![]() |
Inet radiowy ma sporo wad co by nie powiedzieć i znam takich co zdecydowanie odradzają ten sposób kontaktu z globalną wioską :pisze:
|
pamietaj tylko ze anteny kierunkowe należy ustawiać bardzo precyzyjnie ze względu na "wąski" obszar działania, maja za to zdecydowanie wiekszy zasięg
|
Ja mam parabolke (w sumie to chyba dosc mocną bo o ile dobrze pamiętam to coś koło 18 decybeli) i w sumie to też mnie rozłącza. Czasami tak że szybko się połączy spowrotem tak że nie zdąży przerwać np. ściagania a czasami rozłącza tak że przerywa np. ściganie i czeka kilka sekund na przypisanie IP przez DHCP.
W WinXP pisze że jakość sygnału b.dobra (chociaż nie wiem czy wogóle ufać temu co tam pisze;) |
Można również próbować anteny kierunkowej, która ma większy zysk niz panel
http://img.ktr.pl/a/antmillenium/sb.jpg Ale polecam pobawić się z ustawieniem anteny, ono ma duży wpływ na sygnał :) |
Czarne pudelko to antena panelowa. Z zalozenia antenta paraboliczna (talerz) ma wiekszy zysk energetyczny niz panelek. Jezeli sa problemu z sygnalem to talerz powinien pomoc. Chyba ze to nie kwestia mocy sygnalu tylko ustawienia anteny :)
|
Internet radiowy... pytanie...
Witam...
moja znajoma ma internet radiowy i jako odbiornik ma czarne "pudełko"... zasięg niby dobry ale często rozłancza... dodam że 2 doby obok jest tależ jako odbiornik i nic nie rozłancza... pytanie: czy talerz na jakiś lepszy odbiór?? czy jakby zmieniła na "pudełko" na talerz znikłyby problemy?? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:38. |