![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
ja powiem co to jest, to jest nVidia... miałem dokładnie to samo. gry działały winda bez problemu, ale tylko niech na choryzoncie film sie pojawi... koniec.. BSOD jeden za drugim, wymienili mi na nową (producent), stery nie pomagaja...
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Poddaję się.
W głębokim poważaniu mam Twoje wyniki 3dm. Przeczytaj jeszcze raz, o co pytałem - jak odpowiesz, może ktoś inny Ci odpowie. Mi się nie chce więcej czasu marnować na takie bezproduktywne posty. Kod:
Jakie napięcia pod obciążeniem (np. 3dmark + kopiowanie między dyskami + wypalanie płytki jednocześnie)? Kod:
pod obciążeniem (tak pod koniec 3dmarka) przydałyby się temperatury i napięcia (w tym +12V) Kod:
Gdzie te 12V?
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. WAŻNE Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 10.01.2009 o godz. 17:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() Jutro zobaczę tym 3d markiem + temperatury. Kto wie może to i nie pamięci-zobaczymy-na innym forum mówią co innego. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Zaraz, zaraz, Ty sobie wybierałeś komponenty, sklep składał i dał Ci 3 letnią gwarancję na wszystko? To jest naciąganie. Każdy podzespół ma swoją własną gwarancję (pamięci najczęściej dożywotnią). Możesz plombę spokojnie zerwać (jeżeli nie jest to zestaw Della, HP itp.). Jeżeli gwarancja na podzespół nie wygasła to muszą Ci go przyjąć.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Zresztą, jeśli wymienisz pamięci i tak stracisz gwarancje na te poprzednie - to co za różnica? Ale przede wszystkim po co wydawać pieniądze nawet nie mając pewności, że wymiana pomoże? Jeżeli umowa mówi inaczej, to nie bardzo chyba. W końcu warunki gwarancji ustala się na początku - wtedy należałoby stanowczo nie zgodzić się na plomby (to są praktyki sprzed dziesięciu lat, kiedy dla większości wnętrze komputera było niezbadanym sacrum).
![]() |
![]() |
#21 |
Guru
![]() ![]() A więc komputery są 2(słownie dwie sztuki) jeden składak-do którego nie mam zastrzeżeń i drugi fajans-już 3letni na którym to miało wszystko hulać w zapewnieniach sprzedawcy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Reasumując-moim zdaniem pamięć-mam program Memtest86+ którym dziś przetestuje tamtego kompa, 3d markiem też. Swuj przetestowałem i jest ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Pamiętaj że memtest testuje te pamięci chyba bez końca. Ja zawsze kończę testy manualnie po 2-3h - jak do tej pory nie bylo bledow to kosci sa w 99% dobre.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guru
Witam! Wiem o tym-wpierw przetestowałem na moim kompie 7testów po 9 cykli-potem wyczytałem że zaleca się od 3-9 więc przerwałem-u mnie
![]() U małego zrobiłem 4x9 też w porządku-jednak to nie kości choć nie markowe ![]() Po 3godzinach temperatura w normie-płyta 36*, procek 39*, grafa 31* Na moim kompie jest-płyta 54*, procek 39*, grafa 58*-więc u mnie temperatury wyższe a nie zawiesza się ![]() Test 3D Mark u mnie 16937 u małego 7534 - cienizna , ale żadnej zawiechy czy restartu! Tych upragnionych 12v nie mogę podać bo Everest u niego nie wyświetla ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Miałem kiedyś kompa na płycie ECS. Wszystko chodziło bardzo ładnie, nie było zwiech. Pamięci jak na tamte czasy sporo 1G, celeron 1.2. Jeden feler-nie dało się oglądać filmów. Zacinał się, klatkował itp. Podstawiane było wszystko!! Płyta była do d... i już.
![]() |
#25 |
Guru
To tak jak ten złomik też nie trawi avi(fajny rym)a pliki wmv działają-muszę albo małemu przerabiać chyba bajki na ten format albo pomyśleć o małym tuningu bo pewnie nie długo zacznie grać w moje gry-już nawet próbuje w Far Cry,muszę tylko pokonywać mu co silniejszych przeciwników.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.05.2008
![]() |
Jaki ram?do laptopa
Witam,chciałem sobie dołożyć ramu do swojego "dziadziusia" którego używam do internetu, jest nim laptop toshiba satellite 2540cds,doczytalem się że max może mieć on 160mb,wbudowane ma 32mb,wiec w gre wchodzi kupno 128mb,jednak niewiem jaki ram zakupić, aby napewno z nim hulał, wygląda jak ddr1 a czytałem że tam ponoć wkłada się sdram.Chcę zakupić wiecej ramu ponieważ mam windowsa xp(pracuje dość szybko) jednak gdy włączę internet to już muli...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Chipset na plycie glownej lapka obsluguje maks 128mb z tym ze 32mb jest wbudowane wiec wlozenie pamieci so-sdram 128mb zaowocuje jej obcięciem do 96mb o ile w ogole wykryje pamiec, nie wiadomo tez czy sa to so-sdram czy zwykle sdram
Ciekaw jestem jak xp ci sie zainstalował na 32mb ? A co najważniejsze jak on dziala bo kiedy uruchomiłem xp na maszynie 32mb ale uruchamial sie dobre 10 minut |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.05.2008
![]() |
jestes pewien ze nieobsłuży 128mb?jak gdzieś czytałem że niby obsłuży.To widac jestem szczęściarzem,mam 64mb bo mam jakis ram (bez naklejek) co dodaje mi te 32mb
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Nie jestem pewny bo nie mam pewnosci jaki masz chipset na plycie glownej
Pobierz z neta program cpu-z i zrob screena zakladki mainboard i wstaw tutaj ten screen to bedzie wiadomo jaki masz chipset i ile ramu obsluzy, pozostaje jeszcze kwestia tego ze stare chipsety intela nie czytaja pamieci dwustronnych tylko jedno strone, a te trudno teraz kupic, jak dasz pamiec dwustronna do ukladu ktory jej nie obsluguje i wykryje pamiec to bedzie widzial tylko polowe tej pamieci |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Satellite 2540CDS
Toshiba Satellite 2540CDS Memory Maximum Memory 96MB Memory Slots 1 (1 bank of 1) non-removable base memory 32MB Pamieci np, takie. Znalazlem moduly 63,32,16 128 nie widzialem ale Kingston robil i sa dostepne: 64MB Toshiba Portege/Satellite/Tecra Laptop EDO SODIMM PA2044U, NW2044U, KTT650/64
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Ram (DDR2) pod nietypową plyte... | sexbambon | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 5 | 02.12.2008 01:36 |
Pytanie w sprawie Pamięci RAM | Artur1_uts | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 18 | 18.10.2008 20:49 |
RAM, HDD, system wszystko się sypie :( | Krzys102 | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 28 | 14.03.2008 14:23 |
Różne kości RAM? | qmbajn | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 4 | 27.10.2007 18:19 |
nagrywanie VCD - jakie płyty, jakie parametry | al | DVD-Video | 3 | 29.09.2000 21:23 |