Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Jaka drukarka? (https://forum.cdrinfo.pl/f113/jaka-drukarka-64348/)

andy 03.02.2014 01:05

Cytat:

CISS nie dzialal na 90%(chyba ze obecnie sa nowe chipy) a na 100% nie bedzie dzialal po wgraniu nowego fw a epson jest z tym natretny i trzeba czytac lub blokowac cha..a bo inaczej zrobi update i koniec cissowania.
Wieczne tusze dzialaja dobrze(chociaz ich chipy sa do bani i potrafi nie rozpoznac pojemniczka) i w sumie na dlugo starczaja(mi w kazdym razie, ale) nie drukuje duzo.
U siebie mam zamienniki z chipami. Tuszy mi jak już nie rozpoznaje kiedy jest go bardzo mało i mi się urządzenie zrestartuje - przy włączeniu krzyczy, że pusty pojemnik :/
Tak to działa świetnie.

W nowych nawet zamienniki nie będą chodziły? CISSy mnie nie interesują bo aż tak dużo nie drukuję.

Cytat:

A jak tam Voyager(jak dobrze pamietam:) - masz ta sama usterke co ja?
Przez wpadkę dostawcy (o ile to prawda co mi Pani napisała) dostali 32GB i się zrobił malutki poślizg - musieli czekać na kolejną dostawę. Jak dobrze pójdzie to jutro, albo we wtorek będzie u mnie i wrzucę teścik zapisu i odczytu ;)
Ciekawe czy te ~110MB/s będą osiągalne w zapisie? :D

loki7777 03.02.2014 00:28

CISS nie dzialal na 90%(chyba ze obecnie sa nowe chipy) a na 100% nie bedzie dzialal po wgraniu nowego fw a epson jest z tym natretny i trzeba czytac lub blokowac cha..a bo inaczej zrobi update i koniec cissowania.
Wieczne tusze dzialaja dobrze(chociaz ich chipy sa do bani i potrafi nie rozpoznac pojemniczka) i w sumie na dlugo starczaja(mi w kazdym razie, ale) nie drukuje duzo.

A jak tam Voyager(jak dobrze pamietam:) - masz ta sama usterke co ja?

andy 02.02.2014 20:36

Cytat:

propo drukarek taka ciekawostka:
Czyżby koniec zamienników do drukarek HP na polskim rynku?
HP Broadens Fight Against Infringing Cartridge Sales in Europe

Cóż, chcą zakazać sprzedaży zamienników ich problem. Ludzie przerzucą się na Canony, czy Epsony.
HP szczeliło tym sobie w głowę.

Cytat:

Napisany przez loki
Ale czy epson nie zrobil tego samego updejtujac FW w drukarkach juz rok temu - ciss'y juz nie chodza albo maja problemy - patrz epson 730. Chyba ze juz mamy nowe chipy;)

No co Ty? Mam u siebie DX9400F i gdybym chciał powiedzmy zmienić na coś nowszego to tylko oryginalne tusze? oO
Obecnie za 20 pojemników płacę 60zł...(18ml pojemnik).

sobrus 01.02.2014 16:59

Jak zrobił to też ich problem, przyroda nie lubi próżni.

W końcu firmy zostaną z drukarkami których nikt nie będzie chciał kupować, przynajmniej w biedniejszych krajach jak PL. A wtedy ktoś zauważy oczekiwania klientów i postanowi zarobić tam gdzie inni nie chcą albo nie potrafią.

Moim zdaniem problem nie leży w tym że ludzie ich oszukują, ale to oni próbują oszukać ludzi i zmusić ich do kupowania 5ml atramentu za 100zł wymachując patentami. I robić promocje ECO 20% GRATIS - teraz 6ml :rotfl:

Nikt kto ma troche oleju w głowie nie pozwoli się tak oszukiwać i poszuka innych dostawców, bo opakowanie jest więcej warte niż ten atrament.

Atrament to nie jest jakaś kosmiczna technologia na którą mają wyłączność, choć firmy produkujące drukarki pewnie by chciały żeby tak było.

loki7777 01.02.2014 16:47

Ale czy epson nie zrobil tego samego updejtujac FW w drukarkach juz rok temu - ciss'y juz nie chodza albo maja problemy - patrz epson 730. Chyba ze juz mamy nowe chipy;)

sobrus 01.02.2014 16:44

Najwyraźniej chcą na naszym rynku popełnić spektakularne samobójstwo.

chris996 31.01.2014 01:12

Apropo drukarek taka ciekawostka:
Czyżby koniec zamienników do drukarek HP na polskim rynku?
HP Broadens Fight Against Infringing Cartridge Sales in Europe

Cóż, chcą zakazać sprzedaży zamienników ich problem. Ludzie przerzucą się na Canony, czy Epsony.

chris996 29.01.2014 11:27

Używam starszego modelu Brother DCP i nie mam zastrzeżeń. Drukuje i skanuje dość dobrze. Dodatkowo jest moduł wifi.

czechoj 27.01.2014 21:27

Co Panowie sądzicie o drukarkach ze stajni Brother`a mam na oku dwie MFC-J870DW i HL-3170CDW. Pierwsza ma służyć jako skaner i drukarka płyt CD druga jako "drukarka biurowa". Ma ktoś podobny sprzęt?

Kris 13.01.2014 15:56

Epson lub Canon.

Stanley 13.01.2014 13:17

Mój canon MP550 wyzionął ducha. Szukam nowego urządzenia wielofunkcyjnego, na oku mam 3 modele:

http://www.x-kom.pl/p/161784-urzadze...eks--wifi.html
http://canon.strefamarek.allegro.pl/...ma-mg5550.html
http://allegro.pl/canon-pixma-mg6450...872191911.html

Co polecacie? Nie ukrywam, że cena zamienników tuszy ma dla mnie znaczenie ;)
Jeśli ewentualnie coś innego byście wybrali, napiszcie model, zaznajomie się z nim ;) Z góry dzięki

Ricki 28.12.2013 21:33

Panowie, Nadszedł kres działania mojego Epsona P50. Po teście migają tylko dwie diody od tuszu i źle wsadzonego papieru/tacki. Szukam alternatywy dla niej, aby można również działać na zamiennikach tuszu lub ciss.

sobrus 15.12.2013 23:43

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1269205)
Można kupić nawet proszek luzem (za totalne grosze) i samemu jakoś napełniać...

Kiedyś taki hardkor zrobiliśmy ze starą kopiarką Sharpa. Odtąd leży na strychu ;)

Kolor to (według mnie) w zasadzie tylko do zdjeć. Poza tym przydatność jest znikoma.

grzeniu 14.12.2013 15:07

Można kupić nawet proszek luzem (za totalne grosze) i samemu jakoś napełniać....no ale nie mówię o takim hardkorze.
Za te 60-70 zeta kupuje się sprawdzone i z dobrą opinią.
Stara atramentówka HP na zamiennikach drukowała gorzej i wbrew opisom wystarczały krócej niż oryginalne, na laserówce nie widzę różnicy w wydrukach.
Kupując lasera też się zastanawiałem, czy nie będzie mi brakować koloru, ale okazało się, że nie. Daje się żyć.

sobrus 14.12.2013 14:42

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1269121)
Bęben jak bęben, zużywa się sam w sobie - jak wszystko.
Nie od używania zamienników.
Wszystko zależy od przebiegów, a tu od najtańszych sprzętów trudno cudów wymagać.

Jeżeli zamiennik jest dobry to tak, ale jak toner jest kiepski (np ktoś wsypie toner od innego modelu drukarki) to różnie może być.
Uszkodzenie może być zupełnie fizyczne typu zabrudzenie czy zarysowanie powierzchni bębna.

Ale zakładając że używamy tonera dedykowanego to nie powinno być problemów.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:22.