![]() |
Widzę że i do mojej drukarki są, nie miał nikt problemu z zasychaniem ich?
|
ja mam activ jety to ten sam producent co actisy, ale te piersze są dla bardziej wymagajacego użytkownika.
|
up
Faktycznie nie mają . Czyli trzeba zaryzykować i jakieś na próbę wziąć. |
Jeśli chodzi o Actisy, to nigdy nie miałem z nimi najmniejszych problemów. Jeśli już mają zamiennik do danego modelu, to dopracowany i nie sprawiający kłopotów. Tyle tylko, że sprawdzałem na ich stronie i nie widziałem w ofercie zamienników do tuszów LC121x...
|
Spokojnie do tego modelu kupisz actisy, albo active jety, jakiś czas temu był problem z zamiennikami do tego modelu ale już chyba został rozwiązany
|
Używam w pracy dużo niższego modelu J125, ale z ogólnych doświadczeń z Brotherami wiem, że z reguły nie są one szczególnie wybredne co do tuszy. "Lejesz i drukujesz", a raczej wymieniasz i drukujesz :D
Dziś już nawet nie chce mi się - przy tych cenach jakie są - bawić w testowanie różnych tuszy. Do swojego Epsona mam sprawdzonego allegrowicza (Oryginalex - niestety, jak spojrzałem, nie ma w ofercie tuszy do Twojego modelu) i u niego kupuję. Ma też własny sklep, ale że ceny są identyczne, to i tak kupuję przez Allegro. Co do Brothera, ostatnio przeszukałem oferty i wybrałem sprzedawcę z największą ilością pozytywów. |
Nikt? Nic? szkoda .
|
Może trochę odświeżę. Kupiłem takie cóś BROTHER DCP-J552DW. Czy ktokolwiek posiada i podzieli się doświadczeniami jakie poleci zastępcze tusze . Może ktoś już ma sprawdzoną markę lub sprzedawce.
|
Nie ma przecież żadnego ryzyka. Kto powiedział, że w sklepie stacjonarnym muszą być dobre? Często to nawet te same sklepy, a w internecie sprzedaje się taniej, bo jest większa konkurencja. Ja kupuję tusze w sklepie internetowym z Marsa, który ma dobre opinie i nigdy nie miałem żadnego problemu.
|
jeśli chcesz kupić zamienniki do drukarki to lepiej zrobisz jak rzeczywiście kupisz w sklepie stacjonarnym, ja bym nie ryzykowała zakupu w sieci.
|
A co myślicie o tuszach i tonerach z allegro? Czytałem sporo informacji o tym, że sprzedają tam towary niesprawdzonego pochodzenia i jakości. To prawda? Lepiej kupować w sklepach internetowych lub stacjonarnych?
|
no ale tak samo może być z atramentówkami, przecież też możemy kupić sami zamienniki i je wymienić.
|
do laserówek można chyba toner(proszek) kupić i samemu napełniać...
|
szkoda tylko, że ogranicza posiadaczy drukarek laserowych, szkoda że i dla nich nie ma takiej opcji.
|
Wrecz bym powiedzial ze powieksza :D
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:11. |