![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Cytat:
![]() Jak to rozwiązać? |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Po dość długiej przerwie Windows XP PLD powraca w nowej wersji 1.74!. Nie było łatwo, ale się udało. Większość czasu spędziłem na szukanie jakiegoś tweaku, oraz porządkach w kodzie unsure.gif . Wszystko jest bardziej automatyczne ; wywalone zostało klikanie TAK, TAK w dodawaniu wartości rejestru.
Co dokładniej zostało zmienione. Buszując po internecie natknałem się na dużo opinii, że Windows 2k3 przerobiony na Workstation lepiej zarządza RAM-em i jest lepszy na starsze kompy. Po trudnych zmaganiach udało mi się zaaplikować do Windows XP kontroler pamięci z okienek 2003 Server. Dzięki temu zyskujemy Większy cache dysków, Lepsze zarządzania RAM, Szybsze usuwanie zbędnych bibliotek oraz dumpowanie. Przyspieszyłem też nieco instalacje i wywaliłem bug powodujący zawieszanie się instalatora w miejscu defragmentacji plików systemowych. To tyle w nowej wersji - jeżeli macie jakieś pomysły na nowe jestem otwarty na propozycje. _________________ U mnie zdecydowanie po tym kontrolerze szybciej się Word uruchamia. Zetoxa coś wspominał kiedyś, że na 2k3 się szybciej uruchamia. W tej chwili rzędu 1sec-2sec. No i przeglądanie dysków o wiele szybsze, oraz menu start. Testuje od 10 minut ten kontroler ![]() www.xplink.pl Kto nie chce aplikowac całego Windows PLD 1.74 zrobiłem odzielnie sam kontroler pamięci. Było troche z tym roboty, ale wydajność o wiele większa
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y Ostatnio zmieniany przez Piterniel : 17.06.2005 o godz. 00:33 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Gość
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
Cytat:
2. Zainstaluj czcionki truetype - msfonts-1.2.1-2tex.noarch.rpm. 3. Zaimportuj czcionki z c:\windows\fonts (centrum sterowania->system->instalator czcionek). 4. Wpisz 'urpmi 100dpi' pod rootem i poczekaj az zainstaluje sie odpowiedni pakiet. 5. Wyedytuj plik (pod rootem): zmien :0 local /usr/X11R6/bin/X -deferglyphs 16 na :0 local /usr/X11R6/bin/X -deferglyphs 16 -dpi 96 5. Wyedytuj plik (pod rootem): /etc/X11/Xresources: Xft.dpi: 96 6. Zainstaluj pakiet libfree6. 7. System->Konfiguracja->KDE->Wyglad i zachowanie->Czcionki Wygladzanie czcionek->Styl hintingu: Pełny. Ustaw wszystko na Arial oprocz czionki maszynowej i ciesz się takimi czcionkami jak ja mam :cool: |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
West Coast Player
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
|
|
|
#5 |
|
Cichy mod
![]() ![]() |
Windows XP POWER LiTE 1.74!| Fix2
Dziękuje moim testerom za znajdowanie błędów. Staram się je jak najszybciej poprawiać. Tym razem błąd był powodowany złą podmianą plików kontrolera pamięci jeśli miały artybut systemowy. Dodany został również wybór na końcu instalacji czy uruchomić ponownie komputer [REQ Gallus]. Reszta wygląda tak samo jak w wersji 1.74 Fix1. Pozdrowienia i zapraszam do ściagnięcia, ponieważ na towim komputerzem mógł się nie zainstalować kontroler Windows 2k3. Download
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
conquer all
Data rejestracji: 10.01.2005
![]() |
Cytat:
i reputa dzieki za nowego thema dotychczas uzywałem thema z firefoxem
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
|
|
|
|
#8 |
|
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Witam mam pytanie. Zainstalowałem sobie Desktop X i włączyłem Widget'a odnośnie pogody. Czy da się ustalic jakos ten "zip code" aby mi pokazywał pogodę w moim mieście, albo gdzieś w pobliżu. Mieszkam w Rzeszowie, może da się jakoś ustalić ten kod. Będę wdzięczny za podpowiedzi.
EDIT: Już sobie poradziłem, po prostu zainstalowałem konfabulatora Tutaj wszysto działa jak należy
Ostatnio zmieniany przez sc0rpi0 : 16.06.2005 o godz. 21:28 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Fakt faktem Photoshop startuje szybciej
ale twoj powerlite wywalil mi ikonki ze startu Mimowszystko program swietny i naleza sie autorowi gratulacje... tak tylko kto nim jest?? <=jokemam tylko nadzieje ze nie kombinowal nic z USB ktore mialem zestrojone pod myszke. [edit] aaa no i jeszcze moj pulpit:
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 17.06.2005 o godz. 01:02 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Super sprawa Igloo
Czytałem o tym jak się to robi Jednak to ma rację bytu na LCD raczej tylko - próbowałem u siebie na CRT i wygląda to nieźle - choć nienaturalnie przez głębokość samego monitora .Super Ci wyszło
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Cichy mod
![]() ![]() |
Ja grałem w część III. Wypiękniała od tamtego czasu
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
Ladny widoczek z okolicy
moze sie wam spodoba