyjdą do mieszkania. No chyba raczej nie, bo ja ich i tak nie wpuszczę

Pozdrawiam
Wystarczy ze ktos przyuwazy i na Ciebie doniosa, w regulaminie jest ze TPSA ma prawo wstrzymac Ci dostawe netu albo rozwiazac z Toba umowe jesli zlamiesz prawo umowy wedle ich mniemania
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2003, 08:02   #51
maicroftbb
Bywalec
 
Data rejestracji: 03.01.2003
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Posty: 25
maicroftbb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Ormianin napisa***322;(a)
Wystarczy ze ktos przyuwazy i na Ciebie doniosa, w regulaminie jest ze TPSA ma prawo wstrzymac Ci dostawe netu albo rozwiazac z Toba umowe jesli zlamiesz prawo umowy wedle ich mniemania
No to fakt moga wyłączyć ale kto o zdrowych zmysłach będzie donosił. Donosiło się za komuny na wszystko i wszystkich.

Co do tego DSL jak jest 4-5 osób w sieci to opłaca im się wziąść właśnie to a nie Neostrade, dostają stałe IP a to wydaje mi się przynajmniej jest wtedy plus. Można postawić sobie serwerek

A samo TPSA wydaje mi się że ostatnio chyba zauważyło konkurencję na rynku bo próbują na siłę pozyskać nowych klientów.

BTW: Ja złożylem podanie o zmianę SDI na Neo w poniedziałek. Wczoraj Pani dzwoniła że podanie trafiło do niej na biurko i czegoś jak zwykle nie mogła znaleść w kompie. Muszę powiedzieć że jest to już duży postęp w ich wykonaniu, bo jak składałem podanie na SDI to gdzieś im się ono "zawieruszyło" i po miesiącu jak poszedłem robić wojnę za 3 dni było SDI w domu.
maicroftbb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2003, 10:06   #52
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę
 
Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>
 
Data rejestracji: 30.03.2002
Posty: 6,017
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ormi - cos tepsy nie lubisz i demagogie szerzysz... tepsa od zawsze straszyla takimi karami za dzielenie Neo poza lokal - nic sie nie zmienilo (teraz tylko dodano zapis 'za kazde polaczenie' - nawet krotnosc abonamentu byla ta sama) - neo nigdy nie wolno bylo dzielic POZA lokal - za to zawsze wolno bylo dzielic w obrebie wlasnego mieszkania

zreszta z tymi modemami Sagema to praktycznie tylko takie dzielenie wchodzi w gre bo kazde inne wymaga juz malpiej zrecznosci i niemalych nakladow
__________________
2 * nec 20WGX2.. o mamo.. oczy za uszy
nie odpowiadam na pivy z pytaniami jak sie komus wlamac na mail [co za pomysl] i z prosba o pomoc w konfigu czegostam. te czasy sie skonczyly.
-Sid-The-Rat=> jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2003, 10:31   #53
Ormianin
Komandor
 
Avatar użytkownika Ormianin
 
Data rejestracji: 29.07.2002
Lokalizacja: Oława
Posty: 6,348
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
Ormi - cos tepsy nie lubisz i demagogie szerzysz... tepsa od zawsze straszyla takimi karami za dzielenie Neo poza lokal - nic sie nie zmienilo (teraz tylko dodano zapis 'za kazde polaczenie' - nawet krotnosc abonamentu byla ta sama) - neo nigdy nie wolno bylo dzielic POZA lokal - za to zawsze wolno bylo dzielic w obrebie wlasnego mieszkania

zreszta z tymi modemami Sagema to praktycznie tylko takie dzielenie wchodzi w gre bo kazde inne wymaga juz malpiej zrecznosci i niemalych nakladow
Faktycznie SiD nie lubie Tepsy, bo niby za co mam ich lubic... za ta cene co u nas instaluje sie NEO, to w krajach Skandynawskich i Zach. Europy za takie pieniądze dostaje się Megabity... chodzi o platnosc za usluge, moze wielu z was zarabia duze pieniadze i jest w stanie lyknac sobei koszta NEO, albo nawet SDI (lub pewnie za ta usluge placa wasi rodzice), ale ja ze skromna pensja, gdzie oprocz internetu musze zaplacic za mieszkanie, kredyt w banku, oplaty gaz, energia elektryczna i pozostale, oplata za NEO jest wygorowana, bo to nie tylko place za net ale i abonament za telefon, co oznacza ze z tego suma wychodzi przynajmniej 200 zl, to jest duza suma i przecietny Polak nie wyda na taki zbytek, bo go nie stac...
SiD dobrze zauwazyl ze usluge NEO posiada zaledwie kilkatysiecy osob w Polsce, co to jest przy innych uzytkownikach internetu, pozostali to ewentualni posiadacze kablowek, radiodostepu i ostatnia frakcja modemowcy... ci sa najbardzej i podlej okradani przez TPSA i pewnie beda, watpie aby polityka monopolisty sie zmienila
obecnie posiadam SDI, dziele go sobie w obrebie lokalu mam go na spolke z bratem, place pol abonamentu druga polowe rodzice, inaczej nie byloby mnie stac...
W tym miesiacu zamierzam sie przeprowadzic na wlasne lokum, z uslug telekomunikacji nie skorzystam, bo mnie po prostu nie stac, interesuje mnie jedynie alternatywny dostep do netu ale nie TPSA

Ktos z was zauwazyl ze donosilo sie jedynie za komuny... otoz aby rozwiac wasze watpliwosci, dzis ludzie donosza podwojnie! i wcale anonimowo, wrecz podpisuja sie na donosach, osobiscie dziennie jestem swiadkiem kilku- kilkunastu takich donosow, szczegolnie w budownictwie gdzie pracuje... ludzie dzis donosza z roznych powodek, taka polska zazdrosc "po ktos ma miec lepiej, niech ma gorzej"
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2003, 10:42   #54
maicroftbb
Bywalec
 
Data rejestracji: 03.01.2003
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Posty: 25
maicroftbb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Moim zdaniem TPSA nie zależy WCALE na tym żeby ich usługi były popularne. Oni to robią dla pozorów. Nie tylko internet jest u nas drogi. Sam abonamnet 40zl z ktorego nie ma się nic (chore) przez rozmowy ktore do najtańszych również nie należą przez ich wspaniałe promocje na których zawsze coś można stracić (jak ja próbując prześć z SDI na Neo - IP).

Ormianin ma 100% racji w tym co mówi. W Polsce jeszcze długo dostęp do Internetu bedzie luksusem bo cena jest zaporowa. Nie każdy mieszka w bloku gdzie są kablówki, sieci lokalne lub inne wynalazki. Dostęp radiowy również nie wszędzie jest możliwy ze względu na ukształtowanie terenu. Pozostaje satelita a tu znow zaporowa cena i wracamy "grzecznie" do TP chcac miec net-a.

Ja liczę że może coś zmieni się jak wejdziemy do UE - byle na lepsze bo gorzej to się już chyba nie da.
maicroftbb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2003, 11:09   #55
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę
 
Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>
 
Data rejestracji: 30.03.2002
Posty: 6,017
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
hmm...

jesli przeliczysz cene neostrady na kbps/zl to wyjdzie ci ze tepsa zdziera mniej niz kablowki i mniej niz SDI - to jest dosc atrakcyjna oferta

ceny na zachodzie nie sa wcale takie zabawne, broadband nie lezy na ulicach za darmo (te 22mbit w szwecji to bardzo odosobniony przypadek - na dodatek jest z tym jakis feler) - jak szukalem czegos o adsl w innych krajach to trafilem cennik niemieckiego providera - byl wyzszy niz tepsowy 1.5 raza (wiem maja wyzsze zarobki) - ale jednak cena neo nie jest do konca wzieta z sufitu

choc silowe promowanie modemow jest zlodziejstwem! - przyszloscia sieci jest dsl - a nie glupi modem
__________________
2 * nec 20WGX2.. o mamo.. oczy za uszy
nie odpowiadam na pivy z pytaniami jak sie komus wlamac na mail [co za pomysl] i z prosba o pomoc w konfigu czegostam. te czasy sie skonczyly.
-Sid-The-Rat=> jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2003, 11:31   #56
Ormianin
Komandor
 
Avatar użytkownika Ormianin
 
Data rejestracji: 29.07.2002
Lokalizacja: Oława
Posty: 6,348
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
hmm...

jesli przeliczysz cene neostrady na kbps/zl to wyjdzie ci ze tepsa zdziera mniej niz kablowki i mniej niz SDI - to jest dosc atrakcyjna oferta
nie wiem czy tak jest, kablowka w moim miescie kosztuje 49 zl za miesiac gwarantuja 64 kbps, to przyzwoite lacze dla www, e-mail, Gadu Gadu i zasysania noca z netu, poza tym rozrasta sie Dialog, Netia oni maja atrakcyjniejsze propozycje internetowe od TPSA, ktora to nawet za "atrakcyjna" cene NEO nie bedzie dostepna dla kazdego, tylko dla kogos kogo na to stac, lub ma mozliwosc i dostep, usluga ogranicza sie poza tym tymczasem tylko do duzych miast, co maja powiedziec pozostali?

Cytat:

ceny na zachodzie nie sa wcale takie zabawne, broadband nie lezy na ulicach za darmo (te 22mbit w szwecji to bardzo odosobniony przypadek - na dodatek jest z tym jakis feler) - jak szukalem czegos o adsl w innych krajach to trafilem cennik niemieckiego providera - byl wyzszy niz tepsowy 1.5 raza (wiem maja wyzsze zarobki) - ale jednak cena neo nie jest do konca wzieta z sufitu
cena NEO jest zaporowa dla naszego kraju nie codoziemcow! porownywanie Niemcow, czy tez Skandynawow do Polski to blagier... oni za swoja przecietniacka pensje placa za czysz, kupuja zarcie i maja na przyjemnosci, a nawet im zostaje, to w skali naszego kraju jest zupelnie niemozliwe, wiem ze w Wawie zarabie sie ponadprzecietniej wiecej, pozostala czesc naszego kraju to zupelnie inny prog, sproboj przezyc majac 1000 zl, uwazasz ze stac kogos o takich zarobkach na NEO? Dla kogo jest wiec ta promocja?

Cytat:

choc silowe promowanie modemow jest zlodziejstwem! - przyszloscia sieci jest dsl - a nie glupi modem
ale to jest banal tej calej akcji, bowiem przecietny uzytkownik internetu w Polsce to wlasnie modemowiec, tymczasem reasumujac przyzwoity internet jest dla nielicznych...
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2003, 11:40   #57
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,900
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Dzieki wszystkim za odpowiedz. Byc moze nie bede jednak zainteresowany tematem, bo moj dostawca lacza radiowego wzial sie ostatnio do roboty i moze jednak cos z tego wyjdzie. Fakt, ze neostrada jest cztery razy szybsza, ale tez trzy razy drozsza, wiec ostatecznie jesli radiowe lacze bedzie dzialac, to na razie wystarczy mi w zupelnosci. Ale i tak jeszcze na wszelki wypadek przejze to, co mi napisaliscie i pomysle, jakie rozwiazanie byloby dla mnie najlepsze. Jeszcze tylko jedno pytanie: jakiej maksymalnej dlugosci moze byc kabel USB (2.0 jesli to ma znaczenie)? Czy 10 metrow to realna dlugosc, czy pojawia sie juz jakies zaklucenia? (zakladajac, ze w ogole udaloby mi sie dostac taki dlugi kabel).
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2003, 12:25   #58
ike
Bywalec
 
Data rejestracji: 29.10.2002
Posty: 65
ike w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
jesli przeliczysz cene neostrady na kbps/zl to wyjdzie ci ze tepsa zdziera mniej niz kablowki i mniej niz SDI - to jest dosc atrakcyjna oferta
nie bardzo... u nas (sanok) mozna miec radiowe lacze z transferem 50/60 KBps za 20zl z groszami... jedynym warunkiem jest to, ze musi sie zglosic wpsolnie przynjamniej 5 osob (inaczej by im sie nie oplacalo...)
ike jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2003, 13:16   #59
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika MaciejT
 
Data rejestracji: 20.06.2000
Lokalizacja: Bydgoszcz
Posty: 1,952
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
hmm...

jesli przeliczysz cene neostrady na kbps/zl to wyjdzie ci ze tepsa zdziera mniej niz kablowki i mniej niz SDI - to jest dosc atrakcyjna oferta
Siec osiedlowa (moje osiedle):
operator1 - 512kbps/50pln
operator2 - 512kbps/49pln
kablowka - 256kbps - 89pln (128kbps - 59pln)
sdi, neo - NIEDOSTEPNE (no i oczywiscie NIE BEDZIE DOSTEPNE [musieliby zmienic centrale, a ze na chwile przed wykupieniem TP przez FT zmienili centrale na jakies STARE SIEMENSY cyfrowe sprowadzone z Niemiec, to po co maja zmieniac skoro centrala jest "nowa"])

na dokładke cennik z Koronowa (jakies 20tys mieszk. 30km od Bydgoszczy): www.koronowo.net
__________________
Copyright (C) 2000-2011 MaciejT, All Rights Reserved
MaciejT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2003, 13:26   #60
maicroftbb
Bywalec
 
Data rejestracji: 03.01.2003
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Posty: 25
maicroftbb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Fakt, sieci osiedlowe to dobre rozwiązanie ale powtarzam nie każdy ma tą przyjemność mieszkać w bloku. Wtedy tylko radiowe a te znów w zależności od pogody rożnie działają (ja znam taką widziałem, może jakaś lipna była). A sieci w blokach to tez rożnie z nimi jest. Mój kolega ma u jednego z większych operatorów w mięście. Mieszka na dużym osiedlu. Płaci 59zl/mc (128kbs), ale jest jedno ale. Moje SDI za 3 lata jak chodzi miało kilka przerw i najdłuższa była chyba w sobote i trwała 4 godziny, a tak jak jest chodz długo już nie było to 10-20 min. O jego sieć jak działa to cud, co chwile zwisy albo brak całkowity połączenia, a umowa jest sprytnie napisana i nie można od nich nic chcieć. Druga sprawa ale to już nie wina operatorów tylko pewnych "organizmów" którzy dla przyjemności wyrywają, tną kable na ścianach, podpalają skrzynki itd.
maicroftbb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.