![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Przeszedłem na LO, który wydaje się lżejszy, a że czasem pracuję na bardzo objętościowych arkuszach kalkulacyjnych, to dla mnie był duży plus.
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie oddało całego bo dalej są właścicielami patentów...
![]() |
#3 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bez sensu dlatego, że społeczność FOSS jest praktycznie jedna (sourceforge, gnu i takie tam), więc teraz projekty powinny się połączyć (jeżeli faktycznie nie ma już zagorżenia ze strony Oracle).
Jeżeli LO jest lżejszy - OO też mógłby być itd. Na podziale nikt nie zyskuje. Też mam LibreOffice, ale głównie dlatego że większość dystrybucji linuksa już na niego przeszła ![]() btw. OpenSolaris na szczęście wypłynął w postaci OpenIndiana. Niestety obawiam się że bez wsparcia Suna to już nie będzie to samo. A to był jedyny darmowy prawdziwy 100% UNIX. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 08.07.2011 o godz. 07:58 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Wszystko zależy z jakiej strony spojrzeć. Lubię konkurencję. Ale racja - co ze społecznością?
W moim PCLinuxOSie przez jakiś czas były dostępne w repozytoriach oba instalatory, teraz chyba ostał się lomanager. Choć nie sprawdzałem czy daje możliwość instalacji LO 3.3. (czyli zalecanej przez ekipę LO wersji), czy już tylko 3.4.1.
Pozdrawiam Kogoro Akechi Ostatnio zmieniany przez Kogoro : 08.07.2011 o godz. 14:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale konkurencja jest dobra, gdy się coś sprzedaje i walczy o rynek.
A tu jest wszystko open i free, nie ma rynku. Nie ma sensu rywalizować - trzeba współpracować. I tak poprawki z jednego pakietu można przenieść ukradkiem do drugiego, tylko po co się tak bawić? Najlepszy będzie pakiet z poprawkami od programistów z obu stron, a nie znowu dylemat co zainstalować. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
Dla mnie najważniejszy jest rozwój. Konkurencję przecież masz - środowiska graficzne, odtwarzacze, etc. Jak to dalej będzie zobaczymy. Na razie chyba nie odczuwamy (jako userzy) rozwodu w żaden sposób - negatywny lub pozytywny.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
który open office | omega7 | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 2 | 25.11.2009 10:33 |
Open Office | yahol | Off topic | 0 | 16.08.2007 23:26 |
legalnosc open office | Stef | Off topic | 13 | 13.02.2007 10:14 |
Open Office - PL czy nie ?? | sc0rpi0 | Off topic | 12 | 11.03.2005 22:39 |
Dodawanie mod'a do phpbb2 | Patrixs | Off topic | 9 | 26.08.2004 21:11 |