Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Internet radiowy... pytanie... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/internet-radiowy-pytanie-53830/)

ynsiwy 14.10.2017 20:21

Jeżeli jest możliwość spróbowania to czemu nie. Zobaczysz jakie są parametry łącza, jakie pingi i wtedy podejmiesz decyzję.
Osobiście miałem kiedyś radiowke i nie mogę powiedzieć nic złego. Tyle że było to dość dawno, cena wysoka i mała prędkość. Ale działało :)

joujoujou 15.10.2017 08:47

Mam radiówkę i nie narzekam. Działa przyzwoicie.

Fakt, że nie mam innego wyjścia.

dominikfil 15.10.2017 13:50

Polecam RedBull Mobile

czechoj 15.10.2017 14:32

Ilość załączników: 1
Kurde poczytałem w necie troszkę opinii o AirMax i odechciewa mi się tych testów, nie ze względu na technologie a operatora. Wpadła mi w oko zaś reklama T-Mobile Internet domowy LTE bez limitów. Chyba sobie zamówię do testów na 30 dni. Poczytałem troszkę opinii i na razie raczej głosy pozytywne. Na pewno musze kupić sobie antenę zewnętrzną do modemu LTE. W domu LTE mi zanika a na zewnątrz speedtest na komórce pokazuje takie wyniki:
Załącznik 105338
Rezultaty głównie zależą od serwerów do których się łączyłem.

misiozol 15.10.2017 14:50

To nie jest LTE tylko 3G poszukaj co ma najlepszy zasieg u ciebie i wtedy poszukaj oferty inaczej nie ma to sensu bo to szukanie w ciemno ;)

czechoj 15.10.2017 14:51

To jest LTE testy robiłem na zewnątrz domu. Zrzut ekranu juz w chałupie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

mgit 15.10.2017 18:23

LTE to lipa... 100 GB i po twojej fajnej prędkości... wiem po sobie, mam LTE od play.... 100GB i mam net który nie da się używać... a że do wyboru w drugim mieszkaniu mam albo LTE albo radiówka to odliczam dni do radiówki!

Chyba nawet przeboleje te 6 mb/s... w zamian za brak limitów :)

O prędkości jak w podpisie w drugim mieszkaniu mogę zapomnieć niestety... :D

joujoujou 15.10.2017 18:38

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1392268)
LTE to lipa... 100 GB i po twojej fajnej prędkości... [...]

Z całym szacunkiem, ale wyciągasz błędne wnioski. Nie że LTE to lipa, ale limity to lipa. :czytaj:

czechoj 15.10.2017 18:51

no właśnie ten LTE nie ma limitów, dlatego biorę na próbę. Przeczytałem dokładnie regulamin, następnie zadzwoniłem na infolinię i konsultant potwierdził, że to nowość w ofercie T-Mobile i ze brak limitu na transfer danych. Jest 30 dniowy okres próbny i spokojnie mogę zwrócić sprzęt oraz zrezygnować z umowy. Boję się wyłącznie tego ze jak sprzedają tego dużo to transfery spadną same ze względu na obciążenie nadajników.

mgit 15.10.2017 19:49

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1392269)
Z całym szacunkiem, ale wyciągasz błędne wnioski. Nie że LTE to lipa, ale limity to lipa. :czytaj:

Jedno wiąże się z drugim... jak by LTE było bez limitów ok... spoko net... do 20 mb/s wystarcza w zupełności... ale jak do tego dołozysz limit 100 GB to przestaje być taki super... co innego jak by limit był 300-400 GB to ok to mi by stykło... ale 100 to po tygodniu brak neta... czyli lipa po całości... na tym ich lejku nawet strony się nie ładują :taktak:

Cytat:

Napisany przez czechoj (Post 1392270)
no właśnie ten LTE nie ma limitów, dlatego biorę na próbę. Przeczytałem dokładnie regulamin, następnie zadzwoniłem na infolinię i konsultant potwierdził, że to nowość w ofercie T-Mobile i ze brak limitu na transfer danych. Jest 30 dniowy okres próbny i spokojnie mogę zwrócić sprzęt oraz zrezygnować z umowy. Boję się wyłącznie tego ze jak sprzedają tego dużo to transfery spadną same ze względu na obciążenie nadajników.

Co do twierdzenia konsultanta - brak limitów - to ściema, przeczytaj dokładnie regulamin... pisze w nim, że mogą ograniczyć... a jak mogą to ograniczają!

Nie znam nikogo.... komu by nie ograniczali po przekroczeni 100 GB - tyczy się to zarówno ofert dla osób fizycznych jak i ofert dla firm...

czechoj 15.10.2017 21:49

mgit zmusiłeś mnie by raz jeszcze przestudiować warunki promocji, i muszę Cię zmartwić, nie ma nic o lejku zmniejszającym prędkość po przekroczeniu jakiejkolwiek ilości danych. Poza tym można już znaleźć opinie ludzi którzy pobrali ponad 300 GB i net nadal działa tak samo szybko.
Ta usługa w T-Mobile jest dopiero od 22.09.2017 r.

ed hunter 15.10.2017 22:22

Ja już od jakiegoś czasu klikam na LTE, nju + nju dodatkowy, w sumie mam teraz 49.35 GB za 48 zeta + gadanie w cenie, filmów się na tym nie ściągnie, ale do życia wystarcza, 15 dzień, 17 GB wykorzystane, a na jutubie oglądam trochę.

dominikfil 16.10.2017 15:35

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1392269)

RBM ma niby limit 100 GB. Testowałem do 100 GB i sądziłem, że zmniejszą mi prędkość, ale dalej było OK, po dalej testowałem. Doszedłem do 220 GB i nic na prędkości nie stracił. A do 220 GB ponieważ skończył się miesiąc i poszło nowe naliczanie.

mgit 16.10.2017 18:23

Cytat:

Napisany przez dominikfil (Post 1392315)
RBM ma niby limit 100 GB. Testowałem do 100 GB i sądziłem, że zmniejszą mi prędkość, ale dalej było OK, po dalej testowałem. Doszedłem do 220 GB i nic na prędkości nie stracił. A do 220 GB ponieważ skończył się miesiąc i poszło nowe naliczanie.

Mi w play ilekroć przekroczę 100 GB mam net jak by go nie było :taktak:

misiozol 16.10.2017 22:30

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1392325)
Mi w play ilekroć przekroczę 100 GB mam net jak by go nie było :taktak:

Najwyrazniej pora to zmienic ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:42.