Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Odzyskanie/odczytanie hasla do "RAR"ów... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/odzyskanie-odczytanie-hasla-rar-ow-80919/)

mariuszmarszale 17.12.2004 12:30

Jak ZŁamaĆ Zbezpieczony Plik Rar

Mam pytanie czy wie ktoś jak złamać plik który jest spakowany rarem i do jego rozpakowania potrzebne jest hasło? Czy jest jakiś programik który jest to w stanie zrobić? ??? Może ktoś z was zna taki programik proszę o pomoc.

Pawel_k 17.12.2004 12:37

kiedys juz gadali o tym na forum i sie okazalo ze nawet te niby najlepsze lamacze hasel niedawaly rady :( zdaje sie ze za dobre zabezpieczenia dali w rarach 3.xx :|

nimal 17.12.2004 12:56

128 bitow szyfrowanie w rarach powyzej wersji 3 - tylko w sieciach rozproszonych da sie to zlamac w sensownym czasie - w domu nawet niezbyt skomplikowane haslo 8 znakow zajmie kilka lat, anie ma mozliwosci decrypta jak w zipach, pdfach i innych

3|\/|3$s 18.12.2004 20:38

wszystko zalezy od tego jaka metoda chcesz lamac te RARy
bo jezeli to bedzie BruteForce to zeczywiscie moze to trwac baardzo dlugo.
druga opcja to metoda slownikowa...
jezeli masz dobry slownik i odrobine szczescia to zdobycie takiego haselka moze potrwac kilka chwil

sztanc 18.12.2004 21:44

Cytat:

Napisany przez 3|\/|3$s
wszystko zalezy od tego jaka metoda chcesz lamac te RARy
bo jezeli to bedzie BruteForce to zeczywiscie moze to trwac baardzo dlugo.
druga opcja to metoda slownikowa...
jezeli masz dobry slownik i odrobine szczescia to zdobycie takiego haselka moze potrwac kilka chwil

Problem lezy w tym, ze normalny user nie wali na slepo hasla wg jakiegokolwiek slownika. A zreszta ile zajelo by sprawdzenie sensownego (tj uzytecznego, majacego zestawy typu cyfry+litery) slownika, max 6 znakow? Ja probowalem brute force do hasla majacego 6 znakow i po trzech dniach i nocach spasowalem. :piwo:

DawidK84 15.02.2005 08:16

Hasło w WinRar, jak je obejść??

Mam problem, zaszyfrowałem sobie jakiś czas temu ważne pliki i dawno ich nie otwierałem, a teraz nie pamiętam hasła. Czy jest jakiś sposób żeby to hasło obejść???

Zetoxa 15.02.2005 08:21

... będzie problem, są programy do zgadywania haseł np. Passware Kit, ale szukanie może potrwać kilka dni lub ... lat, zależy od hasła i mocy kompa.

nimal 15.02.2005 08:39

uzupelnie tylko - nie ma co liczyc na wyciagniecie danych z pliku bez znajomosci hasla (opcje decrypt - wystpeuja dla lamaczy hasel plikow zip, doc, pdf czy innych) bo zastosowane szyfrowanie jest zbyt silne i dobrze wdrozone
czyli - zdobyc haslo lub lamac je metodami brutalnego ataku (podawanie kolejnych kombinacji znakow) lub slownikowymi (podawanie prawdopodobnych slow i ich kombinacji - szybsze, ale zawiedzie jezeli haslo bylo hcoc troche udziwninone)

najczesciej w przypadku plikow sciaganych z netu, np z p2p, haslem jest adres strony znajdujacy sie w nazwie pliku lub adres strony z jakiej pochodzi plik - warto sprobowac

Maciej 15.02.2005 09:08

Advanced Rar Password Recovery, Advanced Archive Password Recovery, Rar Password Cracker.

im krótsze hasło tym szybciej je odzyskasz.

Piterniel 15.02.2005 14:17

Albo komputer kwantowy ;)

andy 15.02.2005 14:38

Albo podlacz sie do jakiegos superkomputera;)

P.S. Ten temat przewijal sie juz ze 100 razy po forum. Na drugi raz uzyj opcji szukaj!!

bakupl 01.04.2005 17:31

RAR - hasło!! ;(

Witam!

Mam baardzo ważny plik 80MB ! RAR! Jak szybko hasło z niego wyciągnac?

IceManSpy 01.04.2005 17:34

Cytat:

Napisany przez bakupl
Witam!

Mam baardzo ważny plik 80MB ! RAR! Jak szybko hasło z niego wyciągnac?

szybko sie nie da. znam tylko program trialowy Advance Disc Catalog. ale ma wiele ograniczen m.in. haslo moze wykryc max do 3 liter. i robi to metoga prob i bledow wiec sie dluuuugo czeka

bakupl 01.04.2005 17:38

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
szybko sie nie da. znam tylko program trialowy Advance Disc Catalog. ale ma wiele ograniczen m.in. haslo moze wykryc max do 3 liter. i robi to metoga prob i bledow wiec sie dluuuugo czeka

Eh... wogóle..Ty masz mistrza koleś..

Advanced RAR Password Recovery można zrobić, ale on to troche wolno robi ;|

gallus 01.04.2005 17:43

Jeżeli masz więcej niz 6znaków to możesz odrazu wywaalić pliczek bo na 99% nie złamiesz tego hasła :|
PS możesz próbować RAR Password Crackerem ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:57.