![]() |
... będzie problem, są programy do zgadywania haseł np. Passware Kit, ale szukanie może potrwać kilka dni lub ... lat, zależy od hasła i mocy kompa.
|
Hasło w WinRar, jak je obejść??
Mam problem, zaszyfrowałem sobie jakiś czas temu ważne pliki i dawno ich nie otwierałem, a teraz nie pamiętam hasła. Czy jest jakiś sposób żeby to hasło obejść???
|
Cytat:
|
wszystko zalezy od tego jaka metoda chcesz lamac te RARy
bo jezeli to bedzie BruteForce to zeczywiscie moze to trwac baardzo dlugo. druga opcja to metoda slownikowa... jezeli masz dobry slownik i odrobine szczescia to zdobycie takiego haselka moze potrwac kilka chwil |
128 bitow szyfrowanie w rarach powyzej wersji 3 - tylko w sieciach rozproszonych da sie to zlamac w sensownym czasie - w domu nawet niezbyt skomplikowane haslo 8 znakow zajmie kilka lat, anie ma mozliwosci decrypta jak w zipach, pdfach i innych
|
kiedys juz gadali o tym na forum i sie okazalo ze nawet te niby najlepsze lamacze hasel niedawaly rady :( zdaje sie ze za dobre zabezpieczenia dali w rarach 3.xx :|
|
Jak ZŁamaĆ Zbezpieczony Plik Rar
Mam pytanie czy wie ktoś jak złamać plik który jest spakowany rarem i do jego rozpakowania potrzebne jest hasło? Czy jest jakiś programik który jest to w stanie zrobić? ??? Może ktoś z was zna taki programik proszę o pomoc.
|
Haśło sie nie zmienia. A co to za plik? Jest to archiwum z jakiejś sieic p2p? Jeśli tak to haslo jest przewaznie...łatwe do zdobycia.
|
sprobuje i dam znac
|
Raczej watpie zeby haslo zmienialo sie po kazdej probie lamania. A co do programu to polecam Advanced Archive Password Recovery 2.20 jest bdb.
Pozdro |
hasło do rar
Mam problem, mam plik spakowany rarem. Uzywalem programu Rar password recovery, i rar pasword *****. Udalo mi sie raz odzyskac hasło ale prze moja nieuwage stracilem to hasło. Drugi raz juz zaden z programow nie moze go odzyskac, pojawia sie jakis blad , na innym "lamaczu" pojawia sie blad typu ze plik jest za duzy. Czy po probie "wlamania" archiwum rar zmienia hasło na inny ciag znaków ktory jest dluzszy od poprzedniego i dlatego nie mozna go zlamac? prosilbym o podpowiedz albo moze ktos zna niezawodnego lamacza hasel? :klnie:
|
To fakt, w wersji 3.0 zmienili system szyfrowania danych.
|
zaden program tego typu nie obsluguje jeszcze rar3...
kiedy to sie zmieni sam chetnie zaoptrze sie w taki wytrych |
Cytat:
Każda pomoc jest ważna i może do czegoś doprowadzić. Ja wogóle nie mogę odpalić Adrarpasworda |
Zacząłem łamać hasełko metodą brute-force i doszedłem do 4 znaków i dalej przestałem (o tym za chwilę). Jako kryteria przyjąłem hasło o długości 1-10 znaków; z możliwością wystąpienia WSZYSTKICH znaków ASCII (wszak nie wiadomo, jakie może być hasło).
Trochę jednak zwątpiłem w skuteczność łamacza. Wykonałem więc w tym celu testy. Stworzyłem cztery archiwa WinRAR 3.0, które zabezpieczyłem hasłami o długości 2, 3, 4 i 5 znaków; hasła składały się tylko z małych liter alfabetu. Celem "experymentu" było złamanie hasła w podanych archiwach. Jakież było moje zdziwienie, gdy program Advanced RAR Password Recovery nie złamał haseł powyższych archiwów, pomimo określenia poprawnych kryteriów! Sam proces przebiegał w pełni prawidłowo, lecz pod jego koniec zobaczyłem komunikat, że hasło nie zostało znalezione! W żadnym z testowanych czterech plikach! Czyli teoretycznie hasło nie do obejścia... Czy to właśnie na tym polega brak obsługi archiwów WinRAR 3.0 w programach łamiących hasła?(( |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:10. |