![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sobrus, masz rację
napisałem co wyczytałem w instrukcji, teraz załączyłem WPA AES i działa wbrew instrukcji
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zamyślony
Data rejestracji: 21.01.2006
![]() |
a więc... po przeliczeniu kosztów różnych drukarek wyszło że P50. Brothery w podobnej cenie a co za tym idzie wybrałem epsona i drukarka została zamówiona. jak już będę miał cały komplet to podzielę się odczuciami :-)
dzięki :-)
|
|
|
#3 |
|
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#4 | |
|
Zamyślony
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#5 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czy w starszych drukarkach HP (konkretnie 5550), do której kartridże były z głowicą, może się zepsuć (zużyć) coś w samej drukarce, co odpowiada za jakość druku? Mam od jakiegoś czasu problem z drukowaniem, objawiający się jaśniejszymi pasami, albo nawet nie drukowaniem kawałków tekstu (obrazu). Kupiłem nowy kartridż (ale nieoryginalny) i problem dalej występuje. Kolorowy niby drukuje lepiej, ale też nie zawsze. Miałem już reklamować tusz, ale zastanawiam się, że to może jednak wina już samej drukarki, która kilka lat ma. Można to jakoś sprawdzić?
|
|
|
#6 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nieoryginalne kartlidże często nie dukują dobrze od nowości.
... Miałem tak z lexmarkiem. Wkład 50zł, a drukować sie nie dało (przynajmniej kilka dysz zapchanych). Kolory do bani. Kasa w błoto. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Ale będę miał okazję, bo zamówiłem też (niezależnie, od innego sprzedawcy) tusz kolorowy. Jeśli ten będzie w porządku, znaczy że jednak tusz, gorzej jeśli okaże się, że i ten nie działa dobrze. Wtedy albo musiałbym mieć wyjątkowego pecha, albo jednak drukarka..
|
|
|
|
#8 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ehh miałem juz tyle problemów z drukarkami ze pisać sie nie chce.
Strzykawki, resetowanie zbiorniczków, ręce całe w tuszu i najważniejsze - stracony czas i pieniądze. Z perspektywy czasu najlepiej z nich działała pierwsza drukarka Canona w której zbiorniczki napełniałem ... atramentem Herlitz. Teraz mam Brothera ze stałą głowicą, kupuje chyba najdroższe zamienniki po 20zł/37ml i mam spokój. Skończy sie to wkładam nowy. Wydrukowałem na tej drukarce wiecej niz na wszystkich poprzednich razem wziętych (włącznie chyba nawet z laserem). Te wszystkie wymyślne drukarki HP może i ładnie drukują (czerń w HP jest super), ale jak przychodzi zapłacić za zbiorniczek 100zł a tam jest 5ml tuszu to dziękuje Człowiek pięć razy pomyśli zanim coś wydrukuje. A zamienniki nigdy nie są tak dobre, bo głowice mają słabe i chińskie.
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 02.02.2010 o godz. 22:38 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
|
|
|
|
#10 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
A ja zastanawiam się nad kupnem drukarki z CISS. Bezpośrednią styczność z takim rozwiązaniem miałem tylko raz, ponad 10 lat temu w Anglii. Tamta drukarka (nawet nie pamiętam modelu) nie drukowała rewelacyjnych zdjęć, ale to była raczej kwestia urządzenia, a nie tuszy. A rzecz wydaje mi się ciekawa, nawet jak nie drukuje się bardzo dużo - ma się po prostu święty spokój z problemami wymienionymi wyżej przez Sobrusa.
Zastanawia mnie jedynie, czy te rozwiązanie nie ma wad typu zasychający po jakimś czasie tusz, czy coś w tym rodzaju.
|
|
|
#11 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
To jest bez tuszów, przy okazji przeglądania tej dyskusji rzucił mi się na Allegro Epson P50 za 670 zł, wraz z CISS + 6x 250 ml tuszu - to mi się wydaje naprawdę niewielką kwotą. Jak w R285 wygląda cena tuszu?
|
|
|
#12 | |
|
Zamyślony
![]() |
Cytat:
kupiłem P50 + kartridże (już napełnione) + tusz za 380,- (łącznie z kosztami przesyłek). Foty drukuje całkiem fajnie, jest szybka i... nie zmieściła mi się do biurka
|
|
|
|
#13 |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
daj linka do sprawdzonego sprzedawcy
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zamyślony
![]() |
drukarka kupiona tu: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=2388
kartridże i tusze tu: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=276960
|
|
|
#15 |
|
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Nie pamiętam dokładnie ile płaciłem za tusze. Wiem, że kupowałem je dość dawno i nawet jeszcze połowy nie zużyłem
sklep: http://sklep.inks.pl/index.php?actio..._przedmiot=274
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| drukarka, kupno, zakup drukarki |
|
|