![]() |
Cytat:
myślę ze to cenna nie najgorsza http://archi.inosak.org/db/item633212070_1.html http://archi.inosak.org/db/item637016822_1.html |
A ja, jak mi się uda zajeździć muzelanego, highendowego CRT to na 99% wybiorę panoramę z pivotem. 4:3 to taki kompromis, że i czytać się w miarę da (ale nie tak wygodnie jak po obróceniu do pionu) i oglądać filmy czy grać w gry (ale nie tak wygodnie jak na panoramie w poziomie).
I oby do tego czasu OLED było w seryjnej produkcji i za ludzkie pieniądze :) |
Zdecydowanie 4:3 . Panorama odpada . Cóż nie może to być też jakiś gniot . Jestem za biedny żeby kupować 2 razy ;) Kiedyś może znajdę chwilę wolnego czasu i włączę jakąś grę .
Co byście polecili ?! |
Cytat:
|
Jeśli im taniej tym lepiej i tylko do pracy biurowej, to 19" 4:3, lub ew. nieco większy 16:10(9). O ile przez pracę biurową nie rozumiesz zabawy z grafiką, to w zupełności wystarczy matryca TN, oczywiście dobrej jakości matryca TN.
Nie brałbym osobiście modelu z rozdzielczością pionową poniżej 1000 pikseli (taką mają 20" panoramy 16:9 - 900 pikseli w pionie, 16:10 mają już 1050). To zafascynowanie "panoramicznością" doprowadza do tego, że ludzie zapominają już, że wszelkie dokumenty i strony www mają orientację raczej pionową, przez co do monitorów przydała by się im jeszcze myszka z baaardzo dużym i baaardzo wygodnym scrollem... |
Jaki monitor polecacie?! Teraz dość dużo czasu spędzam przed pc a mój stary lcd wypala mi już oczy :| Czas go zmienić . Myślę ze 19-21cali to max . Grać już nie gram wiec tylko do pracy biurowej .
Im taniej tym lepiej ... |
Cytat:
Co do pytania, to ja polecę Gateway'a FPD2185W, lub jego 'większego brata' (nie pamiętam symbolu, ale z tej samej serii). Poczytaj najpierw na forum, bo jest to spora lektura, ale generalnie jak dobrze trafisz (a może zminimalizować ryzyko zamawiając w sprawdzonych sklepach) to jest to monitor zdecydowanie wart uwagi. Głównie ze względu na jakość obrazu, możliwości i regulację fizyczną. Wielkość 22'' (21,6 dokładnie), cena pół roku temu wynosiła 999 złotych, teraz może trochę więcej ze względu na kurs złotego. |
Cytat:
|
Cytat:
nie musi koniecznie byc taki wypas znowu... w kwesti ceny to takie 1300 zl to chyba max... chociaz chyba wolal bym cos tanszego zeby zmiescic sie z reszta kompnentow calego komputera do sugerowanej ceny calego kompletu... jakas inna propozycja ? |
Cytat:
|
Cytat:
Kolory, kolory... ;) |
Cytat:
|
|
Witam
z racji ze pewnie kazdy z Was jest bardziej na czasie odemnie mialbym mala prosbe szukam monitora najlepiej z matryca PVA cos wiekszego 22" moze 24" tylko nie wiem za bardzo co i w jakich to wogole chodzi pieniazkach ? |
Bierz 16:9(10?) i przełączaj w 4:3, gdy zajdzie taka potrzeba. Nie ma sensu się cofać.
A sprzęt strasznie podrożał na początku roku, niech to szlag... :-( |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:33. |