![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#241 |
![]() |
o to nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, ale zawsze warto poszerzać horyzonty
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#242 | |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Do użytku domowego nadają się doskonale, dla osób które dość dużo drukują. Wystarczy, że wolimy rodzinne zdjęcia oglądać wydrukowane a nie z komputera i inwestycja jest uzasadniona. W przypadku drukowania głównie tekstu ilości muszą oscylować w okolicach kilkuset stron na miesiąc, żeby bawić się w stałe zasilanie. W innym wypadku wymiana kardridża na zamiennik raz na jakiś czas nie będzie ani uciążliwa ani dużo droższa.
![]() |
![]() |
#243 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
No sie wie ze nie tylko w przemyslowych , ja zaczolem przygode z ciss jakos w 2003 jedyne co jest upierdliwe to montaz i czasami trzeba drukareczke rozebrac a nawet i powycinac profile w srodku bolesne kiedy mamy jeszcze gwarancje , przy nowej drukarce MG5450 zrezygnowalem z tego na zecz tonerow z koreczkiem do uzupelniania i samoresetujacym sie chipem , a oszczednosci wydruk 1 strony a4 w pelnym kolorze najwyzszej jakosci to sa jekies dziesiatki grosza
![]()
![]() |
#244 |
![]() |
czyli te zamienniki mogą znaleźć jedynie zastosowanie w drukarkach atramentowych ale nie w laserówkach?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Guru
Data rejestracji: 06.12.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
w laserówkach masz proszek więc jak?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
![]() |
no ja tylko dopytuje, bo okazuje się, że Twoja opcja jest tylko dostępna dla posiadaczy drukarek atramentowych, a nie laserowych wiec to trochę ogranicza jego popularność i uniwersalność.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Guru
fakt, ale nie zmniejsza uniwersalności drukarką atramentowym.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
Wrecz bym powiedzial ze powieksza
![]()
![]() |
#249 |
![]() |
szkoda tylko, że ogranicza posiadaczy drukarek laserowych, szkoda że i dla nich nie ma takiej opcji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Guru
do laserówek można chyba toner(proszek) kupić i samemu napełniać...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
![]() |
no ale tak samo może być z atramentówkami, przecież też możemy kupić sami zamienniki i je wymienić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
![]() |
A co myślicie o tuszach i tonerach z allegro? Czytałem sporo informacji o tym, że sprzedają tam towary niesprawdzonego pochodzenia i jakości. To prawda? Lepiej kupować w sklepach internetowych lub stacjonarnych?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
![]() |
jeśli chcesz kupić zamienniki do drukarki to lepiej zrobisz jak rzeczywiście kupisz w sklepie stacjonarnym, ja bym nie ryzykowała zakupu w sieci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
![]() |
Nie ma przecież żadnego ryzyka. Kto powiedział, że w sklepie stacjonarnym muszą być dobre? Często to nawet te same sklepy, a w internecie sprzedaje się taniej, bo jest większa konkurencja. Ja kupuję tusze w sklepie internetowym z Marsa, który ma dobre opinie i nigdy nie miałem żadnego problemu.
Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 09.10.2015 o godz. 15:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Guru
Data rejestracji: 15.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może trochę odświeżę. Kupiłem takie cóś BROTHER DCP-J552DW. Czy ktokolwiek posiada i podzieli się doświadczeniami jakie poleci zastępcze tusze . Może ktoś już ma sprawdzoną markę lub sprzedawce.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Która konsole, jaki model itp... [?] | Mlody-San | Hardware | 98 | 22.01.2006 12:14 |
Jaki Ups wybrać? | AS_Wywiadu | Off topic | 20 | 14.11.2002 12:47 |
LAN w budynku. Jaki osprzęt ? | +++LeWaP+++ | Off topic | 18 | 29.10.2002 09:41 |
Jaki kodek???? | Skoczy | DivX, Xvid, Matroska i inne | 4 | 02.08.2002 11:33 |
Jaki napęd DVD uważacie godny polecenia oraz .... | reXXIm | Napędy optyczne DVD | 14 | 25.04.2002 16:48 |