![]() |
jaki antywirus?
Witam!!!
Przez ostatni rok używałem pakietu Norton System Works 2005, ale jak nie trudno się domyślić okres subskrypcji dobiega końca i teraz zastanawiam się co robić... Przez czas używania programów z tego pakietu nie było potrzeby robienia reinstalki systemu, wszystko dobrze działało - szczególnie przydają się narzędzia do czyszczenia rejestru i WinDoctor. Czy bez tego system mi się nie "zapuści" w krótkim czasie? Warto instalować wersję 2006, czy też jest jakiś dobry AV, najlepiej freeware,m choć nie koniecznie. ;) Co sądzicie o NOD32? |
kolejna dyskusja rzeka...
NOD32 zajmuje mało pamięci, szybko skanuje nie zawsze se radzi z wywalaniem wirów Avast darmowy, mało pamięci zajmuje ale więcej niż nod32, usuwa dosyć dobrze Kaspersky, dużo zajmuje w pamięci, długo skanuje, ale najlepiej se radzi z usuwaniem wirów |
@Atlantis
nod32 lub ava polecam jak pisze @mgit sa spoko :) a NSW2005 czy 2006 strasznie muli system i moim zdaniem jest nie potrzebny a co do tego ze naprawia system po jakies awari to lipa jak winda ci siadzie to nic jej nie pomoze :) |
NOD32, warto za takiego antywira płacić :spoko:
|
Polecam AVAST Home Edition
Wersja domowa jest bezpłatna. Trzeba tylko zarejestrować się na stronie AVAST i otrzymacie darmowy klucz. Pozdrawiam :spoko: |
... ludzie litości, temat jaki antyvir pojawia sie raz na miesiąc średnio, zajrzyjcie do szukajki :czytaj:
|
Cytat:
Polecam NOD32. |
NOD32 i nie ma mocnych :fiu:
|
Cytat:
Hmm... nawet nie chodzi o to, że niby NSW naprawiał system po awarii, ale może sam zmniejsza ryzyko wystąpienia takowej? Co o tym myślicie? BTW dzisiaj miałem jakiś problem z systemem po zaniku prądu (nie chciał się XP zbootować) i pomogła płyta ratunkowa i stary, dobry cksdsk. ;) A ja już się bałem, że czeka mnie format lub co gorsze wizyta w serwisie... Niby rezerwa jest, ale to Cyrix 6x86... :) |
A ja ostatnio używam Bitdefendera i jak na razie jestem zadowolony :spoko:
na innej partycji mam NAV2005, na kolejnej NOD32 i jednak Bitdefender 9 najbardziej mi przypada do gustu |
od roku bawie sie Kaspersky'im, ktory musze przyznac wreszcie przypadl mi do gustu :) (wczesniejsze wersje do mnie nie przemawialy), polecam z czystym sumieniem..
pozdro ;) |
jeszcze na windzie korzystałem z wielu AV i równiez moge polecic NOD'a32 :spoko:
na linuxie zapomniałem co to antivir || |
Witam!
Kurcze BitDefender jest fajny, ale to caly kombajn... w tej kwestii (i nie tylko) oczywiscie przoduje NOD32. Ciagle sie przymierzam do zakupu tego AV. |
Witam !
Ja od pół roku ma Arcavir (mimo, iż patrząc moralnie to wybór taki sobie). Właśnie kończy mi się darmowy abonament - ale w PCFormat znów była wersja na pół roku ;) Dla mnie plusem jest fakt, że razem z nim mam Firewall i mało obciąża system. Aczkolwiek kiedyś problem stworzył mi moduł skanowania poczty - więc prawdę mówiąc przesiadłbym się chętnie na coś innego. Używałem kiedyś właśnie NOD32 - też byłem jak niektórzy zadowolony - małe obciążenie systemu itd. Co do Kaspersky - miałem kiedyś właśnie starszą wersję - ale to w okresie jak internetu prawie nie używałem - nowsza strasznie muli komputer - choć zależy jaki. Natomiast wspomniany BitDefender - to rzeczywiście kombajn, do tego u mnie problemowy. Więc z moich doświadczeń polecić chyba tak szczerze to mogę tylko tego NOD32 ... Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:45. |