![]() |
Wiele lat temu miałem hp 930 i zamienniki noname jakoś tragiczna... potem combo canona orginał 100 zł za kolor 8 ml co wystarczał na 200 stron potem już tylko laser do dziś - to już z 10 lat będzie od kiedy przeszedłem na laser
|
polemizowałabym, jak masz dobrej jakości zamienniki to ich jakośc wydruku będzie niemalże identyczna co oryginałów. A możesz napisać z jakich do tej pory zamienników ty korzystałeś?
|
Jak często drukujesz to tym bardziej laser - nie dość że tanio, to szybko.
A zdjęcia i tak drukuje się w fotolabie - lepsza jakość - na drukarce atramentowej i zamiennikach takiej jakości nie uświadczysz. Chyba, ze masz drukarkę atramentową na wypasie i oryginalne tusze. |
w tym przypadku tak, lepiej mieć laser jak się nie drukuje zbyt często, jakoś nie doczytałam jaka to drukarka czy atramentowa czy laserowa?
|
Dla tego mam laserówkę - drukuje tak samo - nawet jak stoi nie używana pół roku lub więcej ;)
|
w sumie jak mało korzystasz z drukarki to też niedobrze bo atrament zasycha, najlepiej jak drukarka pracuje codziennie z podobną intensywnością.
|
To co było drukowane to żal na makulaturę oddać :)
To kawał dobrej lektury do której czasem się wraca. Fakt faktem, przez ostatni rok drukarka wydrukowała - bagatela dosłownie 10 stron. Ale swego czasu lekko nie miała. Pamiętam jak dojechałem drukarkę Samsunga - wydrukowała tyle, że podajnik papieru się rozleciał (dosłownie) :D |
Cytat:
|
A myślisz, że jak moja drukarka jest podłączona od nowości. Właśnie po WiFi - zastrzeżeń brak. Co do szybkości drukuje tak samo po kablu jak po WiFi - więc po co używać kabla.
|
Chodziło mi o dzialanie na wifi
|
Nie przesadzaj mam HP P1102W i działa bardzo szybko. za czasów studiów drukowana po 500 stron w jedym zadaniu
|
A przy tym działa wolno
|
LaserJet P1102 już zamówiona ,szkoda że nie ma wifi ,ale model z wifi ma mniejsza rozdzielczość :hmm:
|
wszystko zależy od tego do jakich głównie celów będziesz wykorzystywał drukarkę, czy dużo będziesz drukował?
|
Do dokumentów tylko laser... nic tańszego nie ma... s kolor w dokumentach nie potrzebny
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:16. |