![]() |
Czy testował ktoś z szanownego grona monit Nec EA191M jeśli tak jakie spostrzeżenia
|
Cytat:
sorki, że tak późno ale miałem awarię... :/ monitorek - jak dla mnie bomba! ale co ja o monitorach wiem?!? :mruga: Cytat:
na portalu www.obiektywni.pl znalazłem artykuł "amatorska kalibracja monitora" i jakoś poszło :D |
F**k :/ Już "chwilowy brak" na funtechu a kusi mnie ta kalibracja za free.
S_tuden_t pisał, że walczył trochę z kolorami... |
kupujesz monitor za 999,- kurier DHL jest juz wliczony w cenie ...
przywozi - sprawdzasz przy nim czy ci pasuje ... bad'y <- oddajesz jak by co to masz jeszcze 14 dni na testowanie :] |
Sklep funtech kalibruje za free, jeżeli u nich kupisz monitor. Jeżeli chcesz skalibrować inny monitor to zrobią to za 150,-
BTW, jak to jest z wysyłką? Np zamawiam monitor i wybieram opcję kuriera. Mogę otworzyć paczkę przy kurierze, sprawdzić monitor, podłączyć do PC a jak mi coś nie spasuje to nie przyjąć paczki? |
22" matryce PVA mam wiec chetnie zobacze jak to wyglada na TN
dla mnie na razie ten panel minusow nie posiada ... :] na allegro sa juz z tansportem od polskiego dystrybutora po 999,- http://www.allegro.pl/item493356410_...is_fv_wwa.html |
Swego czasu rozmawiałem ze s_tuden_tem i zachwalał monitor.
Ja osobiście znalazłem dwa minusy: Matryca TN (jest wersja z PVA ale cena jest wyższa o 700zł, lecz są problemy ze zmianą jasności), kolejnym minusem jest matryca glare :/ trzeba się przyzwyczaić. Chcę kupić ten monitor (jeszcze dzisiaj rano na stronie funtech był "chwilowy brak towaru" :D) |
s_tuden_t@ jak sie sprawuje twoj nowy nabytek?
|
Polecam Benq FP93GP na MVA, problem że juz chyba nie do kupienia i kosztuje sporo :/
Jak to ktoś napisał "monitor dla ubogich grafików". 19'' 4:3 (czy tam 5:4) |
Cytat:
;) ro29 |
Cytat:
hmm.. tzn. czułbym się, gdybyś nie miał racji ;) |
Je***347;li z wyborem b***281;dziesz si***281; zbiera***322; jak andrzej to 19stki dawno sko***324;cz***261; ju***380; produkowa***263;... ;-)
|
Cytat:
Pozdrawiam ro29 |
Ja mam i z czystym sumieniem mog***281; poleci***263; NEC MultiSync 90GX2. Tylko musisz mie***263; ciemno w pokoju, s***322;o***324;ce i jasno***347;***263; ci***281; wyko***324;cz***261;... :)
|
Cytat:
nie bardzo wiem jak Wam to opisać bo nie wielkie jest moje doświadczenie z monitorami LCD - nie mam praktycznie żadnego punktu odniesienia. :fiu: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:08. |