![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Cytat:
![]() W dzisiejszych czasach, niestety można złapać "śmieci" chociażby z pocztą, czy pobierając pliki itd. Oczywiście są miejsca mniej lub bardziej niebezpieczne - pamiętam, jak kiedyś znajomy poprosił mnie, bym mu zobaczył co się dzieje z komputerem - poszedłem, a ponieważ nie miał nic z AV zainstalowanego - zainstalowałem jakiś z gazety, ściągnałem bazę, puściłem skaner i ... nie mogłem uwierzyć - chyba ponad 150 różnych trojanów, kilka wirusów itd. Z tym, że większość podczepionych do stron XXX ![]() Z tego co widzę, to dużo osób poleca programy darmowe - czytałem jednak, nie są one tak bardzo skuteczne - chyba lepiej rozejrzeć się za płatnymi aplikacjami, dostępnymi np. w gazetach z licencjami na kilka miesięcy - np. Arcavir czy też NOD32 (choć nie wiem czy jest nadal w KŚ ??) itd. Oczywiście to tylko moja opinia ... Pozdrawiam ro29 Ostatnio zmieniany przez ro29 : 11.03.2006 o godz. 22:49 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
*Dziadziuś*
Data rejestracji: 27.10.2005
![]() |
Cytat:
a tu link Kasppersky pl.
![]() |
![]() |
#3 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Kurcze BitDefender jest fajny, ale to caly kombajn... w tej kwestii (i nie tylko) oczywiscie przoduje NOD32. Ciagle sie przymierzam do zakupu tego AV.
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Ja od pół roku ma Arcavir (mimo, iż patrząc moralnie to wybór taki sobie). Właśnie kończy mi się darmowy abonament - ale w PCFormat znów była wersja na pół roku ![]() Co do Kaspersky - miałem kiedyś właśnie starszą wersję - ale to w okresie jak internetu prawie nie używałem - nowsza strasznie muli komputer - choć zależy jaki. Natomiast wspomniany BitDefender - to rzeczywiście kombajn, do tego u mnie problemowy. Więc z moich doświadczeń polecić chyba tak szczerze to mogę tylko tego NOD32 ... Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
To fakt... SAV to zupelnie inny produkt, niz NAV, ale jest jedna rzecz, ktora mnie niemilosiernie wku*** w obu... aktualizowanie bazy wirusow. Automatyczne - raz w tygodniu - w srody Reczne - prawie codziennie, ale uciazliwe jak cholera AV powinien byc taki, ze instalujesz i zapominasz, ze go masz ![]()
![]() |
#6 |
![]() ![]() |
Bitdefender aktualizuje się sam kilka razy na dobę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2004
![]() |
Hmm.... ale wracając do mojego pytania. Będę potrzebował jakiegoś dodatkowego programu do czyszczenia rejestru, sprzątania Windowsa, mogącego zastąpić takie oporagramowanie z NSW 2005?
NEC ND-4571A (Firmware Version: 1-02), Pioneer DVR-111D (Firmware Version: 1.29), LiteOn 812S (Firmware Version: USOS; podłączany przez USB2IDE), LG CGE-8526B (Firmware Version: 1.05; podłączany przez USB2IDE), Sempron 2500+, Abit NF-7, 768 MB DDR RAM, HDD 250 GB Samsung, Windows XP SP2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
vel Shah
Data rejestracji: 01.11.2005
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mysle ze do uzytku domowego nie warto placic za antywira. Wystarczy darmowy AVG lub AntivirPE. Oba te antywirusy trzymaja wysoki poziom, niczym (badz niewiele) ustepujacy programom komercyjnym (w sumie to sa to darmowe wersje programow komercyjnych).
Jest jeszcze Avast ale jakos nie przypadl mi do gustu- jest po prostu za duzy ![]() Obecnie uzywam AVG7.1, mam tez roczny abonament na PC-Cillin (czy jakos tak) ale nawet mi sie go instalowac nie chce... jak na razie wszystkie nieliczne wirusy jakie dostaly w poblize mojego domowego LAN zostaly unieszkodliwione... Update jest srednio raz dziennie. Dodam jeszcze ze bez porzadnego firewalla antywirus jest niewiele wart. Podpiety do neostrady bez firewalla komputer przez pierwsza minute pracy sciagnie sobie caly komplet robakow internetowych, co w najlepszym wypadku skonczy sie rozlozeniem svchost.exe. Po usunieciu intruzow antywirem zabawa zaczyna sie od nowa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
try a run, try a hide...
Data rejestracji: 07.06.2005
![]() ![]() |
Cytat:
do ochrony przed paskudztwem z sieci wystarczy antyvir, przydaje sie firewall i jak juz bylo wspomniane troche rozumu w glowie czyszczenie rejestru przy normalnym uzytkowaniu nie jest tak czesto potrzebne, narzedzia do ratowania systemu powinienes oczywiscie miec, ale niech nie stana sie dla Ciebie programami codziennego uzytku jezeli rzeczywiscie czesto 'sypie' Ci sie system, zrob format c: zainstaluj system + reszte oprogramowania normalnie nastepnie zrob obraz partycji systemowej i wtedy bedziesz mial idealna kopie bezpieczenstwa calego dysku systemowego caly komputer w razie awarii przywrocisz do zycia w okolo 15 minut
![]() |
![]() |
#12 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Domyślnie jest raz w tygodniu, ja tam sobie zmieniałem na raz na dobę. Godzinę zresztą też zmieniłem...
![]() |
![]() |
#13 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() P.S. Baza została pobrana przez Live Update automatycznie
![]() |
![]() |
#14 |
Guru