![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Duży problem z komputerem
Mam dość duży problem z komputerem sąsiada, obiecałem mu go naprawić ale co chwile napotykam jakieś przeszkody. Zacznę od początku.
Jego komputer to dość stara maszynka, 400mh i 128mb. Sprzęt ten działał mu bardzo wolno i co jakiś czas przywieszał się. Postanowiłem nie szukać przyczyny awarii tylko od razu przeinstalować system (na Xp bo taki miał). Po przeinstalowaniu i wgraniu różnych programów sterowników itp komputer uruchomiłem ponownie (któryś kolejny raz) ale już nie chciał się uruchomić tylko cały czas w koło chodził pasek i okno startowe windowsa. Udało mi się go uruchomić w trybie awaryjnym i postanowiłem przywrócił go, ale to nie pomogło. Dodatkowo komputer ten ma inny problem, jak go się wyłącza to obraz znika dyski się wyłączają ale komputer dalej chodzi i trzeba go wyłączyć samemu (ale czasami mu coś odbija i się wyłącza). Postanowiłem ponownie komputer przeinstalować ale już nie wgrywać tylu rzeczy co wcześniej i jakoś chodził. Zaniosłem go do sąsiada ale już tam po ponownym uruchomieniu komputer nie wstał i jeszcze jak działał to przy którymś uruchomieniu przy karcie sieciowej pisało że jest kabel sieciowy odłączony. Zabrałem komputer ponownie i zainstalowałem tym razem system windows 98. Komputer chodził nawet szybko ale występował problem z kartą sieciową, wyłączał się też poprawnie. Co ją włączyłem i zresetowałem komputer była ona wyłączona i pisało że jest błąd (code 22). Dodatkowo jak ją za każdym razem uruchamiałem to nie mogłem włączyć internetu nawet jak wpisywałem ręcznie ustawienia bramy, ip.... Przeinstalowałem ponownie system na Xp i wpadłem na pomysł by włożyć do tego komputera inną kartę sieciową ale komputer w ogóle nie chciał się uruchomić(nic kompletnie nie działało). Przełożyłem ją do innego portu i wtedy komputer się uruchomił, ale cały czas w systemie pisze że kabel sieciowy jest odłączony. Karta jest sprawna i kabel też. Nie wiem co teraz z tym zrobić, bo wpakowałem się w niezłe bagno. Komputer na początku tylko wolno chodził i nie chciał się wyłączyć. Teraz dodatkowo nie działa internet i co zainstaluje system to po czasie nie chce się ponownie uruchomić. Mówiłem sąsiadom by pomyśleli o nowy komputerze ale to starsze małżeństwo który obecnie nie stać na nowy lub wziąć inny na raty. Rozpisałem się trochę mam nadzieje chociaż w miarę troszkę zrozumiale, bo teks pisałem w pracy na szybko, ale może ktoś pomoże i powie co tu jeszcze sprawdzić lub ewentualnie zmienić (jakieś porty przerwania itp).
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Odzyskiwanie danych...duży problem!!! | mareksix | Odzyskiwanie danych | 8 | 20.10.2008 01:45 |
ZABEZPIECZENIE - duży problem | maras1977 | DVD-Video | 3 | 12.06.2005 20:33 |
Duży, mały problem DIVX | koko115 | DivX, Xvid, Matroska i inne | 9 | 28.05.2005 09:19 |
LiteOn i duży problem z płytami RW | kiedos | Napędy optyczne CD | 5 | 27.05.2002 15:54 |
LiteOn i duży problem z płytami RW | kiedos | Napędy optyczne CD | 2 | 18.05.2002 22:06 |