![]() |
fakt, ale nie zmniejsza uniwersalności drukarką atramentowym.
|
no ja tylko dopytuje, bo okazuje się, że Twoja opcja jest tylko dostępna dla posiadaczy drukarek atramentowych, a nie laserowych wiec to trochę ogranicza jego popularność i uniwersalność.
|
w laserówkach masz proszek więc jak?
|
czyli te zamienniki mogą znaleźć jedynie zastosowanie w drukarkach atramentowych ale nie w laserówkach?
|
No sie wie ze nie tylko w przemyslowych , ja zaczolem przygode z ciss jakos w 2003 jedyne co jest upierdliwe to montaz i czasami trzeba drukareczke rozebrac a nawet i powycinac profile w srodku bolesne kiedy mamy jeszcze gwarancje , przy nowej drukarce MG5450 zrezygnowalem z tego na zecz tonerow z koreczkiem do uzupelniania i samoresetujacym sie chipem , a oszczednosci wydruk 1 strony a4 w pelnym kolorze najwyzszej jakosci to sa jekies dziesiatki grosza :)
|
Cytat:
Cytat:
|
o to nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, ale zawsze warto poszerzać horyzonty :)
|
Sa specjalne tonery do atramentowek nawet z koreczkiem :P
|
hmm ja raczej jestem w temacie zamienników tylko jednego sponsora, więc nawet nie wiedziałam że są takie sposoby na uzupełnianie pustego zamiennika.
|
Jak najbardziej sie sprawdza , mialem cos takiego u siebie i dziala to nawet niczego sobie , tak samo jak pojemniki z tuszem do napelniania z samoresetujacymi sie chipami zadna nowinka ;)
|
być może w drukarkach przemysłowych takie zastosowanie się sprawdza, ale do użytku domowego niekoniecznie, mylę się? Być może dlatego o tym nie słyszałam.
|
Istnieje i ma sie dobrze , to nie jest zadna nowosc , w drukarkach przemyslowych tak podawany jest atrament kupe lat juz .
|
zawsze można się czegoś nowego dowiedzieć, ja nigdy o tym nie słyszałam bo używam innych zamienników, ale dobrze wiedzieć, że coś takiego istnieje.
|
Continuous Ink Supply System (CISS) :czytaj:
|
kto produkuje te tusze, nie słyszałam o takim produkcie.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:21. |