![]() |
osoba, ktora nie przeszla szkolenia z obslugi procesora tekstu lub nie przebrnela przez jakas ksiazke na ten tamat (nie mam na mysli "ulotek" po 5pln) nie ma pojecia o mozliwosciach pakietu
na pytanie czy znam Worda/OO Writera/inny program tego typu odpowiedz "znam" pada prawie zawsze wynika ona nie ze znajomoci programu, ale z nieznajomosci jego mozliwosci i jeszcze raz podkreslam, ze to co MS "odkryl" w Wordzie 2007 w innych pakietach jest od lat co to teraz ma byc takie fajne? PDF i wykresy 3D? PDF jest od lat w OO, a wykresy z ustawianiem przezroczystosci, kata widzenia, stopnia zaokroglenia elementow, tworzone dynamicznie z tabel w tekscie czy schematy organizacyjne z grafikami opartymi na wektorach... przeciez to bylo w darmowym jeszcze Sun StarOffice ^_^ w XP takim "super bajerem" mialo byc zaznaczanie nieprzylegajacych fragmantow tekstu ^_^ a kiedy konkurencja to miala? :> |
Cytat:
|
A działa już w OO automatyczne dzielenie wyrazów?
|
|
Cytat:
Przy okazji, na tyle na ile u***380;ywa***322;em ju***380; nowego Office'a, w oczy rzuci***322;o mi si***281; jedno - Word jest jaki***347; taki.. 'ospa***322;y'. Tzn. podczas pisania mam wra***380;enie, jakby komputer minimalnie nie nad***261;***380;a***322; za tym, co pisz***281; (pisz***281; do***347;***263; szybko). W starym Officie czy nawet na forum teraz tego nie ma. Czy to urok nowego Worda? Komputer minimalne wymagania spe***322;nia spokojnie. |
Cytat:
trochę muli :szczerb: a wstaw sobie obraz do dokumentu np. z pulpitu uzywajac menu kontekstowych przy listowaniu katalogow tez sie niezle zacina........... mam nadzieje na szybkie SP1 |
Mi tam nic nie muli, wszystko ***322;adnie chodzi, obrazki wstawia tak samo jak poprzednie wersje.
Po***347;ci***261;gajcie wszystkie update'y ze strony MS, mo***380;e Wam pomo***380;e. |
Cytat:
A wstawianie obrazu z ciekawości sprawdzę. Co do uaktualnień to mam prawdopodobnie wszystkie. Prawdopodobnie dlatego, że ustawiłem automatyczne aktualizacje i nie zwracam na to uwagi zakładając, że co trzeba to się ściąga. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak, do Office'a s***261; osobne uaktualnienia:
http://www.microsoft.com/downloads/B...3-9FF96F68E491 Mo***380;na te***380; Windows Update 'upgrade'owa***263;' do Microsoft Update i wtedy MU b***281;dzie zasysa***263; poprawki do wszelkich program***243;w ze stajni MS, jakie znajdzie na naszym komputerze. |
BTW akcji promocyjnych MS - w Rosji XP + Office za 3 dolary dla szk***243;***322; w ramach walki z Linuxem. To si***281; nazywa promocja... Szkoda, ***380;e w Polsce nie zarz***261;dzono odg***243;rnie przej***347;cia plac***243;wek edukacyjnych na linucha...
|
a legalizacja 14 - gdzie tu logika?:)
|
Szczerze - nie wiem... U nas jest podobnie: oem'a kupujesz poni***380;ej 300 paczek, a za pakiet legalizacyjny trzeba wyrzuci***263; 650 z***322;.
|
w tym linku co podales jest tak napisane:)
"legitymizacja kopii ma kosztowa***263; 14 dolar***243;w od ka***380;dego komputera." |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:55. |