![]() |
|
z ciekawosci spytam ktory z producentow daje albo ktorzy nie daja gwarancji na piksele ?
|
wszystko rozbija si***281; o to - bynajmniej powinno, ale niekt***243;rzy producenci daj***261; lepsze warunki
|
no fajnie ale napisales mi jaka jest zasada normy a ja pytalem ktore firmy na przyklad Tobie znane daja gwarancje na pixele ?
|
nie wiem jak jest teraz ale kiedy***347; LG dawa***322;o, z Samsungiem by***322;o gorzej, teraz nie mam poj***281;cia, zerknij na mva.pl mo***380;e oni wiedz***261;
jak zrobi***263; projektor z LCDeka :) |
iiyama, LG, Philips- tylko te firmy daj***261; w tej chwili gwarancje na zaro bad pixeli (przez miesi***261;c od daty zakupu panelu).
|
Witam
co powiecie na ten monitor? ma ktos? warty swojej ceny? SAMSUNG SM 971P black 19" Pivot |
Cytat:
- jasność tylko 250 cd/m2 - jak dla mnie min. 300 - norma TCO 99 - min. TCO 03 na plus na pewno matryca PVA i kąty jak również niezła reakcja pikseli nie wiem: - jak równomierne jest podświetlenie matrycy - jak wygląda czerń w dzień, bo czasami zdarza się że jest wyblaknięta, - jak wygląda kalibracja (ale to już inna bajka) |
Moj staruszek CTX PV722i 17", ktory swojego czasu kosztowal grubo ponad 2k ma matryce PVA i zblizone parametry nie liczac czasu reakcji (moj 25ms) i nie raz widze nowe monitory o wiele gorzej swiecace od mojego CTXa :-).
Ogolnie jakbym zmienial monitor to pewnie patrzylbym glownie na matryce (PVA naprawde sa cudne) i koniecznie cos "widescreen'owego". pzdr. |
Cytat:
A ile masz badpixeli na nim?? ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
:)
|
Cytat:
Jedyne zastrze***380;enie jakie mog***281; mie***263;, je***347;li chodzi o sam***261; konstrukcj***281; monitora, dotycz***261; tzw. ditheringu (wi***281;cej na ten temat mo***380;esz poczyta***263; na forum mva.pl) Do sterowania parametrami obrazu tylko z poziomu softwere'u mo***380;na si***281; przyzwyczai***263;. Generalnie - polecam :spoko: |
mam FS P19-2 i mimo tego, ***380;e to model z przed roku, parametry obrazu ma ***347;wietne.
wiele nowych nie si***281;ga mu do pi***281;t... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:58. |