![]() |
@@ndy
Po pierwsze nie podoba mi sie ton twojej wypowiedzi. Po drugie komputer DOMOWY to nie forteca. Jak chcesz miec fortece to na poczatek wywal windows i zainstaluj Selinuxa. Uzywam komputera od wielu lat i zlapalem tylko kilka wirusow (tzn wykrylem, zlapalem ledwo jeden, gdy nie mialem antywira). Posiadam w domu ok 600 wirusow i kazdy darmowy program wykrywa je bez problemu. Tak jak napisalem AVG czy AntivirPE to darmowe wersje programow komercyjnych. Wykrywaja dokladnie tak samo jak ich platne wersje, roznica jest w licencji. Certyfikaty typu VB100% to dla nich pestka. A cyferki? do mnie nie przemawiaja, w obecnych czasach kazdy nowo wykryty wirus jest od razu dodawany do baz wszystkich szanujacych sie antywirow (a prawdopodobienstwo zlapania smiecia pod DOS jest raczej nikle), o czym mozna przekonac sie odwiedzajac ich strony i czytajac alerty. Ale poniewaz to moze byc malo przekonywujace, pragne Cie poinformowac ze darmowy AntiVIR PE wykrywa na dzien dzisiejszy ok 250000 wirusow. Dokladnie tyle samo ile jego kosztujace minimum 500USD wersje serwerowe. To ze cos jest darmowe, nie oznacza ze jest zle. |
a ja podam lekturę do poczytania:
Jaki Antywirus ??? |
Cytat:
"ożestykrważeśmać" Wyraż wszyskie moje emocje. |
Cytat:
co zła lektura,że dałeś się nabrać :D |
@sobrus mój komputer nie jest fortecą. Poprostu nie chcę aby jakiś domorosły hakier włamywal mi się do kompa i dlatego używam antyvirusa i firewalla.
Cytat:
Na koniec dalej trzymam się zdania że darmowe programy AV nie są odpowiednikami programów płatnych. |
http://www.antivir-pe.de/index.php?i...&tx_faq_faq=58
Fragen und Antworten zur PersonalEdition Premium Q: Are there any differences in the virus detection of Classic and Premium? A: No, the virus detection of both programs is the same. In this way, it ensures that a comprehensive and always current virus protection is available for users of all AntiVir programs. oczywiscie nie twierdze ze tak jest w kazdym programie, ale tworzenie kilku osobnych baz wirusow jest raczej malo oplacalne, w dodatku narazaloby reputacje firmy tworzacej program. Surowe ograniczenie licencyjne w zupelnosci wystarczaja niektorym firmom, ich klientami sa zazwyczaj inne duze firmy, a darmowe wersje do uzytku domowego to po prostu niezla reklama. http://www.antivir-pe.de/index.php?i...&tx_faq_faq=67 Wg tego co tu napisane Antivir wlasnie przeznaczony jest dla klientow biznesowych. Darmowe edycje to jedynie dodatek, ktorego utrzymanie kosztuje producenta tyle ile utrzymanie jednego samochodu... |
Cytat:
Dokładne dane o premium tu: http://www.avira.com/en/products/ant...n_premium.html |
Cytat:
Darmowy AVG i avast! dostały certyfikat VB100% - to też do Ciebie nie przemawia? |
a teraz na spokojnie. NOD32 na kompa bez netu - jak si***281; aktualizuje baz***281;?
a teraz po polsku: jak zainstaluj***281; NOD32 na komputerze, kt***243;ry nie ma dost***281;pu do internetu, to jak si***281; aktualizuje baz***281; wirus***243;w? nie widz***281; gdzie mo***380;na ***347;ci***261;gn***261;***263; jak***261;***347; paczk***281;? POMOCY!!! :help: ;p |
na moj***261; logik***281;:
my***347;l***281;, ***380;e jakotakich paczek nie znajdziesz b***281;dziesz musia***322; jako***347; podmienia***263; pliki kt***243;re ***347;ci***261;gniesz na kompa kt***243;ry ma tego samego anty wira i kt***243;ry b***281;dzie aktualizowany jednak niekoniecznie tak musi by***263;, to tylko moja teoria ;) |
a ja a nie widz***281; sensu instalowania antyvira na komputerze bez netu, ja pierwszego antyvira zainstalowa***322;em w dniu pod***322;***261;czenia sieci.
|
Cytat:
pytam się w imeniu znajomej, która mieszkając z wyboru na dzikiej wsi nie ma możliwości podłączenia neta a przynosi z pracy sporo rzeczy. jasne - zawsze może przeskanować to w robocie, ale czasami na to czasu brak. |
@ed to mo***380;e zr***243;b jej przesiadk***281; na Kasperka v6 ? Tam jest mo***380;liwo***347;***263; aktualizacji z paczek.
|
Cytat:
może jej polecę Kasperskiego, zaraz sprawdzę ile kosztuję, bo to musi być legal. no cena podobna. czyli chyba spoko. |
Witam !
Po pierwsze - w kwestii aktualizacji NOD32 - to tak sobie patrzę w ustawienia - skoro jako serwer można wybrać dysk itd. - to musi być taka możliwość i - proszę: http://pomoc.nod32.pl/support-center...2&root=3&id=10 I druga kwestia: Cytat:
Co prawda dziś dyskietki w większości zastąpiły płyty czy pendrivy - ale ryzyko nadal jest - więc warto coś w domu mieć ... Pozdrawiam ro29 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:29. |