Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   nowy MacOS Leopard na PC? a prosze bardzo! :D (https://forum.cdrinfo.pl/f113/nowy-macos-leopard-pc-prosze-bardzo-d-75015/)

demek 29.10.2007 00:56

Cytat:

Napisany przez AleX69 (Post 851772)
lubisz jablka ok ... ale nie przekonuj ze sa lepsze od piecow

bo nie sa lepsze

powiem wiecej, sa gorsze!

czy to sie komus podoba czy nie

AleX69 28.10.2007 23:38

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 851747)
Jest problem - z tego co wiem (moge sie mylic, ale) uzywaja Macow i to mocnych - Quad :)

Zreszta:
-cala dyskusja "o wyzszosci ......" jest bez sensu - kazdy ma i uzywa co mu pasuje.
Mam Maca i PCta - jak komus to nie pasuje - niech mi wlaczy ignora, pozbedzie sie zbednych/glupich tematow!
Jak komus nie pasuje, niech sie nie wypowiada - prawdy objawione nie interesuja mnie zupelnie.
Z mojej strony EOT - przynajmniej do czasu kiedy zapomne o obietnicy :)

LUBIE MACA - i uwazam, ze jest lepszy od PC!!!
I co mi zrobicie???
Zlinczujecie???

nic - napisze ze lekarz i psychotropy ciebie z tego nie wyciagna ... :|

najpierw piszesz ze windoza i pc to zul do piet nie dorasta gentelmenowi w cabrio
a pozniej lagodzisz ze kazdy uzywa to co mu pasuje
hmmm ... podpalasz i sam gasisz? tzw strazak na piatke :D

lubisz jablka ok ... ale nie przekonuj ze sa lepsze od piecow

Gadzina18 28.10.2007 23:28

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 851759)
Oj, z pewnoscia 3D Studio sluzy do montazu nieliniowego, tudizez Pro Tools to genialny wrecz program do tworzenia animacji 3D. Czytaj ze zrozumieniem - montaz i animacja 3D to dwie rozne dziedziny...

W ramach solidaryzacji z Yaholem :

LUBIE PS3 - I UWAZAM ZE JEST LEPSZE OD XBOX360!

To i ja na stos pojde, a co ;-)!

a ja myślę że już starczy :rotfl:

właśnie zainstalowałem na swoim imacu windows, po to, żeby spokojnie pograć. Nie pogadam, windows jest w tym dobry :D

co do konsol to was panowie pobiję, ja od całego tego nowoczesnego szmelcu co ciągnie masę prądu wolę stare dobre nintendo vel Pegasus i całą serię Mario :)

Wszystkim tu obecnym dziękuję za uwagę, cierpliwie czekam na przeniesienie tematu do śmietnika:)

ja w tym czasie przejdę rundę w Mario na Nintendo, sprawdzę pocztę na Macu, pogram w CSS na Win (Mac albo zwykly PC, zalezy gdzie będę miał bliżej)

.. po czym pójdę do swojej kobiety :) życie mnie nauczyło, żeby nie kłócić się o takie pier...... są ważniejsze sprawy.

Po co tracić nerwy?

no .. mario.. włączaj się :D

M@X 28.10.2007 23:11

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 851735)
dedukuj***261;c Twoj txt dochodz***281; do wniosku ze Bagi***324;ski nie jest _pro_ ? bo tworzy w 3d studio max, ktory jest pod windows ? :D
no taaak oczywiscie, ze nie jest bo nie siedzi na _Pro Toolsach_ :rotfl:
a do firmy Platige Image wzi***281;li go za pi***281;kne oczka :nie: :rotfl:

Oj, z pewnoscia 3D Studio sluzy do montazu nieliniowego, tudizez Pro Tools to genialny wrecz program do tworzenia animacji 3D. Czytaj ze zrozumieniem - montaz i animacja 3D to dwie rozne dziedziny...

W ramach solidaryzacji z Yaholem :

LUBIE PS3 - I UWAZAM ZE JEST LEPSZE OD XBOX360!

To i ja na stos pojde, a co ;-)!

yahol 28.10.2007 22:49

Jest problem - z tego co wiem (moge sie mylic, ale) uzywaja Macow i to mocnych - Quad :)

Zreszta:
-cala dyskusja "o wyzszosci ......" jest bez sensu - kazdy ma i uzywa co mu pasuje.
Mam Maca i PCta - jak komus to nie pasuje - niech mi wlaczy ignora, pozbedzie sie zbednych/glupich tematow!
Jak komus nie pasuje, niech sie nie wypowiada - prawdy objawione nie interesuja mnie zupelnie.
Z mojej strony EOT - przynajmniej do czasu kiedy zapomne o obietnicy :)

LUBIE MACA - i uwazam, ze jest lepszy od PC!!!
I co mi zrobicie???
Zlinczujecie???

Patrix 28.10.2007 22:33

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 851697)
Mnie na odwrot - nie potrzebuje niesamowitych osiagow w komputerze, bo z zalozenia sluzy mi on do pracy. Od grania mam konsole.

@Patrix - nie wiem nic o Shreku ale profesjonalni telewizyjni montazysci nieliniowi pracuja na Macach. Zaden szanujacy sie montazysta (nie taki do prostych zadan typu wesela) nie dotknie niczego poza Pro Toolsem. Czemu? Zapytajcie montazystow... To opinia zaslyszana od "pana z branzy" ;-)...

a czy ja co***347; b***261;kn***261;***322;em o jakimkolwiek graniu ?
Ty masz do grania konsole a ja nie gram wcale... nie zawsze slowo osiagi=gra
poza tym co to za konsola ? xbox 360 ? przecie to MS...
WIEEEM gdyby apple wydalo _iKonsole_ to juz bys ja mial... :P eheh

co do shreka - tak teraz jestem bardziej pewien, ze to montowali na makach
i znowu slowo _pro_ Kowalski w domu nie jest _pro_ dlatego nie kupuje maca :sciana:

a teraz bede gryz***322; :D

dedukuj***261;c Twoj txt dochodz***281; do wniosku ze Bagi***324;ski nie jest _pro_ ? bo tworzy w 3d studio max, ktory jest pod windows ? :D
no taaak oczywiscie, ze nie jest bo nie siedzi na _Pro Toolsach_ :rotfl:
a do firmy Platige Image wzi***281;li go za pi***281;kne oczka :nie: :rotfl:

demek 28.10.2007 20:58

@max

grochem o sciane to piszesz o sobie? nie wazne, ze fakty sa inne a ty sie nie chcesz z tym pogodzic

o to ci chodzi prawda?

woitas 28.10.2007 20:50

ciekawe, kiedy temacik wyl***261;duje w ***347;mietniku? :hahaha:

M@X 28.10.2007 20:47

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 851667)
Chodzi ci o CCE Basic 2.70 CinemaCrafta ??? przeciez to wtyczka do Adobiego (Premiere) wiec ???

Nie, chodzi o wersje standalone stworzona w jednym EXE. Malo tego - o wersje 2.67, bo daje (subiektywnie) najlepszy obraz, a na dodatek to glownie chodzi o DVD Rebuilder - transkoder do DVD najwyzszej klasy obslugujace CCE 2.67. Ale nadal pozostaje druga niedogodnosc ktora podalem, a wiec cena...

Cytat:

inaczej, Mac to F1 w kompach, PC to samochod osobowy- i jedno i drugie moze kosztowac majatek, a uzycie zupelnie inne

No faktycznie troche nietrafione - raczej Ferrari i Porsche. Sa zwolennicy jednych i drugich. I kazdy powinien kupic to, co mu sie podoba.

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 851668)
akurat esteta w tej kategorii nie jestem wiec mi to lotto... chodzi o wn***281;trze...

Mnie na odwrot - nie potrzebuje niesamowitych osiagow w komputerze, bo z zalozenia sluzy mi on do pracy. Od grania mam konsole.

Cytat:

Napisany przez pepperman (Post 851677)
hm, raczej Ty masz symptomy fanboya (czegos tam) ;)

To specyficzne zjawisko. demek jest raczej antyfanboyem - jak Tobie sie cos podoba to on na sile Ci udowodni ze cos i tak jest beznadziejne. Dlatego ze Tobie sie to podoba - to jedyny powod ;-). I nieistotne ze wiesz swoje i zdania nie zmienisz - "polemika" (a raczej groch o sciane) miejsce miec musi...

@Patrix - nie wiem nic o Shreku ale profesjonalni telewizyjni montazysci nieliniowi pracuja na Macach. Zaden szanujacy sie montazysta (nie taki do prostych zadan typu wesela) nie dotknie niczego poza Pro Toolsem. Czemu? Zapytajcie montazystow... To opinia zaslyszana od "pana z branzy" ;-)...

@Smartek - prawda ze sa piekne :->? Ale HP Pavilion z indywidualnym wzorem tez jest niczego sobie ;-)... Nie wiem czy widziales tez notebooki MSI z nowej serii (biale, wysadzane 120 krysztalami od Swarovskiego)... Ale to juz temat na zupelnie nowy... temat ;-).

Smartek 28.10.2007 20:16

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 851685)
dobra. zaraz zakładam temat LCD vs Plazma, lub jakiś inny fajny z tej serii :hahaha:(..)

Po co?
Przecież wiadomo, że plazmy lepsze ;-P.

A co do wyglądu to M@Xowi chodziło zapewne o macbooki i tu się z nim zgodzę w 100%.

ed hunter 28.10.2007 20:06

dobra. zaraz zak***322;adam temat LCD vs Plazma, lub jaki***347; inny fajny z tej serii :hahaha:

mo***380;e PO vs PiS znowu? :>

Patrix 28.10.2007 19:51

Cytat:

Napisany przez demek (Post 851671)
gdybys tego nie napisal to by wyskoczyli

ee...i tak to nic nie dalo :D

dopisze jeszcze, że nic nie mam do Makowcow używają tego co lubią i na czym im 'wygodnie' i dopóki taki ktoś nie mowi ze MAC to ach och a PC to shit, OS ach och a Windows to shit (no tu mogę się zgodzić ale na rzecz Linuksa :D) to sie nie czepiam.

Prawda jest taka, że jak znacie historie apple to musieli oni wejsc na rynek innych sprzetow np. ipod bo z zyskiem z samych maczkow nie szlo im najlepiej... wrecz byl taki czas ze calkiem ich przytloczylo...

a co do tego F1... podobno Shreka montuja na macach :)
może coś w tym jest ale czy Kowalski pod swoim dachem to wykorzysta ? NIE.
Pomijam odwieczny problem z oprogramowaniem (latanie miedzy platformami, z tym to nawet w Linuksie problemy sa) Na jeden system dany program istnieje a na inny nie a jeśli już to potrafi być niekompatybilny etc.

80% miesiecznikow komputerowych zamieszcza na swoich 'cedekach' material pod windows... 19% pod pingwinka a 1%... ;)

wymieniac mogę dalej dlaczego nie podoba mi się OS, średnio podoba Linuks i podoba Windows tak PODOBA przynajmniej pracuje caly czas na jednym.

konkluzja: byc ekspertem od wszystkiego czyli do niczego,
wiekszy problem ma ekspert OS'a w PL nie znajacy Windows niz ten drugi... :D

demek 28.10.2007 19:42

Cytat:

demek, Ty chyba nie wiesz co to pozycjonowanie. tamte sprzeciki po prostu tylko rzuca sie na rynek i zapomina :).

teraz juz mam 100% pewnosc, ze nie wiesz co piszesz

Cytat:

jak mam cos kupic z segmentu stereo to na pewno nie denona.

z nowych denonow to nie, ze starych bylo w czym wybierac

Cytat:

to po cala ta dyskusja. od tego trzeba bylo zaczac.

nie musze go instalowac, przebywam na codzien z fanbojami maca i mi juz bokiem wychodza i oni, i ich komputery

Cytat:

fanboya ale czego?

pepperman 28.10.2007 19:37

Cytat:

Napisany przez demek (Post 851655)
w polsce nie sa, gdzie indziej sa i to mocno

demek, Ty chyba nie wiesz co to pozycjonowanie. tamte sprzeciki po prostu tylko rzuca sie na rynek i zapomina :).

Cytat:

oferuje duzo wiecej niz sony za wiecej, ale wiesz za co placisz, przynajmniej w wiekszosci przypadkow wsrod produktow tej firmy
ty bys nie kupil a ja w zaleznosci od produktu

jak mam cos kupic z segmentu stereo to na pewno nie denona.

Cytat:

nie chce mi sie w to bawic szczerze mowiac

to po cala ta dyskusja. od tego trzeba bylo zaczac.

Cytat:

Napisany przez demek (Post 851658)
mnie sie mac w ogole nie podoba, taka zabawka dla dz(c)ieci

demek 28.10.2007 19:31

Cytat:

Chodzi ci o CCE Basic 2.70 CinemaCrafta ??? przeciez to wtyczka do Adobiego (Premiere) wiec ???

Estetyka swoja droga, jest w cenie i uwazaniu (i samego komputera i systemu), logika systemu - to inna bajka. Tu Apple bylo, jest i bedzie przodownikiem w funkjonalnosci i pomyslach.
(Win XP powstal bo Apple wypuscilo sys X, okienka - wiemy, byly procesy, myszka - pomysl Apple, dock, ramki...itakdalejitakdalej...)
Nie oszukujmy sie, Apple jest dla okreslonej, dedykowanej grupy uzytkownikow gotowych zaplacic wiecej za firme i wyglad. (tak ja sa ludzie kupujacy Mercedesy i Fiaty)
PC jest kompem uiwersalnym, wiec z zalozenia innym, z innymi zadaniami i celami.
(inaczej, Mac to F1 w kompach, PC to samochod osobowy- i jedno i drugie moze kosztowac majatek, a uzycie zupelnie inne).
(i powiedzmy sobie jasno: Mac ma grupe fanatycznych zwolennikow i takichze przeciwnikow- jestem zwolennikiem Maca, ale PC tez uzywam i nie mam z tego powodu kompleksow.) Za to prawie wcale nie znam Linuxa :)

teraz to spadlem z krzesla z wrażenia!
mac nigdy nie byl, nie jest i nie bedzie F1 wsrod komputerow!
F1 to sila a nie wyglad, a pc sa mocniejsze w tym momencie wiec porownanie totalnie nie trafione

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 851668)
akurat esteta w tej kategorii nie jestem wiec mi to lotto... chodzi o wnętrze...||

poza tym co mi po wyglądzie jak nie lubie OS'a ? :P
(tylko zeby mi tu nikt nie wyskoczyl ze zdaniem w stylu 'jak tego mozna nie kochać:D ')

gdybys tego nie napisal to by wyskoczyli

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:11.