Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.02.2023, 22:49   #1
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nigdy nie szukałem oprogramowania, które mogłoby zastąpić tę funkcję. A owszem - mi również jej brakowało.

Dodatkowo z Windowsa XP brakuje mi również możliwości stosowania spersonalizowanych stylów. Nie jestem jakoś szczególnie zafiksowany na stronie wizualnej systemu, ale w tamtych czasach można było dosłownie w kilka minut spersonalizować ją sobie pod własny gust.

Windows 11 przyniósł jeszcze jedno irytujące ograniczenie oraz jedną zmianę spowalniającą wykonywanie wielu czynności. Ograniczeniem jest przypisanie paska zadań do dołu ekranu. Od niepamiętnych czasów miałem go po lewej stronie, co jest tym bardziej rozsądne w czasach ekranów panoramicznych, gdzie jeszcze mamy modele ultrapanoramiczne, np. 21:9. Z kolei zmiana dotyczy ukrycia "niesystemowych" opcji menu kontekstowego rozwijanego po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na plikach i folderach. Teoretycznie miało to ograniczyć bałagan, bo opcje dodawane przez niesystemowe aplikacje już nie mogą "zabałaganić" nam tego elementu interfejsu, ale efektem ubocznym jest spowolnienie dostępu do nich. Akurat w moim przypadku potrafiłem zadbać o "porządek" w tym menu. Rozumiem, że były osoby, które nie potrafiły: ale w takim razie wystarczyło zaimplementować dodatkową opcję "zawsze pokazuj wszystkie dostępne opcje menu kontekstowego", którą mogłyby sobie włączyć zainteresowane nią osoby.

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.12.2003, 21:00   #2
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
no prosze jak temacik się rozwinął

Jedno musze przyznać...niektórzy mają wypasione pulpity itp.
Ja to wogóle pomyłka, ale u mnie to standardowy syf na pulpicie z wina98 oraz tylko ze zmienioną kolorystyką wzorowaną na 2000.
Bede mial za jakis czas 2003 cos wrzuce.

Poczekam troche i jako założyciel tematu wskaże 3 najlciekawsze wg. mnie pulipty .

Pozdrawiam!

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2003, 21:10   #3
wiele
Bywalec

Data rejestracji: 04.11.2003
wiele w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Chciałem dodać zrzucik, nie wyszło czemu? Ktoś może pomóc?
Stary 01.12.2003, 21:16   #4
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez wiele
Chciałem dodać zrzucik, nie wyszło czemu? Ktoś może pomóc?
Moze tak, jak ja - dales za duzy rozmiar. Maksimum moze byc cos 614 na 461 czy jakos tak

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2003, 21:21   #5
wiele
Bywalec

Data rejestracji: 04.11.2003
wiele w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ok już próbuję
Stary 01.12.2003, 21:28   #6
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez wiele
Ok już próbuję
Podeślesz tapetkę Plizz.
kraluk@o2.pl
Pozdro
Stary 04.02.2006, 15:52   #7
Calme
West Coast Player
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 07.01.2005
Calme zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>