![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Co do programu to prezentuje się nawet ok, zużycie ramu na poziomie ~50-60MB. Część opcji nie działa w ogóle albo nie działa właściwie ale to normalne przy wersji beta.
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
|
|
|
|
#3 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No i?
|
|
|
|
#4 |
|
logged out
CDRinfo VIP
@jou no i widać co jest najbardziej wydajne - Miranda && WTW. AQQ fajnie ukrywa to ile na prawdę używa pamięci - tylko po co?
Ciekawy jestem jak by się zachowywał taki myTribe czy inny kombajny tworzony z pierdyliarda komponentów.
|
|
|
#5 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Wiesz, ale nie każdemu to przeszkadza - sam używam AQQ, a komp po kilkunastu godzinach klikania po www i innych zabawach wciąż ma ponad 1.2 giga wolnego RAMu.
Oczywiście znajdą się i tacy, którym może braknąć.
|
|
|
|
#6 |
|
logged out
CDRinfo VIP
@jou to nie chodzi o przeszkadzanie. Jeżeli z komputerem robisz coś więcej niż www i filmy to nawet mając 4GB potrafi zbraknąć pamięci.
|
|
|
#7 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Mam 8 GB RAM aktualnie, wolne jest prawie 3 przy intensywnej pracy...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Tak naprawdę oszczędność RAMu nigdy nie zaszkodzi, szczególnie, że akurat komunikator jest zwykle uruchomiony przez większość czasu. Dzisiejsze desktopy i notebooki raczej nie sprawią pod tym względem problemów, mamy jednak jeszcze netbooki, tablety, a tam standardem jest 1-3 GB.
Dla mnie doskonałym przykładami istotności optymalizacji są przypadki Visty oraz Crisisa. W pierwszym przypadku system potrafił zajeździć całkiem przyzwoite jak na okres sprzed trzech lat maszyny, a dziś podobne konfiguracje na siódemce (która prezentuje się niemal identycznie) nawet się nie zająkną. W przypadku Crisisa mamy podobną sytuację - owszem, grafika świetna, ale moją kartę graficzną demo rozłożyło na łopatki (nigdy nie grałem w tę grę, ale demo zainstalowałem z ciekawości); tyle, że dwa lata później widziałem gry które wyglądały niewiele gorzej, a na mojej grafice pracowały całkiem znośnie.
|
|
|
#9 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie mogę założyć tematu (nie mam pojęcia czemu), więc zapytam tutaj:
Problem z uruchomieniem Skype na XP Od jakiegoś czasu jest taki problem na jednym komputerze. Jako, że i tak planowałem zrobić tam porządek, to nie zajmowałem się nim na razie. Ale jak po reinstalacji systemu (ale nie od zera) okazało się, że program dalej się nie uruchamia, zainteresowałem się nim bardziej. System to XP Pro (PL), Skype próbowałem różne wersje. Wcześniej wszystko działało, nagle praktycznie z dnia na dzień przestało (niestety nie ja używam tego komputera, więc nie dojdę, co ewentualnie mogło na to wpłynąć). Po wybraniu programu przez chwilę pojawia się ikonka wczytywania, słychać dysk, ale program się nie uruchamia. Nie ma żadnego komunikatu o błędzie, ani innej reakcji. Szukałem, ale nie znalazłem żadnej propozycji, która pomogłaby rozwiązać problem. Spotkał się ktoś może z tym?
|
|
|
#10 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Wyczyść może temp, zobacz czy w podglądzie zdarzeń nie ma jakiś informacji, wypakuj universal extractorem ewentualnie ściągnij skype portable
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Wywal pliki profilowe.
|
|
|
#12 |
|
the one
CDRinfo VIP
Wydawało mi się, że usunąłem wszystko, ale na wszelki wypadek - gdzie się one znajdują?
Wezmę jeszcze zainstaluję Revo Uninstaller i nim spróbuję wyrzucić wszystko. Może to pomoże. ------ EDIT Nie pomogło.. Spróbuję z tą wersją portable..
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 26.04.2011 o godz. 21:20 |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Próbowałem też wersję portable (też się nie uruchamia). Jakieś jeszcze pomysły..? (bo ja już kompletnie nie mam...)
|
|
|
|
#14 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Jitsi - komunikator obsługujący rozmowy głosowe, wideo i tekstowe po protokole XMPP
http://www.jitsi.org/index.php/Main/Screenshots
|
|
|
#15 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Testowales moze to? Bo pobralem i zastanawiam sie jaka bedzie jakosc wideo w porownaniu do skype - ktory zostal sprzedany M$
![]() Dobrze to udalo mi sie to sprawdzic Ostatnia beta - 1 w wersji x64 i na drugim kompie x86.Konfiguracja nie sprawia problemu, utworzylem 2 konta na jabberze. Polaczenie bez problemu. Nie widze opcji od recznej regulacji glosu, wideo dobrej jakosci - powiedzial bym ze lepsze od skype (bez smiesznych ograniczen, na kamerki inne niz Logitech). Brak wideo w pelnym ekranie i po jakims czasie program sie wykrzaczyl Dwoch kamerek na raz nie udalo mi sie odpalic, ale jakos usilnie nie szukalem tej opcji.Pewnie jeszcze z pol roku i bedzie mozna go uzywac
Ostatnio zmieniany przez loki7777 : 12.05.2011 o godz. 08:59 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| aqq, komunikator, miranda, tlen, wtw |
|
|