![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
![]()
Witam serdecznie!
Wczoraj wlało mi się (nie zalało ![]() Jak ktoś pamięta to jak pisałem, że wpadł mi SE K750i do pokalu z piwem to może bić mi brawo za moje wyczyny ![]() Klawiatura nie wytrzymała, nawet po wysuszeniu-nie działa pół przycisków, piszczy głośniczek w kompie jakby coś było wciśnięte-domyślam się, że umarła ponieważ konkretnie zalała się płytka. Do klawy miałem ogromny sentyment-miała 3 lata, była idealna i miała multimedialne przyciski. Padło na Media-Techa MT137 którego wspólnie wybraliśmy ![]() Chce ponownie Media-Techa (najlepiej tego samego, ale już ich nie ma ![]() Pytanie brzmi.... Czy klawiatura multimedialna z domyslnym wyjściem USB po zastosowaniu przejśiówki na PS/2 będzie działała tak samo i w pełni będzie funkcjonalna. Zależy mi na tym ponieważ mam ogrom zajętych miejsc USB w budzie i dla mnie PS/2 służy do klawiatury i tak dalej ma być-producenci niestety myślą inaczej i tego nie rozumiem. Proszę o pewne odpowiedzi, pozdrawiam! P.S. Z ciekawości zerknijcie jak chcecie na co mam chęć.... http://www.media-tech.pl/show_item.php?id=1302&lang=pl http://www.media-tech.pl/show_item.php?id=1311&lang=pl http://www.media-tech.pl/show_item.php?id=1189&lang=pl
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
Wszystko zale***380;y od tego czy klawiatura jest dwusystemowa (ps2 i usb) je***380;eli tak to b***281;dzie dzia***322;a***263; tak samo i b***281;dzie w pe***322;ni funkcjonalna je***380;eli klawiatura nie jest dwusystemow***261; to nawet si***281; nie uruchomi. (to samo si***281; dotyczy myszek)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
dzięki Arnold.
To rozumiem, że ta http://www.media-tech.pl/show_item.php?id=1302&lang=pl na pewno nie będzie działała bo to interfejs USB, a taką właśnie mogę kupić. Ale! Dowiedziałem się, że jest coś takiego jak hub USB ![]() Zamówie sobie i po problemie w sumie. ![]()
![]() |
#4 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@CIAPEK
ja sobie zakupi***322;em tak***261; http://arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=1520&katid=18 tylko ***380;e czarn***261; i na USB i pod wind***261; wszystko ***347;miga mi wy***347;mienicie ![]() --edit-- dok***322;adnie to http://www.esc.pl/product_info.php?c...oducts_id=3852 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Ice... za wielka!
![]()
![]() |
#6 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W 99% klawiatura na USB bedzie dzialac na przejsciowce na PS/2.
Ten 1% to nietypowe podpiecie pinow w przejsciowce ![]() (UWAGA: jezeli klawisze dodatkowe wymagaja zasilanie - nie beda dzialac, wtedy tylko USB)
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() to ja już nie wiem ![]() Ogólnie kolega mi polecił przeczyszczenie tej klawiatury którą zalałem-może ją odreanimuje ![]() A tak zobaczymy.
![]() |
![]() |
#8 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
a wiec na zalana klawiature jest kilka sposobow
ja preferuje dwa ... rozkrecic i wyczyscic jesli nie chce ci sie rozkrecac - natychmiast po incydencie zanurzyc na kilka minut w cieplej wodzie sprawdzane!! minusy tego pierwszego sa takie ze moze nie dzialc po skreceniu tak jak przedtem ![]() a tego drugiego ze trzeba ja dokladnie wysuszyc <- pozostawiona na kaloryferze kilka dni
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
M***243;j ojciec kiedy***347; zala***322; klawiatur***281; piwem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
Tutaj nie chodzi o nieodpowiednie piny w przejściówce tylko o zupełnie inne protokoły transmisji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Sprawdzone praktycznie na klawiaturze LogiTecha.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
co tu gadac ...
przejsciowka logitecha USB2PS2 "zlielona" dziala tylko dobrze z mysza <- i to nie kazda zreszta wszystko jest kwestia oprogramowania ... multimedialne klawiatury na ps2 tez sa ![]()
![]() |
#13 | ||
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ten pomysł wygrał ![]() ![]() Klawe dokładnie wymyłem przy okazji ![]() Nieco dziwnie mi się pisze na takiej świeżo wypłukanej, ale mam nadzieje, że się wyrobi. Dziękuję Wam za wszystkie pomysły no i jak to zazwyczaj bywa... problem rozwiązany ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Ciesze sie ze problem jest juz rozwiazany.
Jakby ktos pytal o dobra klawiature multimedialna, to musze powiedziec, ze ta: http://sklep.vobis.pl/oferta/manipul...board_ps2.aspx jest rewelacyjna. Jakoscia wykonania przebija MediaTechy z pierwszego postu o kilka generacji. Pozdrawiam
![]() |
#15 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() My***347;l***281;, ***380;e w razie czego mo***380;e i b***281;dzie t***261; nast***281;pn***261;. /dodane i w***322;a***347;nie super ***380;e ma obni***380;ony profil klawiszy (flat), tak***261; mam i takie wole.
![]() nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 10.03.2007 o godz. 11:43 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|