Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Odzyskanie/odczytanie hasla do "RAR"ów... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/odzyskanie-odczytanie-hasla-rar-ow-80919/)

IceManSpy 01.04.2005 17:43

Cytat:

Napisany przez bakupl
Eh... wogóle..Ty masz mistrza koleś..

Advanced RAR Password Recovery można zrobić, ale on to troche wolno robi ;|

sorka nie ten program ;)

chodzilo mi o ten Twoj

47 01.04.2005 19:03

Najprościej i najszybciej będzie jak zapytasz włściciela pliku o hasło ;)
Pozdrawiam

andy 01.04.2005 19:08

Albo podepnij jakis dobry slownik. Najczesciej ludzie zakladaja latwe hasla: imona, nazwy miast itp. Warto poprobowac.
Powyzej rar'a 2.8 algorytm szyfrowania to AES o dlugosci klucza 128bitow. Wiec lamanie jest o wiele wolniejsze niz przy starszych wersjach.

sobrus 01.04.2005 19:46

kup sobie bluegene, czekaj i ciesz sie ze to nie 7-zip z 256-bitowym AES.
:)
gdzies widzialem tabelke z czasami lamania hasel archiwow na PC i superkomputerze. liczby ktore zobaczylem nie napawaja optymizmem. ale nie pamietam linka.
mysle ze jak komp przez pare dni nie zlamie hasla to lepiej sobie odpuscic... po co czekac 1000lat ...albo milion.

qfir 01.04.2005 19:55

Mozna jeszcze sprobowac programem Passware Kit, dostepnym w kazdym sklepie emule ;)

bakupl 01.04.2005 20:40

Cała lipa że autor nie pamieta hasła ;)

Dobra, daruje to sobie ;(

seoman 01.04.2005 20:43

jak napisal gallus jezeli haslo ma wiecej niz 6-7 znakow a dodatkowo zawiera male, duze litery czy tez znaki specjalne to mozesz spokojnie ten plik skasowac.

sciagni sobie Advanced RAR Password Recovery (arpr), program pokaze ci ile czasu mu zajmnie.

Alinoe 01.04.2005 23:57

nie chciałbym Cie martwić ale z autopsji wiem że to praktycznie niemożliwe - próbowałem wyciągnąć hasło z zip-a (sam kiedyśtam pakowałem więc istniało prawdopodobieństwo że mam przebłyski i zapodam odpowiednie definicje ale niestety) - jeśl masz ochotę spróbowac napisz mi maila - sadykpasza@interia.pl to podeślę Ci co tam mam z narzędzi (rar+zip password recowery processor)

pozdro, marcin

Hawok 23.06.2005 13:52

zlamanie hasla plik rar

witam spakowalem sobie wazny plik w rar probowalem go zlamac jakims programem ale nieszlo bo ma specjalne znaki :D:D:D moze wam by sie udalo bo moze zly progrma mialem w wersji free jakis :'(

tutaj zapodam linka do tego raru

www.humorx.pnth.net/Heatmenu.rar

andrzejj9 23.06.2005 13:55

Generalnie hasła złamać nie można, a jeśli już to trwałoby to wieki (nawet dosłownie..). A temat był tu wałkowany nie raz, poszukaj.

nimal 23.06.2005 13:57

rar w wersji powyzej 3? nie znasz hasla, na pewno go nie przypomnisz sobie/zdobedziesz skas? haslo dluzsze niz powiedzmy 5 znakow? plik mozesz skasowac
zastosowane szyfrowanie powoduje nie da sie zlamac archiwum (decryptowac), trzeba zastosowac brute force attack, a ten bedzie trwal od kilkunastu miesiecu do kilku tysiecy lat na kompie domowym, zaleznie od dlugosci hasla no i szczescia

edit: andrzejj za szybko klika :D

Yarozelsky 23.06.2005 13:58

Cytat:

Napisany przez Hawok
witam spakowalem sobie wazny plik w rar probowalem go zlamac jakims programem ale nieszlo bo ma specjalne znaki :D:D:D moze wam by sie udalo bo moze zly progrma mialem w wersji free jakis :'(

jesli sam zakladales hasło to proponuje zarzucic Bilobil i myslec nad haslem bo jesli ma ono powyzej 6 znakow i dodatkowo jeszcze specjalene znaki to niezlamiesz nawet Advance Winrar Password Recovery a jest on chyba najszybszym i najlepszym programem do lamania hasel rar'ow.

Wawelski 23.06.2005 14:29

Można jeszcze poczekać kilka(naście) latek - sprzęt będzie szybszy, programy skuteczniejsze i czas złamania hasła zmniejszy się do akceptowalnego poziomu ;)

andrzejj9 23.06.2005 14:53

Cytat:

Napisany przez Wawelski
Można jeszcze poczekać kilka(naście) latek - sprzęt będzie szybszy, programy skuteczniejsze i czas złamania hasła zmniejszy się do akceptowalnego poziomu ;)

A przez ten czas niech program pracuje, a nóż szybciej skończy ;)

andy 24.06.2005 16:28

Poczekaj aż ktoś zmontuje kompa kwantowego;)
P.S. Algorytm użyty do szyfrowania to Rijndael o długości klucza 128 bitów.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:49.