Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.07.2008, 06:36   #16
Joe_Doe
...w podróży...

Data rejestracji: 20.06.2003
Joe_Doe niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Czy ktos z was sie orientuje jakie sa maksymalne wartosci napiecia dla P965 oraz ICH8? Nie chce ustawiac na "Auto" bo juz po napieciu procesora plyta (Asus Commando) daje wiecej niz potrzeba.
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon
"Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K.
Joe_Doe jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.07.2008, 00:27   #17
seku
Moderator
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.12.2004
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@Joe_Doe

ile można dać MAX znaczy dowoltować ?

to ze daje więcej nie ma problemu C2D jest naprawdę ciężko zjarać

mój ma 50% OC i dopiero 0,1v dałem więcej

kumpel od którego go dostałem jechał ciągle na 1,55 i nic mu nie było

w biosie nie musisz dawać auto ustaw nominalne napięcie dla twojego procka a ono i tak będzie zaniżone w rzeczywistości

@Jarson

czy 27-32 w upalny dzień to jest dużo dla HDD
widywało się takie z 50 i dobrze się miały
Stary 20.07.2008, 05:00   #18
Joe_Doe
...w podróży...

Data rejestracji: 20.06.2003
Joe_Doe niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Widze, ze troszke namotalem...
Co do procka nie ma problemu - wiem ile moze miec, ustawiam recznie i chodzi super. Gdy byl ustawiony na Auto to plyta troszke "przesadzala" - spokojnie mozna bylo dac mniej. W tej chwili zalezy mi na SB i NB - chodza na auto i boje sie zeby nie dostaly za wysokiego napiecia. Napiecie moge sprawdzic (programowo) temperatury niestety nie. Nie chcialbym poprostu "przedobrzyc"
W zasadzie mi to nie grozi, bo nie zamierzam robic ektremalnego OC, ale ze "lepiej dmuchac na zimne"...
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon
"Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K.
Joe_Doe jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.07.2008, 09:52   #19
seku
Moderator
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.12.2004
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
teraz wiem o co ci chodzi tez wielokrotnie czyta***322;em ze nie kt***243;re MB daj***261; zbyt wysokie napi***281;cie na SB i NB

ja mam ustawione z biosa na NB 1.25 i SB 1,05

dawa***322;em nawet 1,35 i ,1,10 ale nie widzia***322;em ***380;eby co***347; si***281; bardziej grza***322;o

ale to podobno jest problem tylko przy prockach na rdzeniu Wolfdale 45 starych CD2 to nie dotyczy

wiele przeczyta***322;em i tez ci***261;gle mam w***261;tpliwo***347;ci bo wi***281;kszo***347;***263; twierdzi ze E8200 powinien zdechn***261;***263; przy 1,45vcore a kumpel katuje go tak od 4 miesi***281;cy i ma si***281; dobrze przy @4,0

tak ze po raz kolejny wida***263; ze ka***380;dy przypadek jest inny

a obni***380;anie napi***281;cia o 0,05 na pewno nic wielkiego nie da np. wzrostu spadku temp.

Twoje uprawnienia: