![]() |
Zaraz zaraz, E5830 - ten routerek WiFi jest absolutnie niezgodny z Aero2 - UMTS ma tylko w paśmie 2100MHz, a potrzebne jest 900MHz.
|
Publikował, ale na kartach pierwszej generacji, ciekawe czy zadziała z tymi nowymi... Ja dopiero jutro idę po kartę, do tej pory nie znalazłem czasu by do nich się udać...
|
Na Wykop ktos wklejal testy z Huawei E5830. To mnie cieszy, bo taki posiadam :-)!
--- - Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Jak już przebijesz się przez procedurę i dopasujesz zgodny modem, to w zasadzie... zero problemów. Transfery dokładnie takie, jak narzucone koncesyjnie (25kbajt/s downlink, 24kbajt/s uplink), połączenie zrywane co 60 minut, wznowienie możliwe od razu. Dodatkowo z powodu małej liczby użytkowników sieci nie ma problemów z przeciążeniem sieci - np. w Warszawie chodzi zwykle lepiej, niż Orange 3G.
Linków jeszcze nie mogę publikować, więc poszukaj w google albo u mnie na blogu wpisu "Aero2 ***8211; testy stabilności UBDI i LTE". |
OK, a jak działa internet, bo to chyba najważniejsze. Czy jest stabilny i jakie masz transfery przy pobieraniu i wysyłaniu plików?
|
Oczywiście, że nie. Ale widać tutaj ewidentnie winę po obu stronach. Z jednej Huawei nei dopilnował czegoś przy sprawdzaniu zgodności z Windows 7, a w drugiej strony Aero2 użyło funkcji, o której nie śniło się programistom softu od modemów.
|
Tak, partyzanckie kombinowanie... szkoda, to nie tak powinno działać.
|
Na blogu umieściłem dokładną procedurę i wyjaśnienie jak uruchomić modem E173u-2 z Play z użyciem nowej karty SIM Aero2 - może się przydać.
|
Cytat:
|
oj tam oj tam... to się zmieni w systemie... :D jutro idę po kartę i będę zdawać relacje z działania netu;-)
|
Ja tylko czekam aż w końcu przywalą im jakąś porządną i zasłużoną karę za te cyrki...
|
Obawiam się, że to tak nie działa :], SN karty jest już przypisany pod Twoje dane osobowe w bazie danych.
|
Wezme Panie z BOK na ladne oczy i poprosze o karte starego typu:-)
|
Zależy jaka karta Ci się trafiła...
|
Dzisiaj dostalem maila pd nich, w koncu moge odebrac swoja karte, po prawie poltoramiesiecznym oczekiwaniu...
"Witam, Zapraszamy po odbiór karty SIM w godz. 9-17.00 od poniedzia***322;ku do pi***261;tku. Prosimy o zabranie orygina***322;u formularza i wskazanego dokumentu to***380;samo***347;ci wraz z jego kopi***261;. BOK Aero 2 Sp. z o.o. ul. Lwowska 19 Ip Warszawa Przepraszamy za d***322;ugie oczekiwanie na kart***281;. Pozdrawiam, Biuro Obs***322;ugi Klienta Aero2 Sp. z o.o." Jestem ciekaw jak bedzie z kompatybilnoscia modemow... Czy rzeczywiscie bedzie tak problematycznie... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:57. |