![]() |
I tak jest za drogi > w tak ubogiej wersji powinien dla uczniów i studentów być za free :taktak:
|
marzyciel:)
|
A ja dzisiaj zdecydowałem się na zakup tego cuda za 179 PLN w MediaMarkt. Ponieważ mam w domu 3 kompy pomyślałem, że to dobry pomysł. Po zainstalowaniu pakietu przeżyłem jednak mały szok - co oni zrobili z tym programem :sciana: Wygląda to teraz okropnie, menu do których byłem przyzwyczajony od wielu lat są zupełnie pozmieniane i zasłaniają prawie 1/3 ekranu :zly:
Czy ktoś może mi udzielić informacji, czy wygląd pakietu Office 2007 można tak zmodyfikować, żeby przypominał starego, dobrego Office'a ? |
Mo***380;na, jest nak***322;adka, ale jest p***322;atna.
|
Dzi***347; do mnie dotar***322; ten cud z microsoftu - na razie sobie obejrza***322;em pude***322;ko - bardzo ciekawa notka na naklejce:
"Office Home And Student 2007 Polish Poland CD Promo Origin - Ireland" :haha: |
A ja w***322;a***347;nie dzisiaj postawi***322;em nowy system i zainstalowa***322;em Office'a. D***322;ugo si***281; nie bawi***322;em, ale wygl***261;da ca***322;kiem przyjemnie. Excel jest z wszelkimi dodatkami, tak wi***281;c dalej uwa***380;am, ***380;e to bardzo atrakcyjna oferta.
|
Ilość załączników: 1
Mnie urzeklo jak intuicyjnie sie robi teraz pdf'y.
I powiem wiecej. Nowy Word z nowymi komponentami i zapis do pdf'a w standardzie to bardzo fajna sprawa. Wstawiam se piekne schematy zrobione z nowych Wordowskich komponentow i save as pdf i juz jest cukierkowy dokumencik. Np. cos takiego takie sie wyklikuje w 2 minuty. |
Jak kupilem Office Xp kiedys to dostalem bodajze 250 stronicowa ksiazke i inne duperele, a tutaj nic Ciocia nei dostala...
|
na czyms trzeba bylo oszczedzac:)sorki ale teraz to kazdy edytor tekstowy ma mozliwosc exportu do pdf np Lotus Symphony Documents(freeware:)
|
Microsoft jak zwykle sie obudzil i funkcje, bedace w standardzie u konkurencji jakies 3-4 lata wczesniej, dodaje teraz z wielka pompa jako nowosci ^_^
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Może z czasem przekonam się do nowego Office'a i zacznę doceniać wszystkie "nowości", ale gdy ktoś uczy się/pracuje na danym programie przez ponad 10 lat, to nie lubi być zaskakiwany przez takie niespodzianki. Akurat szczegółowa dokumentacja, podręcznik, itd. większości użytkowników nie jest do niczego potrzebny. Na szczęście większość potrzebnych rzeczy można ściągnąć z sieci :spoko: |
Cytat:
Co innego je***347;li mamy zamiar stworzy***263; zaawansowany dokument np. praca magisterska, dyplomowa itp. |
Nie przesadzajmy...
Word jest na tyle intuicyjny, że można sobie doskonale radzić bez instrukcji nawet przy rozbudowanych dokumentach. Rzadko (czytaj nigdy) biorę takie instrukcje (cegły) do ręki, tym bardziej że na ogół i tak nie można w nich nic ciekawego znałeźć. (Jeśli przeczyta to ktoś z MS - numer konta podaje na priv) ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:54. |