![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
399 dotyczy ceny Windows 7 (kupowałem go dwa tygodnie temu i tyle w komputroniku kosztował OEM HP x64).
Nie wiem ile kosztuje Windows 8. Jeżeli jest tańszy to fajnie. Owszem, dla programów które wymieniłem są darmowe alternatywy. Dla Windowsa też. Ja 95% czasu w domu korzystam z LMDE. Oczywiście Linux nie jest Windowsem, ale też Libreoffice to nie MS Office, a 7-zip to nie WinRar. Jak to z alternatywami bywa rzeczywiście 100% funkcjonalności nie oferują (np update firmware tabletu trzeba zrobić z windows - bo tylko taki soft daje producent). Ale to nie znaczy że nie działają w ogóle. Jak ktoś się uprze ze musi być Windows, to równie dobrze może się uprzeć że koniecznie Photoshop (znam takich ludzi). Ostatnio zmieniany przez sobrus : 05.02.2013 o godz. 13:01 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | ||
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Cytat:
BTW - 129,00 PLN to była cena dla mnie! W sklepie ten upgrade kosztuje dzisiaj 249,00 PLN. W dodatku - zaznaczyłem wyraźnie - to jest upgrade. Tyle, że jeśli kto ciągu ostatnich 12 lat kupił oryginalny Windows, to dziś może upgradować za 249,00. Z tego co wiem, ta cena wkrótce znacznie wzrośnie. Cytat:
Podczas instalacji musisz odpowiedzieć na pytanie (ja wiem,że to trudne, w końcu nie każda firma oferuje WYBÓR), czy chcesz przenieść system z dotychczas używanego, czy zainstalować "clean". P.S. Ja bardzo przepraszam, ale - częściowo z mojej winy - odjechaliśmy mocno od tematu. Zainteresowanych zapraszam do dalszej dyskusji w temacie o Łyndołs.
Sprzęt: ZX Spectrum+ ------------------------- ...i przyprowadził Pan użytkownika do Apple Store i rzekł mu: "wybierz sobie telefon" Ostatnio zmieniany przez Yossi : 05.02.2013 o godz. 15:01 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Forumator
![]() |
Cytat:
Cytat:
Nikt w MS nie robił z tego większego problemu.
Sprzęt: ZX Spectrum+ ------------------------- ...i przyprowadził Pan użytkownika do Apple Store i rzekł mu: "wybierz sobie telefon" Ostatnio zmieniany przez Yossi : 05.02.2013 o godz. 20:16 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Jukebox Hero
@Reetou
No jeżeli w Szwecji kosztuje 100zł i jest to cena prawidłowa & akceptowalna, to naturalnie 400zł jest oczywistym zdzierstwem ![]() U nas tak ze wszystkim - filmy BD, gry, muzyka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Forumator
![]() |
Ale skąd znowu te 400? Za co i u kogo?
![]() |
#22 | |
Ekstra...
Cytat:
A w którym miejscu nie mam racji? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
Cytat:
W Polsce cena jest wyższa przez piractwo.
![]() |
![]() |
#24 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Muszą zrobić tak jak w Warszawie, podnieść ceny biletów, stwierdzić, że parkowanie za tanie do ceny biletów, podnieść parkowanie, stwierdzić, że ceny biletów za niskie do cen parkowania, podnieść...
A w Tallinie mieszkańcy jeżdżą za darmo od 1 stycznia, z ulic zniknęła 1/3 samochodów, ale nas nie stać, mówi Hania, jasne, z czego premie? M$ robi dokładnie tak samo, może nie aż tak chamsko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Horror Fan
Data rejestracji: 27.06.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
myśle że na piractwie firmy zarabiają, tylko się o tym nie mówi bo pejsaci się oburzą.
dziwnym trafem od 2009 MS nie banuje za złamane xboxy podłączane do live. być może banhammer, tylko czeka na sygnał do startu. ale z drugiej strony MS zarabia na sprzedanych konsolach, które są potem przerabiane do LT. ostatecznie dokupowane są DLC, gry itp. sól w oku MS to RGH dla xboxa. RGH to odcięcie konsoli od live, a tym samym od zarobku. ot taki powód by nie uruchamiać banhammera.
![]() iHAS124@PX-L890SA ![]() Ostatnio zmieniany przez Diabolique : 05.02.2013 o godz. 22:36 |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Jukebox Hero
400zł
http://www.komputronik.pl/product/87...64Bit_SP1.html @Prezesik Czyli - jak rozumiem - Microsoft wliczył już piractwo w cenę windowsa i wychodzi na swoje. Możemy więc piracić dowoli, ponieważ zapłacą za nas inni frajerzy ![]() ![]() ![]() Ponieważ za towar póki co płaci się raz, płacenie po raz drugi za windowsa za którego ktoś już zapłacił - byłoby niewłaściwe i nieetyczne. Można też by było sprawić przykrość dobroczyńcy, który nas obdarował. Tego robić więc nie należy. ![]() Takie tłumaczenie oczywiście jest bzdurą, bo jak może nie być piractwa w kraju gdzie Windows jest efektywnie kilkunastokrotnie droższy (np 3x zarobki * 4x cena) Ostatnio zmieniany przez sobrus : 06.02.2013 o godz. 07:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
Cytat:
Napisałem tylko jak Microsoft się tłumaczy. Również uważam, że to niezbyt mądre. To tak, żeby nie było wątpliwości. ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Jukebox Hero
Ja wiem że sie nie zgadzasz, tak tylko napisałem co uważam na ten temat
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Jukebox Hero
Tak serio to windows kosztuje 700zł.
Bo OEM to jednak marna licencja, jeżeli już przyrównujemy do np Linuksa, to tylko wersję BOX (już daruje sobie Ultimate ![]() http://www.komputronik.pl/product/81...um_PL_BOX.html Dla mnie 700zł za system to jednak trochę za dużo, są osoby które tyle zarabiają w miesiąc, a niejedna starsza maszyna kosztuje połowę tego. ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 06.02.2013 o godz. 11:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Nagrywarka nie odtwarza płyt | visual | Nośniki optyczne | 6 | 10.08.2007 01:19 |
Nic nie wypala na CD-RW | Artures | Nośniki optyczne | 4 | 28.03.2006 19:42 |
NeroVision Express sie je... HELP | lukmeen | Napędy optyczne CD | 1 | 17.07.2005 00:44 |
NeroVision Express sie je... HELP | lukmeen | Napędy optyczne DVD | 0 | 17.07.2005 00:03 |
Jeżeli ktoś zna angielski perfekt proszę przetlumaczyć | memorando | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 1 | 17.05.2003 10:41 |