![]() |
To wszystko niepotwierdzone naukowo domysly i plotki rozsiewane przez lamerow.
Tzeba dbac po prostu o higiene kompjutera! Myc go codziennie pod prysznicem (MYDLEM!!) , szczegolnie mysz i klawiature. Dodatkowo trzeba go wyprowadzac na swieze powietrze (moga byc cztery wentylatory) i chronic od szkodliwego dzialania internetu (moze przebywac w internecie co najwyzej dwie godziny dziennie). Jesli do tego bedziemy go prawidlowo odzywiac (UPS) to na pewno tak zadbany komputer nie zlapie zadnego robaka! I na pewno nie bedzie wyswietlal komunikatow takich jak w moim podpisie. |
- mo***380;na jeszcze moczy***263; w "szpirytusie"... :mruga:
|
Ostatnio pojawiły się nowe metody walki z wirusami, nie potrzeba już programów antywirusowych oto kilka komentarzy z onetu:
- mam najnowszą listwę zasilającą i żadem wirus mi nie zagraża tak mi powiedział pan w sklepie, - mam zieloną lampkę na obudowie więc też jestem zabezpieczony, - zakladam kondoma na wtyczkę, - mam obudowę ATX, wirusy nie przejdą tak łatwo, jak przez AT, - nie chciałbym Cię martwić ale listwa nic nie da, najwazniejszy jest gruby kabel. Ja na przykład posiadam kabel o potrójnej grubości, wzmocniony styropianem i wiem że zaden wredny wirus mi go nie przegryzie, - oświetlam kompa ultrafioletem. |
zlapalem na amidze tylko jednego wirusa - nazywal sie saddam hussein. Niszczyl validator na dyskietkach (dzialal tylko pod kickstartem 1.x bo w wyzszych validator byl w romie kompa). Po jakims czasie uzywania dysku pojawial sie komunikat "disk not validated" i od tego dyskietka byla read-only :D
Probowalem go usunac przy pomocy antywira BootX - efekt taki ze zadnej dyskietki nie dalo sie odczytac (wirus byl w pamieci i pozarazal wszystkie sektory :D). Dopiero VirusZ uratowal moje dane. Tak wiec posiadaczom amigi moglbym polecic VirusZ...tyle ze najnowszy update byl w 2004 roku :(. Ale pewnie nikt juz na amisie wirusow nie robi. |
W czasach Amigi też sporo wirusów, nieraz bardzo groźnych rozprzestrzeniało się w większym stopniu przez dyskietki, niż przez BBSy (taki ówczesny substytut Internetu :P) - stację dyskietek miał (prawie) każdy, modem tylko wybrańcy. :)
Jakoś taki mks_vir na przykład był wtedy potrzebny mimo wszystko. :) |
czyli jest możliwość tylko ja ślepy byłem...
co gorsza to ja będę na wiochę przywoził te aktualki pewnie (sąsiadka z działki), bo ona nie da rady. word, exel i parę księgowych programów i coś tam jeszcze ma obczajone a reszta to czarna magia :D |
Witam !
Po pierwsze - w kwestii aktualizacji NOD32 - to tak sobie patrzę w ustawienia - skoro jako serwer można wybrać dysk itd. - to musi być taka możliwość i - proszę: http://pomoc.nod32.pl/support-center...2&root=3&id=10 I druga kwestia: Cytat:
Co prawda dziś dyskietki w większości zastąpiły płyty czy pendrivy - ale ryzyko nadal jest - więc warto coś w domu mieć ... Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
może jej polecę Kasperskiego, zaraz sprawdzę ile kosztuję, bo to musi być legal. no cena podobna. czyli chyba spoko. |
@ed to mo***380;e zr***243;b jej przesiadk***281; na Kasperka v6 ? Tam jest mo***380;liwo***347;***263; aktualizacji z paczek.
|
Cytat:
pytam się w imeniu znajomej, która mieszkając z wyboru na dzikiej wsi nie ma możliwości podłączenia neta a przynosi z pracy sporo rzeczy. jasne - zawsze może przeskanować to w robocie, ale czasami na to czasu brak. |
a ja a nie widz***281; sensu instalowania antyvira na komputerze bez netu, ja pierwszego antyvira zainstalowa***322;em w dniu pod***322;***261;czenia sieci.
|
na moj***261; logik***281;:
my***347;l***281;, ***380;e jakotakich paczek nie znajdziesz b***281;dziesz musia***322; jako***347; podmienia***263; pliki kt***243;re ***347;ci***261;gniesz na kompa kt***243;ry ma tego samego anty wira i kt***243;ry b***281;dzie aktualizowany jednak niekoniecznie tak musi by***263;, to tylko moja teoria ;) |
a teraz na spokojnie. NOD32 na kompa bez netu - jak si***281; aktualizuje baz***281;?
a teraz po polsku: jak zainstaluj***281; NOD32 na komputerze, kt***243;ry nie ma dost***281;pu do internetu, to jak si***281; aktualizuje baz***281; wirus***243;w? nie widz***281; gdzie mo***380;na ***347;ci***261;gn***261;***263; jak***261;***347; paczk***281;? POMOCY!!! :help: ;p |
Cytat:
Darmowy AVG i avast! dostały certyfikat VB100% - to też do Ciebie nie przemawia? |
Cytat:
Dokładne dane o premium tu: http://www.avira.com/en/products/ant...n_premium.html |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:45. |