![]() |
Cytat:
sorka nie ten program ;) chodzilo mi o ten Twoj |
Najprościej i najszybciej będzie jak zapytasz włściciela pliku o hasło ;)
Pozdrawiam |
Albo podepnij jakis dobry slownik. Najczesciej ludzie zakladaja latwe hasla: imona, nazwy miast itp. Warto poprobowac.
Powyzej rar'a 2.8 algorytm szyfrowania to AES o dlugosci klucza 128bitow. Wiec lamanie jest o wiele wolniejsze niz przy starszych wersjach. |
kup sobie bluegene, czekaj i ciesz sie ze to nie 7-zip z 256-bitowym AES.
:) gdzies widzialem tabelke z czasami lamania hasel archiwow na PC i superkomputerze. liczby ktore zobaczylem nie napawaja optymizmem. ale nie pamietam linka. mysle ze jak komp przez pare dni nie zlamie hasla to lepiej sobie odpuscic... po co czekac 1000lat ...albo milion. |
Mozna jeszcze sprobowac programem Passware Kit, dostepnym w kazdym sklepie emule ;)
|
Cała lipa że autor nie pamieta hasła ;)
Dobra, daruje to sobie ;( |
jak napisal gallus jezeli haslo ma wiecej niz 6-7 znakow a dodatkowo zawiera male, duze litery czy tez znaki specjalne to mozesz spokojnie ten plik skasowac.
sciagni sobie Advanced RAR Password Recovery (arpr), program pokaze ci ile czasu mu zajmnie. |
nie chciałbym Cie martwić ale z autopsji wiem że to praktycznie niemożliwe - próbowałem wyciągnąć hasło z zip-a (sam kiedyśtam pakowałem więc istniało prawdopodobieństwo że mam przebłyski i zapodam odpowiednie definicje ale niestety) - jeśl masz ochotę spróbowac napisz mi maila - sadykpasza@interia.pl to podeślę Ci co tam mam z narzędzi (rar+zip password recowery processor)
pozdro, marcin |
zlamanie hasla plik rar
witam spakowalem sobie wazny plik w rar probowalem go zlamac jakims programem ale nieszlo bo ma specjalne znaki :D:D:D moze wam by sie udalo bo moze zly progrma mialem w wersji free jakis :'(
tutaj zapodam linka do tego raru www.humorx.pnth.net/Heatmenu.rar |
Generalnie hasła złamać nie można, a jeśli już to trwałoby to wieki (nawet dosłownie..). A temat był tu wałkowany nie raz, poszukaj.
|
rar w wersji powyzej 3? nie znasz hasla, na pewno go nie przypomnisz sobie/zdobedziesz skas? haslo dluzsze niz powiedzmy 5 znakow? plik mozesz skasowac
zastosowane szyfrowanie powoduje nie da sie zlamac archiwum (decryptowac), trzeba zastosowac brute force attack, a ten bedzie trwal od kilkunastu miesiecu do kilku tysiecy lat na kompie domowym, zaleznie od dlugosci hasla no i szczescia edit: andrzejj za szybko klika :D |
Cytat:
jesli sam zakladales hasło to proponuje zarzucic Bilobil i myslec nad haslem bo jesli ma ono powyzej 6 znakow i dodatkowo jeszcze specjalene znaki to niezlamiesz nawet Advance Winrar Password Recovery a jest on chyba najszybszym i najlepszym programem do lamania hasel rar'ow. |
Można jeszcze poczekać kilka(naście) latek - sprzęt będzie szybszy, programy skuteczniejsze i czas złamania hasła zmniejszy się do akceptowalnego poziomu ;)
|
Cytat:
|
Poczekaj aż ktoś zmontuje kompa kwantowego;)
P.S. Algorytm użyty do szyfrowania to Rijndael o długości klucza 128 bitów. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:49. |