![]() |
Swego czasu dowiedziałem się, że obecna wersja EzTune nie działa w nowymi kartami Ati (seria 4xxx). Kto wie jak ze starszymi.
Swoją drogą mogliby to w końcu naprawić, bo mi cały czas nie udało się 'podłączyć' do monitora, żeby obsługiwać go z poziomu systemu.. |
ja gdyby nie katy widzenia - pial bym z zachwytu
nie ma co jednak matryca S-PVA (FPD2185W) to tu lepiej wypada ... |
Nie działa :/ próbowałem. Jeszcze spróbuje przeinstalować EZTune, albo podłącze do laptopa i sprawdzę. Męczę się jeszcze z kolorami. Ale generalnie to mimo tego jednego suba jestem zadowolony z monitora :)
|
sprobuj go zmusic na sile ...
najpierw przekrec pivot'a na portret z poziomu oprogramowania (eztune) /options-> 90* a pozniej daj mu "Enable Auto Pivot" i ... przekrec na landscape. u mnie na 7800GT tak walsnie zaskoczyl :mruga: |
Kabel zakupiony (DVI-D 24+1).
Cholera, męczy mnie ten pivot. Nie chce się automatycznie przewracać :/ Czy istnieje możliwość, że moja karta graficzna coś nie bardzo chce obsługiwać ten pivot? Karta to Radeon 9100. |
podswietlenia i katow idealnych nie bedziesz mial - uroki matrycy TN
pivot dziala idealnie choc przy tym panelu (TN) sensu brak kabel kupuj DVI-D 24+1 (wikipedia) lub DVI-D->HDMI |
@Alex, a jak u Ciebie z podświetleniem? Bo u mnie nie jest 100% równomierne...
EDIT: Jak u Ciebie z Pivotem? Działa automatycznie? Bo u mnie po zainstalowaniu EZTune nie działa. Monitor mam podłączony przez VGA (taki kabel był dołączony). Dzisiaj kupuję DVI. Pytanie: Jaki kable kupić? Bo wiem, że jest kilka rodzai tych DVI... |
Matefusz@ to tak jak ja :D
wczoraj przyjechal FHD2400 :] brak badow i subow :spoko: kolory ustawione wg polecanych przez uzytkownika Mirka@ z forum www.mva.pl Cytat:
co do twojego zmartwienia tu jest tutorial Jak naprawić zatkany piksel w monitorze LCD jak widac po za programami np. JScreenFix, DPT, UDPixel istnieje rowniez metoda "nacisku" oraz "pukania" jak sie troche pobawie monitorem to cos wiecej napisze jak sie ma sprawa np w porownaniu z posiadanymi FPD2185W :] |
Cytat:
|
Tylko zażądaj wymiany na sprawny, albo zwrot kasy, bo będą ci przysyłać takie padalce, aż sam się zniechęcisz do dalszej walki.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
subpixele same znikają albo dopalają się zamieniając w badpixela
|
No i stałem się posiadaczem monitora Gateway FHD2400. Generalnie monitor daje radę. Muszę powalczyć z kolorami tak jak kolega s_studen_t. No i jest jeden pixel martwy :/ (na czarnym tle świeci na czerwono) :/ Nie dostałem również płyty ze sterownikami (EZTune ściągnąłem z internetu). Szkoda też, że tylko kabel VGA a nie DVI w zestawie :/
BTW, znacie jakiś program do próby reanimacji tego pixela? |
Ja osobiście mam Samsunga "SyncMaster 2243LNX" i jestem bardzo zadowolony. Polecam!
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:34. |